12-Daagse Nederlandstalige woestijntrekking Algerije - Tassili n'Ájjer
v.a. € 650,00 p.p.

12-Daagse Nederlandstalige woestijntrekking Algerije - Tassili n'Ájjer

8 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief:
• Vluchten naar/van Algiers vanaf Brussel met Air Algerie of gelijkwaardig 
• Transfer van en naar luchthaven 
• Engelstalige lokale gids
• Nederlandstalige reisleiding
• Vervoer met airco
• Alle overnachtingen in guesthouse en tent o.b.v. indeling (2 personen per tent)
• Volpension
• Binnenlandse vlucht Algiers - Djanet v.v. 
• Entreegelden/parkfee als in programma
 
Exclusief:
• Visum Algerije: € 145,- p.p. 
• Slaapzak
• Fooien
• Persoonlijke uitgaven 
 
Bijzonderheden:
• Minimaal aantal deelnemers: 6
• Maximaal aantal deelnemers: 12
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.
Dag 1 – Algiers – Djanet 
Conform vliegschema reizen we naar de hoofdstad Algiers. Na de douaneformaliteiten gaan we naar de nabijgelegen terminal voor binnenlands vliegverkeer en reizen we door naar Djanet. Bij aankomst in Djanet transfer naar het guesthouse voor de overnachting.
 
Dag 2  - Djanet – Oued Baridj
Het stadje Djanet op 2,5 uur vliegen van Algiers is de uitvalsbasis voor  Tassilli n’Ajjer in het zuidoosten van Algerije. Het nationale park is het grootste van het Afrikaanse continent en staat bekend om de bijzondere landschappen, rotsformaties en rotstekeningen. Het wordt daarom weleens gezien als het ‘grootste museum van prehistorische kunst’. De komende dagen reizen we door dit gebied waar elke dag een nieuw avontuur is in de grote leegte. 
Vandaag rijden met de 4x4 richting Tadrart. We lunchen bij de Tin-Zeran grot en bekijken de grottekeningen waar UNESCO onderzoek doet.  Vervolgens rijden we verder naar Oued Baridj voor de overnachting.
 
Dag 3 – Oued Baridj – Moulanaga
Bezoek aan de site met gravures en rotsschilderingen van Oued Bordj. In de middag, moeilijke doorgang voor 4x4 in zandduinen om 's avonds het bivak in Moulanaga te bereiken.
 
Dag 4 – Moulanaga – Tin-Merzouga
Vertrek richting Tin-Merzouga, bezoek aan de rotsformatie ‘bogen van de kathedraal’, rotstekeningen en gravures. Lunch in In-Tehak, daarna aankomst in de middag voor zonsondergang in Tin-Merzouga.
 
Dag 5 – Tin-Merzouga – Injaran
Vertrek vanuit Tin-Merzouga richting In-Jaran; bezoek aan de grotschilderingen van Abu-Hadiene; lunch in de duinen van In-Zaouatene en vervolgens vertrek naar het bivak in Injaran.
 
Dag 6 – Injaran – Tiska
Richting Tin-Akaham, bivak in Tiska, (de vlakte van Tenereé)
 
Dag 7 – Tiska – Djanet – Aitelouatan
Vertrek naar Djanet, bezoek aan de gravures van de huilende koe, lunch in Taghene, bivak in Aitelouatan.
 
Dag 8 – Aitelouatan – Essendilene
Vandaag zien we de gevarieerde landschappen van Aitelouatan, lunchen we naast de bogen van Tikoubaoune. bivak in de Canyons van Essendilene.
 
Dag 9 – Essendilene – Ouagheghan
De oase van Essendilène ligt ten noordwesten van Djanet in het Tassili n'Ajjer en is tegenwoordig onbewoond. Tijdens het Franse koloniale tijdperk werd daar een klein militair fort gebouwd bij de ingang van de kloof. Het diende als basis voor de roman van Roger Frison-Roche, Le rendez-vous d'Essendilène (1954). Het gebied staat bekend om de variëteit aan landschappen. We doorkruisen valleien die op hun beurt weer een doolhof zijn van zandduinen, grillige rotsen, smalle kloven en de geheime guelta’s, de open waterplekken in de woestijn. Lunch naast de gravures van Didier, Bivak in Ouagheghan.
 
Dag 10 – Ouagheghan – Erg Admer
Lunch in Tiouaitaterene, bivak in de duinen van Erg Admer
 
Dag 11 -  Erg Admer – Djanet 
De duinen van Erg Admer strekken zich uit over een lengte van 100 km en 20 km breed. Elk moment lijken ze van kleur te veranderen. Ze worden gerekend tot de mooiste duinen van de Sahara en zijn mede door hun ligging in de nabijheid van Djanet bekend bij buitenlandse bezoekers. We rijden terug naar Djanet waar we lunchen in het gastenverblijf. In de middag bezoek aan de stad Djanet met de lokale ambachten, het palmenbos.  Overnachting in guesthouse.
 
Dag 12 – Djanet - Algiers 
Vroege transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Algiers. Bij aankomst in Algiers gaan we naar de internationale terminal voor de vlucht huiswaarts. 
Tijdens uw 12-Daagse Nederlandstalige woestijntrekking Algerije - Tassili n'Ájjer verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Djanet - Guesthouse Djanet

Djanet - Bivouac

Algemeen
Algerije is een van de grootste landen van Afrika en staat bekend om zijn sahara, oases en het atlasgebergte. Algerije bestaat voor ongeveer 85% uit woestijn. Algerije, officieel de Democratische Volksrepubliek Algerije, is een voormalige kolonie van Frankrijk. Voor de kolonisatie behoorde Algerije tot het Ottomaanse Rijk. Het land is ongeveer 57 maal groter dan Nederland en 78 maal groter dan België. Algerije valt in twee belangrijke geografische gebieden uiteen: het noordelijke gebied en de veel grotere Sahara in het zuiden. Het noordelijke gebied, dat deel van de Maghreb uitmaakt, is samengesteld uit vier parallelle streken. Van noord naar zuid zijn dit: -     een smalle laaglandstrook (die met bergen wordt afgewisseld) langs de 970 km lange kustlijn;
- het Atlasgebergte (hoogste punt: 2.310 m) met een mediterraan klimaat en vruchtbare grond;
- het dunbevolkte Chotts Plateau (gemiddelde hoogte 1.070 m), een aantal ondiepe zoute meren (chotts) is de leefomgeving van hoofdzakelijk schapen- en geitenherders;
- het Sahara Atlasgebergte, een reeks bergwaaiers (hoogste punt: 2.330 m). Dit gebied wordt voornamelijk gebruikt voor het weiden van vee.
In Noord-Algerije komen regelmatig aardbevingen voor. De dorre en zeer dunbevolkte Sahara heeft een gemiddelde hoogte van 460m, maar bereikt grotere hoogten in het zuiden in de Ahaggar waar het hoogste punt van Algerije: Tahat (2.908m) ligt. Het grootste deel van het gebied bestaat uit grind of rotsen en er is weinig vegetatie. Er zijn ook grote gebieden van zandduinen in het noorden en het oosten.
De belangrijkste oasen zijn te vinden in Touggourt, Biskra en Tin Rerhoh. Het Atlasgebergte en het Ahaggargebergte zijn de grootste gebergten.
 
Ligging   
Algerije is een van de grootste landen van Afrika en staat bekend om zijn sahara, oases en het atlasgebergte. Algerije bestaat voor ongeveer 85% uit woestijn. Het land heeft ook een lange kustlijn met een aantal badplaatsen zoals Tipasa en Oran. Algerije is een land in Noord-Afrika en qua oppervlakte het grootste land van Afrika. Algerije ligt tussen Marokko in het Westen en Tunesië en Libië in het oosten, en vormt samen met deze landen de Maghreb. 
Het land grenst in het noorden aan de Middellandse Zee en de kustlijn is bijna 1600km lang. Verder grenst het land aan Tunesië (965km), Libië (982km), Niger (956km), Mali (1.376km), Mauritanië (463km) en Marokko (1.601km).
 
Klimaat
Algerije heeft een mediterraan klimaat. De temperaturen liggen in de zomermaanden rond de 20 tot 30 graden en in de wintermaanden rond de 8 tot 15 graden. De temperaturen in de lager gelegen gebieden kunnen in de zomer oplopen tot 50 graden. In de maanden januari, februari en maart zijn er veel zandstormen.
 
Religie
De islam is de officiële staatsgodsdienst die door nagenoeg de gehele bevolking (99%) beleden wordt. De grote meerderheid van de moslims hangt het soennisme aan.Minder dan 1% van de bevolking zijn christenen, van de pinksterbeweging en joden. Op het hoogtepunt van de Franse bezetting waren er naar schatting één miljoen katholieken in Algerije, nu de belangrijkste religieuze minderheid. 
 
Eten en drinken
De Algerijnse keuken is eigenlijk een mediterraanse keuken met berberse invloeden en gerechten volgens de seizoenen. Dit heeft als gevolg dat het een zeer gevarieerde keuken is. De Algerijnse keuken kent een diversiteit aan ingrediënten waaronder groenten, fruit, kruiden, vlees en vis. Bij elke maaltijd wordt er ook brood en/of couscous geserveerd. Er wordt veel vlees gegeten voornamelijk schaap, rund, geit en gevogelte. Enkele typische gerechten zijn: chakchouka: een salade die zowel warm als koud kan gegeten worden.
Ook chorba en harira, een Algerijnse soep met lamsvlees, kikkererwten, tomaten en bourek, gefrituurde deegrolletjes gevuld met groeten en/of vlees.
 
Drinken in Algerije
Kraanwater is in Algerije niet drinkbaar. Drink alleen frisdrank uit flesjes en gebruik geen ijsklontjes. Vermijd groente of fruit dat in ongekookt water is gewassen. Kook leidingwater ook voordat u het gebruikt om mee te koken. Gebruik ook voor bijvoorbeeld tandenpoetsen en lenzen schoonmaken alleen gekookt water of flessenwater.
 
Elektriciteit
Algerije heeft 230 volt netspanning. Een verloop- of wereldstekker is ( vaak) niet nodig. 
 
Tijdsverschil
In Algerije is het 1 uur vroeger dan bij ons, in de wintertijd is er geen verschil. 
 
Taal
De officiële taal in Algerije is het Arabisch en de tweede taal is Frans. Ongeveer 35% van de bevolking spreekt ook nog een Berbertaal, de taal van de Berbers, ook wel Tamazight genoemd.
 
Hallo:             Mrhban
Ja:                  naeam
Neen:             raqm
Dank je wel:   shukran lak
Alstublief:       law samaht
Hoe gaat het? Kayf halika
 
Bagage en kleding
We adviseren u om de bagage mee te nemen in een rugzak of koffer. Houdt u bij de keuze van de koffer/reistas rekening met het vervoermiddel waarmee u reist. Bij de hotels zijn er meestal liften, maar het kan voorkomen dat u een kleine trap op dient te gaan. Een reisbegeleider of gids zal best weleens willen helpen, maar zorg er dan ook voor dat de koffers niet te zwaar zijn.
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  
 
Kleding
Voor Algerije gelden in principe geen bijzondere kledingeisen. Voor de dames worden korte broeken en tops  niet gewaardeerd en zeker buiten de hoofdstad dienen vrouwen zich gepast te kleden. Dwz.: geen korte rokken, schouders bedenkt,… Voor het bezoek aan religieuze gebouwen dienen de vrouwen hun haren te bedekken en de mannen dragen dan een lange broek en de armen zijn tot de ellenboog bedenkt. Verder adviseren wij lichte kleding mee te nemen en voor in het voor- en naseizoen een trui en eventueel een paraplu. 
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Algerije heeft u een geldig paspoort nodig, welk nog 6 maanden bij aankomst geldig dient te zijn. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, hebben een visum nodig om Algerije in te kunnen reizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Hiertoe is een retourticket, de reisbeschrijving inclusief hotelreservering, verzekeringsbewijs en bankafschrift benodigd. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Let op: Uw paspoort mag geen stempel van Israël bevatten.
Het Nederlandse en Belgische rijbewijs zijn geldig in Algerije, ook bij het huren van een voertuig. Let wel: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Soms vragen verhuurbedrijven om een IRB (internationaal rijbewijs). 
 
Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Fotografeer nooit militaire locaties, -gebouwen of grensposten. Dit is in geen enkel land verstandig. Wees voorzichtig met het fotograferen van de bevolking; vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.
 
Geldzaken
De munteenheid van Algerije is de Dinar  (DZD). 
 
Fooien
Het is gebruikelijk om in Algerije een fooi achter te laten in de restaurants. De richtlijn hiervoor is 10% van het rekeningbedrag. 
Ter plaatse maakt de reisleider in geval u deelneemt aan een groepsreis een fooienpot voor de gids en chauffeur. De richtlijn is € 2,50,- per dag voor de gids en € 2,50 per dag voor de chauffeur.  In totaal € 5,- per dag x aantal reisdagen. Uiteraard bent u vrij  op het einde de reisleiding ook een fooi te geven. 
Gezondheid
Vaccinaties: 
Inentingen zijn niet verplicht voor Algerije. Wel wordt een DTP vaccinatie en een bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Het is raadzaam dat u zich laat adviseren over de medische voorzorgsmaatregelen die voor u van toepassing zijn. Neem altijd tijdig contact op met uw huisarts. 
Daarnaast is het aan te bevelen een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. paracetamol en diarreeremmers als Imodium. Vermijd het drinken van water uit kranen (inclusief de drinkwaterkraantjes in Jerevan), maar koop flessen mineraalwater. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
Openingstijden
De grotere winkels zijn van zondag tot en met zaterdag geopend van 09.00 uur tot 22.00 uur, sommigen met uitsluiting van de vrijdag. Supermarkten zijn vaak eerder geopend en er zijn ook diverse supermarktjes die 24 uur per dag geopend zijn. Musea zijn meestal vanaf 09.00 uur open tot 17:00 uur. Banken zijn geopend van zondag tot en met donderdag van 08.45 uur tot 15.30 uur en gesloten op vrijdag en  zaterdag.
Wisselkantoren zijn doorgaans langer geopend.
 
Post, internet en telefoon
 
Post
De post in Algerije, zowel de binnenlandse als die naar het buitenland, doet er erg lang over. Het wil nog wel eens helpen uw post af te geven bij het postkantoor zelf. Betrouwbaar zijn uiteraard de internationale koeriersdiensten. 
 
Internet
Efficiënter is het internet, dat in de meeste delen van Algerije via internetcafés toegankelijk is. In de meeste hotels waar u zult verblijven tijdens uw reis is Wifi beschikbaar.
 
Telefoon
Bellen over vaste telefoonlijnen is in Algerije minder betrouwbaar dan mobiel bellen. Zeker wanneer u voor een langere periode rondreist, heeft het zin om een lokale prepaid simkaart aan te schaffen. Het internationale landennummer van Algerije is 00213. 
 
Openbaar vervoer
Hoewel openbaar vervoer in Algerije goed ontwikkeld is, zullen lang niet alle plekken even makkelijk bereikbaar zijn. Het beste is om in dit geval een taxi te nemen. Dit is niet duur en u kunt hier vooraf een prijsafspraak over maken. 
 
Criminaliteit
In bepaalde delen van het land en in bepaalde steden zijn veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. U kunt in sommige landen ernstig in de problemen komen als u de lokale wetten, regels en gebruiken niet volgt. Als bezoeker van Algerije bent u, net als de inwoners zelf, daaraan onderworpen en dient u zich hier aan te houden. Deze kunnen anders zijn dan u thuis gewend bent. 
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Al Qalá van Beni Hammad
Rassili n’Ajjer
- M’Zabvallei
- Djémila
Tipaza
- Timgad
Kasba van Algiers
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen in Algerije die worden gevierd: 1 januari: Nieuwjaarsdag, 12 januari: Amazihgh Nieuwjaar, 18 februari: Hemelvaart Mohammed, 6/3, 13/3, 1/5, 2/10: Dag van de Arbeid, 8 maart: Internationale Vrouwendag,  23 maart t/m 20 april: Ramadan, 21 t/m 23 april: Suikerfeest, 28 t/m 30 juni: Offerfeest, 5 juli: Onafhankelijkheidsdag, 19 juli: Islamitsch Nieuwjaar, 27 september: Geboortedag Mohammed.
 
Ambassade
Nederlandse ambassade Algiers
Chemin Cheikh Bachir El-Ibrahimi El-Biar, tel: +213 21 92 28 29
 
Algerijnse ambassade Den Haag
Van Stolklaan 1 -3, 2585 JS Den Haag, tel: 070 – 352 29 54
www.emvbalgeria.nl
 
Belgische ambassade in Algerije
Rue Mohammed Benadache, coin 22, Chemin Youssef Tayebi ,16030 El-Biar, tel. +213 23 052 411
 

 

 



Visumverzorging Algerije