Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie in IJsland, een land rijk aan natuurfenomenen


IJsland is een eldorado voor natuurliefhebbers. Het noorderlicht, watervallen, vulkanen, spuitende geisers en stomende bronnen; de eilandstaat is rijk aan fascinerende natuurfenomenen. Tijdens een vakantie in IJsland wisselen spectaculaire landschappen en bezienswaardigheden elkaar af. Of het nu de hoofdstad Reykjavik, het Skaftafell National Park of het geothermale gebied Haukadalur is, met de groepsreizen en individuele reizen naar IJsland van World Experts beleeft u het vulkanische eiland in Noordwest-Europa van zijn mooiste kant.

 

 Toon

Vakantie in IJsland, het grootste vulkanische eiland ter wereld

IJsland is het grootste vulkanische eiland ter wereld en Reykjavik is de noordelijkste hoofdstad ter wereld. Op vakantie in IJsland leert u meer over dit ruige eiland en de bevolking. Bijna de helft van de IJslanders woont in Reykjavik, dat een dynamisch en cultureel centrum heeft. Vanwege de centrale ligging, is de hoofdstad het ideale startpunt om het land te verkennen.

Wat u absoluut moet zien, is de wereldberoemde Blauwe Lagune, met zijn talloze thermale bronnen en meren. Een bad in het turkooisblauwe, zoute water van het lavameer (met een temperatuur van 37 tot 42 graden) belooft ontspanning en plezier. De Gouden Cirkel is de aantrekkelijke route van Reykjavik naar Thingvellir National Park, het geothermische gebied Haukadalur, de watervallen Gullfoss en Brúarfoss en het kratermeer Kerið. De route is 230 kilometer lang.
 

Gletsjerlagunes, watervallen, vulkanen en walvissen spotten

Bent u een filmliefhebber? De gletsjerlagune Jökulsárlón, het grootste en beroemdste gletsjermeer van IJsland, diende als indrukwekkend decor van de James Bond-film ꞌDie Another Dayꞌ, evenals van ꞌTomb Raiderꞌ en ꞌBatman Beginsꞌ. Mis tijdens uw reis naar IJsland ook de waterval Seljalandsfoss niet, die ruim 60 meter onder de Mount Fire-gletsjer valt.

Wilt u tijdens uw bijzondere vakantie in IJsland kleurrijke natuurlandschappen zien? Wandel door de regio Landmannalaugar, met de Hekla-vulkaan en vele IJslandse paarden. U kunt ook een boottocht maken om walvissen te spotten. In Húsavïk bevindt zich het walvisobservatiecentrum. De vaartocht gaat naar de baai van Skjälfandi.
 

Onderscheidende, persoonlijk gekleurde IJsland-reizen

IJslanders behoren volgens het World Happiness Report tot de gelukkigste mensen ter wereld. World Experts maakt u ook blij met de onderscheidende, persoonlijk gekleurde IJsland-reizen. U kunt lopen op een gletsjer, rijden op een sneeuwscooter of zich vergapen aan geweldige natuurspektakels als de Strokkur-bron.

IJsland is qua diversiteit aan fascinerende landschappen nauwelijks te overtreffen. Ongeveer 11% van het eiland is bedekt met gletsjers. In de afgelopen twee eeuwen zijn er na de laatste ijstijd in totaal 30 vulkanen uitgebarsten. IJsland is voor een vakantie niet zo koud als u misschien denkt. In de zomer zijn de temperaturen aangenaam warm en in de winter schommelt de thermometer gemiddeld tussen de 5 graden boven of onder het vriespunt.
 

Rondreizen door IJsland, individueel of met een groep

Beleef IJsland tijdens een groepsreis met een ervaren gids. Of ontdek het vulkanische eiland op eigen houtje met een individuele reis door IJsland. World Experts komt met zijn rondreizen door IJsland graag tegemoet aan uw persoonlijke wensen. Neem contact met ons op. Dan stapt u in een wereld waar warmwaterbronnen tot 60 meter hoog uit de lavabodem schieten, ijsbergen door blauwe lagunes tuimelen en wandelpaden naar adembenemende watervallen leiden.