Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Tadzjikistan, een land voor avonturiers en natuurliefhebbers

Tadzjikistan is een land voor avonturiers en natuurliefhebbers. World Experts neemt u met zijn reizen naar Tadzjikistan mee terug in de tijd en laat zien hoe mooi het land in Centraal-Azië is, ver weg van de toeristische drukte. Het hooggebergteland wordt gekenmerkt door majestueuze, grillige bergpieken, glinsterende bergmeren en uitgestrekte weiden, geïsoleerde nomadenstammen en een duizenden jaren oude geschiedenis. Met een vakantie in Tadzjikistan beweegt u zich door het hart van de historische Zijderoute.Toon

13-Daagse Nederlandstalige rondreis Tadzjikistan

  • Reis over de legendarische Pamir Highway
  • Unieke homestays
  • Reizen per 4x4
  • Adembenemende zichten op Afghaanse dorpen

Deze avontuurlijke Nederlandstalige rondreis door Tadzjikistan neemt u mee naar het hart van Centraal-Azië waar grillige bergpieken, geïsoleerde gemeenschappen en een duizenden jaren oude geschiedenis het ritme van de dag bepalen. Deze reis naar Tadzjikistan brengt u dicht bij de natuur en lokale bevolking. Wij zien d ...(lees meer) e vestingen van de zijderoute, de Wakhan vallei en het dagelijkse leven van geïsoleerde stammen.  Een avontuurlijke en verzorgde rondreis die zorgt voor een onvergetelijke vakantie in Tadzjikistan.

...(inklappen)

Reizen naar Tadzjikistan: het unieke natuurlandschap ontdekken

Tadzjikistan grenst aan Oezbekistan, Kirgizië, China en Afghanistan en is sinds 1991 onafhankelijk. De grote rijkdom van het land wordt weerspiegeld in de gastvrijheid van de bevolking en het unieke natuurlandschap. Ongeveer de helft van het land ligt op meer dan 3.000 meter boven de zeespiegel, ruim 70% van Tadzjikistan is hooggebergte. Bijna een kwart van het landoppervlak wordt ingenomen door het Tadzjiekse National Park.

U kunt tijdens een reis naar Tadzjikistan het machtige Pamir-gebergte met de hoogste berg van Centraal-Azië (Pik Ismoil Somoni, 7.495 meter) niet missen. De legendarische Pamir Highway, de op-één-na hoogste hoofdweg ter wereld, leidt door het adembenemende hooggebergtelandschap naar Osh in buurland Kirgizië.

Rondreis door Tadzjikistan start in hoofdstad Dushanbe

World Experts laat u tijdens de Nederlandstalige rondreis door Tadzjikistan kennismaken met de hoofdstad Dushanbe, waar u bezienswaardigheden als het National Museum, eeuwenoude ruïnes, gedenktekens, monumenten en verschillende sacrale gebouwen kunt aanschouwen. In het westen liggen de beroemde Fan Mountains. De Wakhan Corridor moet je ook zien. Hier vind je de sporen van de oude Zijderoute, in het gezicht van de machtige Hindu Kush-bergen.

Vakantie in Tadzjikistan, individueel of met een groepsreis

De reisspecialisten van World Experts zijn bekend met het kleine land in Centraal-Azië en nodigen je uit om samen op avontuur te gaan voor een onvergetelijke vakantie in Tadzjikistan. Je kunt kiezen voor een individuele reis of een groepsreis, of misschien wil je een reis naar Tadzjikistan wel combineren met een bezoek aan Oezbekistan en Kirgizië. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op voor een reis op maat.