Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Reizen naar Bosnië-Herzegovina

Reizen naar Bosnië-Herzegovina is om vele redenen aanlokkelijk. De jonge Balkanstaat is een paradijs voor wandelaars, heeft een grote landschapsdiversiteit en een ongerepte natuur met bergtoppen tot 2.000 meter hoogte, dichte bossen, avontuurlijke kloven en diepe bergmeren. Bosnië-Herzegovina heeft een rijke cultuurhistorie, waarbij de Romeinse, Byzantijnse, Slavische, Osmaanse, Habsburgse en Joodse cultuur elkaar in de loop der eeuwen opvolgden. Met een bijzondere rondreis door Bosnië-Herzegovina brengt WorldExperts cultuur en natuur bij elkaar.Toon

14-Daagse rondreis Balkan Caleidoscoop

  • Kronkelende rivieren, idyllische baaien, meren met helderblauw en turquoise water
  • Hippe steden met een boeiende geschiedenis
  • Nog vele onontdekte plaatsen weg van de massa
  • Moskeeën, kerken, kathedralen en kloosters, een mooie mix van oost en west

Er was een tijd waarin mensen zeiden dat de Balkan het 'kruitvat van Europa " is. Inderdaad staat de geschiedenis hier vol met plotselinge uitbarstingen van het gepassioneerde volk. Oorlogen gaan voorbij en nu kunnen we tijdens een rondreis in de Balkan genieten van de mooie eigenschappen van de zonnige zijde van de Ba ...(lees meer) lkan: mooie en ongerepte natuur, oude kloosters en gezellige steden. Dit is de plaats waar Europa het Oosten ontmoet, waar christenen en moslims eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond en waar oude tradities samengaan met het ritme van de 21e eeuw. Tijdens deze internationale groepsreis door de Balkan komt u in 8 landen; Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro, Kosovo, Albanië en Noord-Macedonië.

...(inklappen)

Reizen naar Bosnië-Herzegovina is reizen door een smeltkroes van culturen

Bosnië-Herzegovina is een smeltkroes van culturen. Het sinds 1992 onafhankelijke Balkanland heeft drie officiële talen: Bosnisch, Kroatisch en Servisch. Die verscheidenheid ziet u ook in de hoofdstad Sarajevo. In het oosters aandoende historische centrum van de voormalige Olympische stad staan islamitische moskeeën naast katholieke en orthodoxe kerken en joodse tempels. Een unieke mix in Europa, die de stad de bijnaam ꞌKlein Jeruzalemꞌ heeft opgeleverd. Bezienswaardig zijn Banja Luka met de zestiende-eeuwse Ferhadija-moskee, de universiteitsstad Tuzla en Lukomir, het hoogste dorp van het land. Een hoogtepunt van uw unieke vakantie in Bosnië-Herzegovina is een rondgang door de middeleeuwse stad Mostar, inclusief de Oude Brug (Stari Most) die na de Balkanoorlog opnieuw opgebouwd is en op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

Unieke flora en fauna, met adembenemende uitzichten

Bosnië-Herzegovina maakt indruk met zijn unieke flora en fauna, met talrijke soorten lelies en orchideeën die in de rest van Europa lijken uitgestorven. In het grote Sutjeska National Park ligt met Perucica Forest een van de laatste oerbossen van Europa. Het Prenj-gebergte biedt adembenemende uitzichten en schitterende karstlandschappen, omgeven door talloze rivieren en meren. Een wandeling naar het gletsjermeer Trnovacko-Jezero is een belevenis.

Ontdek alle hotspots

WorldExperts doet bij zijn reizen naar Bosnië-Herzegovina ook Trebinje aan, een charmante, kleine stad met middeleeuwse kloosters en kerken, verborgen tuinen en een oud centrum in mediterrane stijl. Vlakbij ligt de stad Neum, die als toegangspoort tot de Adriatische Zee belangrijk is voor Noord-Macedonië. Het land heeft slechts 20 kilometer kustlijn. Ontdek ook de Stecci-grafstenen in het zuiden, de Mehmed Pasa Sokolovic-brug, het Blagaj Derwisj-klooster en het Una National Park.

Combineer uw reis naar Bosnië-Herzegovina met een bezoek aan andere Balkanlanden

U kunt bij WorldExperts een reis naar Bosnië-Herzegovina als ultieme en enige bestemming kiezen. Of ga voor een individuele rondreis door de Balkan langs hippe steden, afgelopen dorpen, mooie kerken, moskeeën, kathedralen en kloosters en een diverse natuur met kronkelende rivieren, idyllische baaien en meren met turkooisblauw water. Bezoek bijvoorbeeld ook het idyllische Slovenië. Trakteer uzelf op een vakantie in deze indrukwekkende regio. Neem contact met ons op voor meer informatie en laat u verrassen door de cultuur en natuur van Bosnië-Herzegovina.