Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Een rondreis door Kirgizië is een reis voor avonturiers

Met zijn ruige ravijnen, pittoreske meren, bergsteppen en woestijnen, maar ook machtige gletsjers en alpenvlaktes is een rondreis in Kirgizië een ware belevenis. Het landschapsbeeld in Kirgizië wordt gedomineerd door het meer dan 7.000 meter hoge Tien Shan-gebergte, dat ruim 90% van dit land in Centraal-Azië beslaat. Kirgizië heeft meer dan 60 natuurparken, drie natuurreservaten en de hoofdstad Bishkek, ooit een handelspost aan de Zijderoute. Een reis naar Kirgizië van WorldExperts is met andere woorden een rondreis voor echte avonturiers.Toon

10-Daagse fly-drive door Kirgizie

 • Visumvrij
 • Gastvrijheid van de semi-nomadische bevolking
 • Verrassend gevarieerde en lekkere keuken
 • De kleurrijke, uitgestrekte bazaar van Osh

Het relatief kleine Kirgizië is een prachtig bergland in Centraal-Azië. De besneeuwde bergpieken van het Tien Shan gebergte, de groene valleien waar in de zomermaanden de nomaden met hun vee verblijven en het warme Issyk Kul meer zijn goed met een 4x4 te bereiken. Deze 10-daagse fly-drive reis door Kirgizië voor ...(lees meer) natuurliefhebbers laat u kennismaken met dit bijzondere land waarbij u afwisselend overnacht in hotels, guesthouses en traditionele joerten.

...(inklappen)

19-Daagse individuele rondreis Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië,

 • Reis op uw eigen tempo
 • Hét hart van de Zijderoute
 • Overweldigende mozaïekwerken
 • Ongerepte berglandschappen, grimmige bergkammen en glooiende zomerweiden

Deze 19-daagse individuele reis door Centraal-Azië brengt u van het moderne, rijke Ashgabat langs de culturele monumentale steden in Oezbekistan aan de zijderoute naar de nomaden in Kirgizië die vasthouden aan de tradities van hun bestaan. WorldExperts verzorgt tijdens deze reis Turkmenistan, Oezbekistan en ...(lees meer) Kirgizië voor u het vervoer ter plaatse en de overnachtingen. Zo kunt u alle aandacht geven aan de grote diversiteit die u tijdens deze 19 dagen door Centraal-Azië te zien krijgt.

...(inklappen)

18-Daagse fly-drive Kirgizië

 • Gastvrijheid van de semi-nomadische bevolking
 • Verrassend gevarieerde en lekkere keuken
 • Zwemmen in Issyk Kul
 • Tash Rabat, een zeldzame ontdekking op de zijderoute

Kirgizië is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Besneeuwde bergtoppen, groene valleien, ruige kloven en blauwe bergmeren nodigen u uit voor een actieve vakantie. Deze 18-daagse autorondreis geeft u de vrijheid om het land op eigen tempo te ontdekken en tegelijkertijd het te beleven als een lokale bewoner. Diverse ...(lees meer) excursies zoals een tocht per paard en wandeling zijn inbegrepen en u overnacht enkele malen bij mensen thuis. Kortom, een actieve en afwisselende vakantie door de parel van Centraal-Azië.  

...(inklappen)

13-Daagse Nederlandstalige rondreis Kirgizië

 • Het historische en afgelegen Tash Rabat als herinnering aan de zijderoute
 • Overnachting aan de oever van het betoverende Son Kul meer
 • Wandeling door het rode rotslandschap van de Fairy Tale kloof
 • De kleurrijke, uitgestrekte bazaar van Osh

Ingeklemd tussen o.a. het grote China en Kazachstan oogt Kirgizië als een stipje op de wereldkaart. Het land is echter ruim 2x zo groot dan de Benelux en is een prachtige bestemming voor liefhebbers van natuur en culturele diversiteit. Het stadse leven van Bishkek staat in groot contrast met de traditionele nomaden op de h ...(lees meer) oogvlaktes van het Tien Shan gebergte. Ontspannen doet men aan de oever van het Issyk kul meer, dat vaak de Parel van Centraal-Azië wordt genoemd. Maak kennis met dit land waar veel Centraal-Aziatische culturen samenkomen.

...(inklappen)

15-Daagse Nederlandstalige rondreis Kirgizië en Oezbekistan

 • Het historische en afgelegen Tash Rabat als herinnering aan de zijderoute
 • Wandeling door het rode rotslandschap van de Fairy Tale kloof
 • Bezoek aan de houten Chinese Dungan Moskee in Karakol
 • Vergaap u aan de talloze mausolea, minaretten en andere sprookjesachtige gebouwen

Het contrast tussen buurlanden Oezbekistan en Kirgizië kan haast niet groter. Waar Oezbekistan in het teken staat van het rijke culturele erfgoed  van Timoer Lenk dat zich toont in de oude handelssteden, staat in Kirgizië het traditionele leven centraal. De hoogvlaktes in Kirgizë worden in de zomermaanden be ...(lees meer) woond door de nomaden die hier hun vee laten grazen. In diezelfde zomermaanden doen de kleurrijke bazaars in Oezbekistan overdag hun luiken toe om juist in de avond, wanneer de temperaturen weer aangenaam zijn, de dag opnieuw te starten. Kortom, deze reis is een ideale balans om de rijke cultuur en de pure natuur van Centraal-Azië in 1 reis te beleven.

...(inklappen)

Een rondreis in Kirgizië: dat is voor liefhebbers van natuur, cultuur en wandelen

Het land van de nomaden is sinds 1991 onafhankelijk en heeft zich sindsdien geopend voor liefhebbers van natuur, cultuur, wandelen en trekking. Het Tien Shan-gebergte is een van de beroemdste wandelgebieden in Kirgizië. Aan de zuidgrens rijst de Leninpiek op, de op een na hoogste berg in het Pamir-gebergte die uitnodigt voor een beklimming door vergletsjerd berglandschap. Een hoogtepunt in de rondreis in Kirgizië is een bezoek aan het adembenemende Issyk Kul, het op een na grootste bergmeer ter wereld. Kirgizië wordt begrensd door:

Kirgizië-reis met kleinschalig karakter en persoonlijke service

Onze avontuurlijke reizen naar Kirgizië staan bekend om hun kleinschalige karakter en persoonlijke service. Bij deze vakanties staan de natuur en nomadische cultuur centraal. In de hoofdstad Bishkek ziet u de voormalige invloed van de Sovjet-Unie terug in de architectuur. De wereld van de Zijderoute komt tot leven in de bruisende Osh-bazaar. Een natuurlijke parel is Ala Archa National Park. Op weg naar het oosten nodigt de vallei bij de Chong Kemin-rivier uit tot een prachtige wandeling.

Rondreizen in Kirgizië betekent genieten van diversiteit

Kirgizië staat bekend om zijn diverse landschappen en cultuur. Cholpon Ata is beroemd om zijn duizenden jaren oude rotstekeningen. De stad Karakol, met zijn houten Chinese Dungan-moskee, is een startpunt voor bergbeklimmers. In de Jeti Oguz-vallei bewondert u de Zeven Stieren rotsen en de gelijknamige kloof. Een wandeling door het rode rotsenlandschap van de Fairly Tale-kloof is ook een aanrader. Bij het betoverende Son Kul-meer krijgt u inzicht in de traditionele nomadencultuur. De vruchtbare Fergana-vallei, de stad Osh en het historische Tash Rabat zijn belangrijke posten sinds de dagen van de Zijderoute.

Combineer uw reis met andere landen in de regio

WorldExperts verrast u met een visumvrije fly-drive reis naar Kirgizië, waarbij u individueel en op eigen tempo het land kunt ontdekken. Of kies voor een Nederlandstalige rondreis door Kirgizië langs de hotspots. U kunt de rondreis in Kirgizië ook combineren met een bezoek aan Turkmenistan en Oezbekistan. Neem contact met ons op en wij maken een reis op maat voor u!