Verfijn uw reis

Soort reis
Land

Vakantie naar Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan

Tijdens een vakantie naar Sri Lanka verblijft u op een exotisch eiland voor de kust van India, dat alles heeft. Weelderige theeplantages op groene heuvels, idyllische stranden om te zonnen en te surfen, mystieke tempels en olifantensafari’s. Een reis naar Sri Lanka betekent veel cultuur, met heilige steden, Hollandse en Portugese kerken, Britse gouvernementsgebouwen en allerlei uitingen van hindoeïsme en boeddhisme. World Experts neemt u mee naar het voormalige Ceylon, ofwel de parel van de Indische Oceaan.Toon

21-Daagse Nederlandstalige rondreis Sri-Lanka

  • Het vroegere Ceylon
  • Het land van de tropische stranden, het tropisch regenwoud, woeste berglandschappen en Boeddhistische tempels
  • Hagelwitte stranden aan de azuurblauwe oceaan
  • Boeddhistische tempels en kloosters

Nergens anders is de mensenhand er beter in geslaagd om Gods wondere schepping toch nog een ietsje te verfraaien. Sri Lanka is meer dan zomaar een initiatie tot Azië. Het is eerder andersom: men kan niet omheen Sri Lanka als men Azië wilt begrijpen!
Onze eerste indrukken zijn de hagelwitte stran ...(lees meer) den en de kokosplantages, de vissershavens, de Hollandse en Portugese kerken, de Britse gouvernementele gebouwen. 
Maar het Rajarata van de oude Singalese koninkrijken is eveneens bezaaid met heilige steden en is terecht een icoon van nationale trots. 
U ziet en ruikt de exotische kruiden en specerijen in de vermaarde “Spice gardens”. De Engelse tuinen zijn nergens zo weelderig als in het heuvelachtige binnenland rond de koninklijke stad Kandy, waar we de betreden paden kunnen ontvluchten. Daar zijn we getuige van ware devotie, waarbij hindoeïsme en boeddhisme zowaar in elkaar verstrengeld zitten. 
 

Vakantie in Sri Lanka, met start in hoofdstad Colombo

Een vakantie in Sri Lanka begint meestal in Colombo, de bruisende hoofdstad van het land. Reis naar de koloniale stad Galle, oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. Galle werd in 1640 veroverd door de Nederlanders en vervolgens architectonisch ontworpen. Ontdek UNESCO Werelderfgoedlocaties, zoals de legendarische Leeuwenrots in Sigiriya. Deze monoliet heeft ingewikkeld houtsnijwerk. Tijdens een safari in het bekende Yala National Park verkent u het groene binnenland, waarbij u waterbuffels, wilde zwijnen, olifanten, herten, apen en mogelijk luipaarden (de koning der dieren in Sri Lanka) ontmoet.

Tempel van de Tand als heiligste plaats bezoeken

Uw rondreis door Sri Lanka voert u door de hooglanden en de stad Ella, waar u prachtige wandelingen kunt maken en theeplantages kunt bezoeken. Reis door de koele heuvels van Kandy. U mag de Tempel van de Tand niet missen. Dit is de heiligste plaats in Sri Lanka. Volgens de overlevering bevindt zich hier de hoektand van Boeddha. Niet ver van Kandy ligt de epische, verwoeste stad Anuradhapura. Deze middeleeuwse stad was ooit de hoofdstad van het eiland. Hier krijgt u een beeld van de vroegere beschaving.

Bijzondere rondreizen door Sri Lanka met Nederlandstalige gids

World Experts laat u met zijn bijzondere rondreizen door Sri Lanka met Nederlandstalige gids alle facetten van het Aziatische land zien. In het onontdekte paradijs Trincomalee dompelt u zich onder in de kleurrijke cultuur van het land. Wat te denken van het Udawalawe National Park langs de kust met het spectaculaire Koggala Lake? De boeddhistische plaatsen Dambulla en Mihintale zijn zeker ook een bezoekje waard.

Unieke reizen naar Sri Lanka, individueel of met een groep

Of u nu individueel wilt reizen naar Sri Lanka of wilt deelnemen aan een kleinschalige groepsreis, World Experts stelt graag uw persoonlijke reis samen. Dit juweel in de Indische Oceaan biedt veel afwisseling en heeft vele verrassingen. Neem gerust contact op. Onze reisexperts kennen het land en plannen met veel enthousiasme uw unieke vakantie in Sri Lanka.