Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Rondreis in Montenegro: een geheime tip onder de reisbestemmingen

Een rondreis door Montenegro is voor velen nog een geheime tip onder de reisbestemmingen. Imposante bergketens, dromerige middeleeuwse dorpjes en betoverende stranden langs de azuurblauwe Adriatische Zee, maken een vakantie in Montenegro tot een bijzondere belevenis. Montenegro heeft veel te bieden. Van wandel- en raftingmogelijkheden tot bezoek aan pittoreske kerken, kloosters en monumenten van Illyriërs, Venetianen en Habsburgers. WorldExperts laat u veel indrukken opdoen tijdens een rondreis door Montenegro.Toon

15-Daagse selfdrive door het prachtige Montenegro

 • Afwisselende route
 • Uitstekende accommodaties
 • Jeeptocht door NP Durmitor inbegrepen
 • Authentieke keuken

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantiebestemming, dan is een self-drive door Montenegro een ideale vorm van vakantie. Montenegro biedt adembenemende landschappen, historische steden en prachtige stranden, allemaal binnen handbereik met je eigen auto. Door de kleine afstanden hebben wij onderstaande self-drive beper ...(lees meer) kt tot een aantal overnachtingsplaatsen. 

...(inklappen)

14-Daagse rondreis Balkan Caleidoscoop

 • Kronkelende rivieren, idyllische baaien, meren met helderblauw en turquoise water
 • Hippe steden met een boeiende geschiedenis
 • Nog vele onontdekte plaatsen weg van de massa
 • Moskeeën, kerken, kathedralen en kloosters, een mooie mix van oost en west

Er was een tijd waarin mensen zeiden dat de Balkan het 'kruitvat van Europa " is. Inderdaad staat de geschiedenis hier vol met plotselinge uitbarstingen van het gepassioneerde volk. Oorlogen gaan voorbij en nu kunnen we tijdens een rondreis in de Balkan genieten van de mooie eigenschappen van de zonnige zijde van de Ba ...(lees meer) lkan: mooie en ongerepte natuur, oude kloosters en gezellige steden. Dit is de plaats waar Europa het Oosten ontmoet, waar christenen en moslims eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond en waar oude tradities samengaan met het ritme van de 21e eeuw. Tijdens deze internationale groepsreis door de Balkan komt u in 8 landen; Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Noord-Macedonië.

...(inklappen)

20-Daagse fly-drive door de Balkan - Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Montenegro

 • Zwemmen in het meer van Ohrid
 • Wandel door de groene bergen, bezoek cultuursteden als Kotor, Pristina en Skopje
 • UNESCO werelderfgoed in Butrint, Ohrid en Kotor
 • Mooie route door de prachtige natuur, langs traditionele dorpen

Een gevarieerde en turbulente geschiedenis heeft de Balkan een smeltkroes van cultuur en architectuur gegeven met Romeinse ruïnes, naast Oostenrijks-Hongaarse villa’s en Ottomaanse bazaars. Imposante bergen en uitgestrekte nationale parken maken de regio perfect voor een fly-drive vakantie. Deze reis combineert de 4 ...(lees meer) minder bekende landen op de Balkan: Albanië, Noord-Macedonië, Kosovo en Montenegro. U bepaalt zelf uw dagelijkse reistempo tijdens deze 3-weekse fly-drive door de Balkan landen terwijl u geniet van de cultuur en de natuur die deze landen te bieden hebben. 

...(inklappen)

Een rondreis in Montenegro langs stranden, meren, kloven en fjorden

Tijdens een vakantie in Montenegro ontdekt u het grootste binnenmeer en het langste strand in de regio, de diepste kloof van Europa en het enige fjord ten zuiden van Noorwegen. De 295 kilometer lange kustlijn langs de Adriatische Zee heeft bijna 120 stranden om heerlijk te recreëren. De oude, middeleeuwse binnenstad en de baai van Kotor staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het zuidelijk gelegen meer van Skadar is een van de grootste broedplaatsen voor trekvogels op het continent en is uitgeroepen tot natuurreservaat. Het hoge, bergachtige gebied in het noorden wordt in tweeën gedeeld door canyons, waaronder die van de Tara, die na de Grand Canyon de diepste kloof ter wereld is.

Reis door Montenegro langs uiteenlopende bezienswaardigheden

Een van de mooiste bezienswaardigheden op uw rondreis door Montenegro is het 17de-eeuwse Ostrog-klooster nabij Danilovgrad, dat in de steile rotswand van het Prekornica-gebergte is gehouwen. In het noorden bevindt zich het Durmitor Nationaal Park, met 18 gletsjermeren en 48 bergtoppen hoger dan 2.000 meter. Hier leven lynxen, bruine beren, otters en steenarenden.

Vergeet de bruisende kustplaats Budva niet te bezoeken, evenals de hoofdstad Podgorica met zijn mengelmoes van oude gebouwen en moderne architectuur. Sveti Stefan, het kleine eiland bij Budva, is een charmante en fotogenieke plek.

Reizen naar Montenegro, ver weg van het massatoerisme

Met een rondreis van WorldExperts naar Montenegro blijft u ver weg van het massatoerisme. U vindt een geweldige diversiteit op een klein oppervlak. Denk aan het populaire wandelgebied bij de berg Lovcen, de voormalig, koninklijke hoofdstad van Montenegro Cetinje, het nabije Lipa-grottenstelsel en het Biogradska Gora Nationaal Park met zijn ongerepte natuur en eeuwenoude bossen. Montenegro is dan ook ideaal voor wandelvakanties.

De Balkan is een smeltkroes van cultuur en architectuur, met Romeinse ruïnes, Ottomaanse bazaars en Oostenrijks-Hongaarse villa’s. Wij bieden u de kans om een reis naar Montenegro te combineren met een bezoek aan andere Balkanlanden, zoals:

U geniet tijdens een rondreis door Montenegro en een of meerdere van diens buurlanden van een mooie, uitgestippelde route door de prachtige natuur en langs traditionele dorpen. U bepaalt zelf uw dagelijkse reistempo en neemt in alle vrijheid alle gevarieerde indrukken van het land en het gepassioneerde volk in u op.

Ontdek de ongerepte natuur

WorldExperts verzorgt reizen op maat naar dit relatief onbekende Balkanland. U kunt een rondreis door Montenegro maken met een groep of individueel. Op uw verzoek, werken onze experts graag een authentieke en unieke vakantie voor u uit. Alle transfers, transport, accommodaties en goede gidsen worden ook geregeld. Neem vandaag nog contact met ons op om uw rondreis door Montenegro in te plannen.