Verfijn uw reis

Soort reis
Land

De betoverende charme van een vakantie in Litouwen

Pittoreske landschappen en indrukwekkende steden wachten om ontdekt te worden tijdens de reizen door Litouwen, die World Experts als specialist in bijzondere vakanties samenstelt voor individuen en kleinschalige groepen. De hoofdstad Vilnius en Culturele hoofdstad van 2022 Kaunus trekken de aandacht, evenals het UNESCO Werelderfgoed Koerse Schoorwal. Wat te denken van de ongerepte wildernis van het Aukstaitija National Park? Tijdens een vakantie in Litouwen doet u authentieke indrukken op en volgt u het spoor van de Duitse invloeden.


Toon

7-Daagse fly-drive door de Baltische Staten

 • Drielandenreis met bezoek aan hun hoofdsteden
 • Keuze in hotelcategorie en huurauto

Tijdens deze 7-daagse fly-drive door de Baltische Staten brengt u een bezoek aan de hoofdsteden van Letland, Estland en Litouwen. Riga, Tallinn en Vilnius zijn gezellige steden met een eigen identiteit en een rijke cultuur. Onderweg kunt u kleine stadjes, kastelen en natuurparken bezoeken. U verblijft tijdens deze autovakantie ...(lees meer) door de Baltische Landen in comfortabele hotels met een centrale ligging en parkeergelegenheid in de directe omgeving.

...(inklappen)

10-Daagse fly-drive - de paleizen en landhuizen van de Baltische Staten

 • Ontdek op eigen tempo het culturele erfgoed
 • Proef de geschiedenis en cultuur van Estland, Letland en Litouwen
 • Indrukwekkende kastelen en landhuizen
 • Ongerepte natuur, boeiende geschiedenis en bijzondere architectuur

Landhuizen getuigen van het rijke, culturele verleden rond de Oostzee. Ze vertegenwoordigen een veelvoud aan culturele en politieke onderlinge verbanden, die weerspiegelen hoe de mensen en landen in het verleden met elkaar verbonden waren, ondanks hun eigen cultuur en tradities - en hoe ze nog steeds zijn! Tegenwoordig zijn de ...(lees meer) meeste van deze huizen veranderd in culturele locaties, hotels of musea. De historische charme van deze huizen nodigen uit om een glimp om te vangen van een tijd van decadentie en luxe. Elk landhuis, kasteel of paleis heeft zijn eigen achtergrondverhaal met opmerkelijke gebeurtenissen met betrekking tot de mensen die er leefden. 

...(inklappen)

8-Daagse rondreis langs de hoogtepunten van Estland, Letland en Litouwen

 • Het UNESCO werelderfgoed van Tallinn, Riga en Vilnius
 • Bezoek aan de monumentale Kruisheuvel
 • Verblijf in comfortabele 4-sterrenhotels
 • Keuze uit Engelstalige of Duitstalige lokale gids

Estland, Letland en Litouwen zijn de kleine landen ten oosten van de Oostzee en worden vaak samen de Baltische Staten genoemd. De groene, vrij vlakke landen lijken uiterlijk veel op elkaar maar hebben ieder een eigen taal en cultuur. Deze 8-daagse internationale reis stelt de 3 hoofdsteden centraal: het middeleeuwse Tallinn waa ...(lees meer) r de Toompea kasteel de historische stad beheerst, de oude Hanzestad Riga met haar flamboyante art nouveau en het barokke Vilnius waarbij een bezoek aan het Trakai kasteel tot de hoogtepunten behoort. 

 

...(inklappen)

10-Daagse klassieke rondreis door de Baltische Staten

 • Verblijf in comfortabele 4-sterrenhotels
 • Drielandenreis met bezoek aan hun hoofdsteden
 • Het UNESCO werelderfgoed van Tallinn, Riga en Vilnius
 • Het idyllisch gelegen kasteel van Trakai

Estland, Letland en Litouwen zijn de kleine landen ten oosten van de Oostzee en worden vaak samen de Baltische Staten of Baltische Landen genoemd. De groene, vrij vlakke landen lijken uiterlijk veel op elkaar maar hebben ieder een eigen taal en cultuur. Tijdens deze internationale rondreis door de Baltische Staten bezoekt u het ...(lees meer) middeleeuwse Tallinn, het chique Riga en het barokke Vilnius. Bijzonder aan deze reis is het bezoek aan Klaipeda met de mogelijkheid een excursie te maken naar de Koerse Schoorwal.

...(inklappen)

11-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische Staten

 • Het UNESCO werelderfgoed van Tallinn, Riga en Vilnius
 • Lokale Nederlandssprekende gids
 • Ongerepte natuur, boeiende geschiedenis en bijzondere architectuur
 • Bezoek aan de unieke Koerse Schoorwal

De 3 kleine landen ten oosten van de Oostzee worden vaak de Baltische Staten genoemd. Ondanks deze verbindende naam hebben Estland, Letland en Litouwen een eigen taal en cultuur. Naast de culturele hoofdsteden zijn de landen gekend om een puur landschap van bossen en meren. In deze 11-daagse rondreis bezoekt u de sfeervolle hoo ...(lees meer) fdsteden Tallinn, Riga en Vilnius, die allen vermeld staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst, evenals de Koerse Schoorwal, de bijzondere landtong die de Oostzee scheidt van het Koerse Haf. Kortom een afwisselende reis o.l.v. onze deskundige Nederlandstalige gids.

...(inklappen)

Pure natuur beleven tijdens de reizen door Litouwen

Litouwen is het geografische middelpunt van Europa, dat sinds 1990 onafhankelijk is. Het land aan de Oostzee heeft de langste zandstranden en de hoogste stuifduinen van Europa. De tot 60 meter hoge zandbergen van de Koerse Schoorwal zijn imponerend om te zien. Litouwen is geliefd terrein voor natuurliefhebbers, met zijn ontelbare meren, 5 nationale parken, 30 natuurparken en 4 reservaten met honderden vogelsoorten. In het Aukstaitija National Park met zijn oude dennenbossen, kasteelbergen, grafheuvels en rietgedekte boerderijen beleeft u pure natuur.

Historische steden van een betoverende charme

Litouwen is cultuur, natuur en geschiedenis in één. De middeleeuwse hoofdstad Vilnius staat bekend om zijn prachtige gebouwen in verschillende stijlen, van barok tot neoclassicistisch en gotisch. Bezoek gelijk het Litouwse nationale museum in Vilnius. Culturele hoofdstad van 2022 Kaunus inspireert liefhebbers van kunst, cultuur en geschiedenis. Ontdek waarom de historische stad Trakai met zijn prachtige kasteel de ꞌStad aan het waterꞌ wordt genoemd. De havenstad Klaipeda met zijn vele kronkelende straatjes heeft een betoverende charme.

Vakantie in Litouwen als individu of als groep beleven

U kunt een vakantie in Litouwen individueel beleven of met een groep gelijkgestemden. World Experts verzorgt authentieke reizen op maat naar Litouwen, waarbij uw wensen centraal staan. Onze reisexperts regelen alle transfers, transport, accommodaties en uitstekende gidsen. U hoeft bij uw reis naar Litouwen alleen maar om uw fototoestel te denken. Bijvoorbeeld voor het vastleggen van het Memelland of de Cursian Split, het voorgebergte aan de Oostzee als natuurlijke paradijs van Litouwen. Vergeet niet de monumentale Kruisheuvel bij Siauliai, het Europapark bij Purnuskus en het mooie kuuroord bij Palanga.

Vele goede redenen voor een rondreis door Litouwen

Litouwen heeft bijna 30.000 rivieren en bijna 3.000 meren. Meer dan 30% van het overwegend vlakke gebied bestaat uit veelal ongerepte en beschermde bossen. Er zijn veel goede redenen voor een rondreis door Litouwen. World Experts helpt u graag met uw droomreis naar Litouwen, of een rondreis door alle Baltische staten. Neem contact op en geniet van ongeschonden natuur, rijk cultureel erfgoed en een heerlijke keuken.