Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Rondreis door IJsland

Heeft u interesse in een rondreis door IJsland? Dat is een uitstekende keuze. IJsland is een eldorado voor natuurliefhebbers. Het noorderlicht, watervallen, vulkanen, spuitende geisers en stomende bronnen; de eilandstaat is rijk aan fascinerende natuurfenomenen. Tijdens een vakantie in IJsland wisselen spectaculaire landschappen en bezienswaardigheden elkaar af. Of het nu de hoofdstad Reykjavik, het Skaftafell National Park of het geothermale gebied Haukadalur is, met de reizen naar IJsland van WorldExperts beleeft u het vulkanische eiland in Noordwest-Europa van zijn mooiste kant.Toon

16-Daagse actieve familierondreis IJsland met de huurwagen

  • Fietstocht inbegrepen
  • All-Inclusive 4WD autohuur (0 euro eigen risico)
  • Ontdek de wonderen van de Golden Circle
  • Ontdek het schiereiland Snæfellsness

IJsland heeft alles voor een actieve buitenvakantie: spectaculaire natuur, goede wegen en een groot aanbod aan excursies.  Op circa 3 uur vliegen vanaf Amsterdam / Brussel bevind je je in een wereld van vulkanen, lava, gletsjers, thermische baden en een bijna leeg land. Bijna, want de hoofdstad Reykjavik is de enige echte sta ...(lees meer) d van het land.

Tijdens deze fly-drive reist u in rustig tempo het hele eiland rond en zijn een aantal bijzondere excursies inbegrepen.

8-Daagse Nederlandstalige rondreis IJsland

  • Overweldigende natuur
  • Gletsjermeer Jökulsárlón
  • baden in warmwaterbronnen
  • Walvissen spotten

Een rondreis door IJsland, het grootste vulkanische eiland ter wereld

IJsland is het grootste vulkanische eiland ter wereld en Reykjavik is de noordelijkste hoofdstad ter wereld. Op rondreis door IJsland leert u meer over dit ruige eiland en de bevolking. Bijna de helft van de IJslanders woont in Reykjavik, dat een dynamisch en cultureel centrum heeft. Vanwege de centrale ligging, is de hoofdstad het ideale startpunt om het land te verkennen. Wat u absoluut moet zien tijdens uw unieke vakantie, is de wereldberoemde Blauwe Lagune, met zijn talloze thermale bronnen en meren. Een bad in het turkooisblauwe, zoute water van het lavameer (met een temperatuur van 37 tot 42 graden) belooft ontspanning en plezier. De Gouden Cirkel is de aantrekkelijke route van Reykjavik naar Thingvellir National Park, het geothermische gebied Haukadalur, de watervallen Gullfoss en Brúarfoss en het kratermeer Kerið. De route is 230 kilometer lang.

Gletsjerlagunes, watervallen, vulkanen en walvissen spotten

Bent u een filmliefhebber? De gletsjerlagune Jökulsárlón, het grootste en beroemdste gletsjermeer van IJsland, diende als indrukwekkend decor van de James Bond-film ꞌDie Another Dayꞌ, evenals van ꞌTomb Raiderꞌ en ꞌBatman Beginsꞌ. Mis tijdens uw rondreis door IJsland ook de waterval Seljalandsfoss niet, die ruim 60 meter onder de Mount Fire-gletsjer valt. Wilt u tijdens uw bijzondere rondreis in IJsland kleurrijke natuurlandschappen zien? Wandel door de regio Landmannalaugar, met de Hekla-vulkaan en vele IJslandse paarden. U kunt ook een boottocht maken om walvissen te spotten. In Húsavïk bevindt zich het walvisobservatiecentrum. De vaartocht gaat naar de baai van Skjälfandi.

Onderscheidende, persoonlijk gekleurde IJsland-reizen

IJslanders behoren volgens het World Happiness Report tot de gelukkigste mensen ter wereld. WorldExperts maakt u ook blij met de onderscheidende, persoonlijk gekleurde IJsland-reizen. U kunt lopen op een gletsjer, rijden op een sneeuwscooter of zich vergapen aan geweldige natuurspektakels als de Strokkur-bron. IJsland is qua diversiteit aan fascinerende landschappen nauwelijks te overtreffen. Ongeveer 11% van het eiland is bedekt met gletsjers. In de afgelopen twee eeuwen zijn er na de laatste ijstijd in totaal 30 vulkanen uitgebarsten. IJsland is voor een rondreis niet zo koud als u misschien denkt. In de zomer zijn de temperaturen aangenaam warm en in de winter schommelt de thermometer gemiddeld tussen de 5 graden boven of onder het vriespunt. Daarom is het een ideale bestemming voor een unieke rondreis binnen Europa.

Reis individueel of met een groep

Beleef IJsland tijdens een groepsreis met een ervaren gids. Of ontdek het vulkanische eiland op eigen houtje met een individuele reis door IJsland. WorldExperts komt met zijn rondreizen door IJsland graag tegemoet aan uw persoonlijke wensen. Neem snel contact met ons op en stap in een wereld waar warmwaterbronnen tot 60 meter hoog uit de lavabodem schieten, ijsbergen door blauwe lagunes tuimelen en wandelpaden naar adembenemende watervallen leiden. Of bekijk onze reizen hierboven en boek vandaag nog uw plaats!