Verfijn uw reis

Soort reis
Land


Toon

21-Daagse Nederlandstalige rondreis Sri-Lanka

  • Het vroegere Ceylon
  • Het land van de tropische stranden, het tropisch regenwoud, woeste berglandschappen en Boeddhistische tempels
  • Hagelwitte stranden aan de azuurblauwe oceaan
  • Boeddhistische tempels en kloosters

Nergens anders is de mensenhand er beter in geslaagd om Gods wondere schepping toch nog een ietsje te verfraaien. Sri Lanka is meer dan zomaar een initiatie tot Azië. Het is eerder andersom: men kan niet omheen Sri Lanka als men Azië wilt begrijpen!
Onze eerste indrukken zijn de hagelwitte stran ...(lees meer) den en de kokosplantages, de vissershavens, de Hollandse en Portugese kerken, de Britse gouvernementele gebouwen. 
Maar het Rajarata van de oude Singalese koninkrijken is eveneens bezaaid met heilige steden en is terecht een icoon van nationale trots. Op Romeinse landkaarten staat Sri Lanka vermeld als Taprobanam. Gek dat wij er op school nooit iets hebben over geleerd, maar de Dagoba’s van de boeddhistische tempels van Pollonaruwa en Anuradhapura, kunnen waarlijk wedijveren met Egyptische piramiden.
U ziet en ruikt de exotische kruiden en specerijen in de vermaarde “Spice gardens”. De Engelse tuinen zijn nergens zo weelderig als in het heuvelachtige binnenland rond de koninklijke stad Kandy, waar we de betreden paden kunnen ontvluchten. Daar zijn we getuige van ware devotie, waarbij hindoeïsme en boeddhisme zowaar in elkaar verstrengeld zitten. Ook de Heilige Antonius aanvaardt er probleemloos de Oosterse offerandes .
De hooglanden strekken zich uit als één groot tapijt van thee plantages, zover het oog rijkt. Dit is een reis vol culturele hoogtepunten en een sprankelende natuur, die zeer verscheiden is naargelang de streek en de hoogte. Uniek aan dit programma is ook dat we een intermezzo nemen aan de ongerepte Oostkust.We zien olifanten baden en apen zijn er overal, maar we gaan die dieren niet opjagen met lawaaierige vier maal vier wagens in de nationale “pret”-parken. Op deze reis vermijden we ten stelligste elke vorm van massa-toeristische dwaasheden. Aldus zal “de Boeddha” minzaam toekijken.