Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie naar Kosovo, relatief onbekend maar niet onbemind

Kosovo is als een van de kleinste landen van Europa een relatief onbekende bestemming in de Balkan. Het is echter een veelzijdig reisdoel, met de moderne hoofdstad Pristina en unieke natuur in de Rugova kloof en de omgeving van Prevalla. Het patriarchaat in Peja, het klooster Visoki Decani en het klooster Grananica staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. WorldExperts laat u tijdens een vakantie Kosovo genieten van afwisselende landschappen, historische gebouwen, kosmopolitische gastvrijheid en een uitstekende keuken.


Toon

Op reis naar Kosovo: het veelzijdige, jongste land van Europa

Kosovo is het jongste land in Europa, dat in 2008 de onafhankelijkheid uitriep. Het veilige, opgebloeide land heeft het conflict op de Balkan achter zich gelaten en richt zich vol op de toekomst. Er is van alles te zien en te beleven in Kosovo, dat grenst aan Montenegro, Albanië, Noord-Macedonië en Servië.

Als u een reis naar Kosovo maakt, kunt u niet om Pristina heen. U treft fascinerende gebouwen als de keizerlijke, vijftiende-eeuwse Sultan Fatih moskee uit de Ottomaanse tijd, kleine straatcafés en prachtig geprepareerde wandelpaden. De architectonische stijl van de National Library of Kosovo is bijzonder indrukwekkend.

Prizren, Peja en Bjeshkët e Nemuna National Park

Het pittoreske Prizren met zijn charmante centrum is de een na grootste stad van Kosovo, die wordt gekenmerkt door talloze moskeeën en kerken. Het op een berg gelegen oude fort Kalaja is een bezoek waard. De stad Peja heeft in het patriarchaatklooster Peć, gesticht in de 13e eeuw, een belangrijke bezienswaardigheid. Peja ligt aan de voet van het Bjeshkët e Nemuna National Park met zijn ongerepte natuur, dat deel uitmaakt van de Albanese Alpen. De 25 kilometer lange en 1.000 meter hoge Rugova vallei in dit park is een van de langste en diepste valleien van Europa.

Reizen Kosovo combineren met andere Balkanlanden

World Experts biedt kleinschalige, persoonlijke en onderscheidende reizen naar Kosovo aan, evenals Kosovo-reizen die onderdeel zijn van een rondreis Balkan. U kunt bijvoorbeeld de vier minder bekende Balkanlanden (Montenegro, Albanië, Kosovo en Montenegro) combineren tijdens een rondreis. Of alle acht Balkanlanden bezoeken, waarbij ook Bulgarije, Servië, Bosnië-Herzegovina en Kroatië worden aangedaan.

Fly-drive, individuele reis of groepsreis naar Kosovo

Een fly-drive naar Kosovo is een geweldige manier om met een huurauto op eigen tempo en met maximale vrijheid het jongste land van Europa te leren kennen. U krijgt een uitgestippelde route die u naar wens kunt aanpassen. Kies voor een individuele reis Kosovo of een groepsreis met gelijkgestemde avonturiers waarbij u alle geheimen van Kosovo blootlegt. Heeft u vragen of speciale verzoeken? Neem contact op met World Experts en wij componeren uw droomreis.