Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie in Saoedi-Arabie

Saoedi-Arabië is voor toeristen vrijwel onontgonnen gebied, hoewel een vakantie daar veel troeven heeft. Het land in het Midden-Oosten opende eind 2019 zijn deuren voor buitenlandse bezoekers. Dat betekent dat bij de reizen naar Saoedi-Arabië van WorldExperts de twee belangrijkste heilige plaatsen dichtbij komen: Mekka en Medina, alsook andere hoogtepunten als Madain Saleh, Al Ula, Elephant Rock, Wadi Dissa en Al-Diriyah in de hoofdstad Riyad. Woestijnwandelpaden, duiken in de Rode Zee en bergtochten, een vakantie in Saoedi-Arabië is veelzijdig. Onze ervaren reisexperts stellen het perfecte programma samen, gebaseerd op landkennis, persoonlijke reiservaring en optimale reisbeleving. U krijgt bij een rondreis door Saoedi-Arabië bijzonder veel indrukken voor een scherpe prijs.Toon

7-Daagse rondreis hoogtepunten van Saoedi-Arabië

  • Moderne metropool Riyadh
  • UNESCO site van Hegra (Madain Saleh)
  • Jebel Al-Fil (olifantenrots)

Met deze 7-daagse rondreis bezoekt u alle ultieme hoogtepunten van Saoedi-Arabië! Saoedi-Arabië staat natuurlijk vooral bekend als rijk olieland, toch heeft het veel meer te bieden. Zo bezoekt u tijdens deze rondreis unieke plaatsen, zoals de oude verborgen straten van Jedda, Hegra, Saoedi-Arabië’s eerste U ...(lees meer) NESCO-werelderfgoedlocatie en de grootste bewaarde vindplaats van de Nabateese beschaving ten zuiden van Petra en bezoeken we de traditionele Dirah Souq, beroemd vanwege het kopen van antieke tapijten en ander nuttig antiek uit het Saoedische erfgoed. Kortom alle topbezienswaardigheden van Saoedi-Arabië in één reis!

...(inklappen)

9-Daagse rondreis door Saoedi-Arabië

  • Moderne metropool Riyadh
  • De oase van Al Ula
  • UNESCO site van Hegra (Madain Saleh)
  • Murabba paleis

Vakantie naar Saoedi-Arabië: Ontdek de Prachtige Mix van Cultuur en Natuur

 
Ben je op zoek naar een unieke vakantiebestemming met een rijke geschiedenis, adembenemende natuur en een boeiende cultuur? Denk dan eens aan een vakantie naar Saoedi-Arabië! Dit prachtige land biedt een fascin ...(lees meer) erende mix van cultuur en natuur, waardoor het een ideale bestemming is voor avonturiers en cultuurliefhebbers.
 
Een van de hoogtepunten van een reis naar Saoedi-Arabië is ongetwijfeld een bezoek aan Mada'in Saleh, ook wel bekend als Al-Hijr. Deze historische stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gevuld met oude graftombes en rotswoningen die teruggaan tot de tijd van de Nabateeërs. Het is een fascinerende plek waar je de cultuur van het oude Arabië kunt ervaren.
 
Naast de culturele bezienswaardigheden heeft Saoedi-Arabië ook een overvloed aan prachtige natuur. Een absolute must-see is de Rub' al Khali, ook wel bekend als de Lege Kwartier. Dit is 's werelds grootste aaneengesloten zandwoestijn en biedt adembenemende uitzichten op uitgestrekte duinen en ruige landschappen. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. ...(inklappen)

Een unieke vakantie naar Saoedi-Arabië

Het feit dat reizen naar Saoedi-Arabië al zo lang onbekend is voor reizigers, maakt het Aziatische land tot een mysterieuze bestemming die wacht om ontdekt te worden. Dat kan het beste onder regie van de deskundige, gediplomeerde gidsen en reisbegeleiding van WorldExperts. Dit geeft u de rust en de ruimte om de diversiteit van het land bloot te leggen. Van de glinsterende skyline en stranden van Jeddah tot de oude archeologische vindplaats Al Ula, van de bergen van Ha’il tot het woestijnlandschap van Rub al Khali en de musea in Riyad.

Saoedi-Arabië is het land van de oorsprong van de islam en herbergt de heiligste plaatsen. Oude culturen als de Lihyanieten en Nabateeërs hebben hier hun sporen achtergelaten. De vroegere plek van verschillende bedoeïenenstammen is dankzij de olie nu een van de rijkste landen ter wereld. Het land is in transitie en moderniseert. Dit vormt tijdens uw vakantie in Saoedi-Arabië een mooi contrast met bezienswaardigheden als de archeologische opgravingen in Taima, de Nabetese necropolis Madain Saleh, de historische oasestad Diriyah, de prachtige oasestad Ha’il en de archeologische vindplaatsen in Sakaka.

Onze rondreis in Saoedi-Arabië

WorldExperts heeft een avontuurlijke meerdaagse rondreis door Saoedi-Arabië samengesteld die u langs de erfgoedroute van Riyad naar Jeddah voert. U selecteert de gewenste reisperiode, datum, het aantal kamers en uw reisgezelschap. U start de rondreis in Riyad en doet vervolgens de plaatsen Ushaiger, Shaqrah en Buraidah aan. Na een rit naar Jubbah in de provincie Ha’il wacht Al Ula, een spookstad van 800 kleine lemen huizen die meer dan 2.000 jaar oud zijn. Madain Saleh en Deden behoren tot de voornaamste archeologische opgravingsplaatsen.

Tijdens uw rondreis wordt het geheim van het natuurwonder Wadi Dissa ontrafeld. In Medina wacht de grootste berg Uhud, een belangrijk bedevaartsoord. Jeddah en Al Balad zijn andere spots die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Op de voorlaatste dag zijn er nog twee optionele excursies: een boottocht met duiken en snorkelen of een dagtocht in Taif, de groene zomerhoofdstad in het westen van Saoedi-Arabië.

Ontdek deze buitenkans

Reizen naar Saoedi-Arabië is een buitenkans, aangezien het land lange tijd gesloten was voor toerisme. Een vakantie in Saoedi-Arabië is geen backpackreis waar u zich terdege op kunt voorbereiden. Met een vertrouwde gids en uitstekende begeleiding en persoonlijke service van WorldExperts reist u zorgeloos en comfortabel door dit land in het Midden-Oosten. Wij beloven u een authentieke en unieke reiservaring, die verlengd kan worden met een trip naar Oman. Ook het naburige Jordanië is een optie. Bel ons op 03 281 7927 of stuur een e-mail naar info@worldexperts.be voor meer informatie of advies over onze reizen naar Saoedi-Arabië.