9-Daagse fly-drive Rome, Napels en Amalfikust
v.a. € 1250,00 p.p.

9-Daagse fly-drive Rome, Napels en Amalfikust

Een self-drive vanuit het de Italiaanse hoofdstad Rome doorheen de bergen of langs de prachtige kust naar het zuiden. Tijdens deze reis is er voldoende tijd Rome op eigen tempo te verkennen. En route naar Napels heeft u de keuze om via de prachtige bergen of langs de indrukwekkende kust te rijden. Vanuit Napels bezoekt u Capri maar ook de Romeinse stad Pompeiï en de mooiste kustlijn van Europa: de Amalfikust. 

 

10 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Alle overnachtingen in de hotels zoals vermeld in het programma of gelijkwaardig
• Dagelijks ontbijt
• Autohuur, categorie A Fiat 500
 
Exclusief
• Internationale vlucht. WorldExperts assisteert u graag bij het selecteren van uw vlucht.
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts.
• Autohuur, u kunt kiezen voor een hogere categorie auto tegen meerprijs
• Extra’s autohuur: GPS, afkoop eigen risico etc.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Dag 1 – Rome
Vertrek conform vluchtschema naar Rome. Transfer naar uw hotel en vrije tijd in Rome. 
Overnachting in Rome.
 
Dag 2 – 3 - Rome
Kennismaking met Rome, de Eeuwige Stad. De geschiedenis ligt in Rome voor het oprapen. Bezoek het Colosseum, het grootste amfitheater gebouwd door de Romeinen met maar liefst 50.000 plaatsen. Maak kennis met de belangrijkste pleinen van het historische centrum; Piazza Venezia, Piazza Navona, Piazza di Spagna. Vergeet zeker geen bezoek aan het Pantheon, maak de mooiste vakantiefoto’s bij de Fontana di Trevi of ga 2000 jaar terug in de tijd bij de ruïnes van Forum Romanum. Onmiskenbaar is Vaticaanstad, het centrum van de Rooms-Katholieke kerk. Trek voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel zeker een uur uit. Overnachting in Rome.
 
Dag 4 – Rome – Tivoli – Rome
Vandaag wordt uw huurauto afgeleverd bij uw hotel. Op het programma: een dagtocht naar Tivoli, gelegen ten oosten van Rome of ervoor kiezen in Rome te blijven. Naast de charmante sfeer en talloze monumenten is Tivoli vooral bekend om villa d’Este, gebouwd in 1550 in opdracht van de kardinaal Ippolito d’Este. Via de typische Italiaanse zigzag straatjes komt u bij de villa. Bijzonder aantrekkelijk is hier de tuin met de honderden fonteinen, UNESCO Werelderfgoed.
Op zo’n 4 km buiten Tivoli treft u de ruïnes van Villa Hadrianus. Gebouwd tussen 118 – 134 voor Keizer Hadrianus en gelegen op een domein van 120 ha. Zeker de moeite om óók hier het park te bezoeken met talrijke gebouwen zoals de bibliotheek, theaters, zwembad, sportstadion etc. etc. 
Overnachting in Rome.
 
Dag 5 – Napels
Vandaag rijdt u naar het zuiden. Napels is gelegen in de schaduw van de Vesuvius, de beruchte vulkaan. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis en talloze mooie gebouwen waaronder Castel Nuovo. De wirwar van straatjes, de talloze kerken waaronder de basiliek van San Francesco di Paola maar ook de diverse pleinen zoals Piazza Municipio of Piazza Plebiscito ademen sfeer en gezelligheid.
Overnachting in Napels.
 
Dag 6 – Napels – Capri – Napels
Vertrek vandaag met de veerboot naar Capri, gelegen in de Baai van Napels. Bij het binnenvaren van de haven ziet u al dadelijk de witte en pastelkleurige huisjes. Het kleine eilandje is vooral bekend om de verborgen strandjes, grillige kustlijn met talloze grotten en imposante rotspartijen. Vanuit de haven van Capri kunt u eenvoudig een boottocht boeken om rondom het eiland te varen of kies ervoor om vanuit Anacapri de kabelbaan naar de hoogste piek van het eiland te nemen.
Overnachting in Napels.
 
Dag 7 – Napels – Pompeiï – Napels 
Rij vandaag naar Pompeiï, de historische Romeinse stad die bij de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 volledig onder het as werd bedekt. De stad telde zo’n 10.000 inwoners en vandaag ziet u hoe een typische stad in die tijd er moet hebben uitgezien. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Forum van Pompeï. Aan het centrale plein ligt o.a. het gerechtsgebouw, het verkiezingsgebouw en verschillende tempels. 
Eenmaal terug in Napels kunt u in de avond heerlijk dineren aan de Lungomare Caracciolo, de boulevard en wandelpromenade van Napels. Overnachting in Napels.
 
Dag 8 – Napels –Amalfikust – Napels
De Amalfikust kunnen we het best omschrijven als misschien wel de mooiste kustlijn van Europa. 
De kust wordt gekenmerkt door prachtige vegetatie, steile kliffen en idyllische dorpjes. De bekendste dorpen zijn Amalfi en Positano maar eigenlijk is de gehele kustweg een fenomeen op zich. Elk dorp ademt zijn eigen sfeer en het is absoluut aan te raden vandaag een paar dorpjes te bezoeken. 
Overnachting in Napels.
 
Dag 9 – Napels
Inleveren huurwagen op de luchthaven en vertrek huiswaarts.
 
Tijdens uw 9-Daagse fly-drive Rome, Napels en Amalfikust verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Rome - La Foresteria Luxury Suites

La Foresteria Luxury Suites:

Gelegen op slechts 100m van de Trevifontein en 5 wandelminuten van de Spaanse Trappen kent dit hotel een zeer centrale ligging.

 

Faciliteiten: 

Het hotel serveert elke ochtend een Italiaans ontbijt, in de lounge kan u even relaxen na een dag Rome.

 

Kamers:

De modern ingerichte kamers beschikken allen over airconditioning, koffie-apparaat, minibar en safe. Ze hebben een eigen badkamer met douche.

Napels - Palazzo Caracciolo

Hotel Palazzo Caracciolo:

Gelegen in het historische hart van de stad. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw, ooit het huis van een aristocratische familie. Vanuit het hotel bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden te voet.

 

Faciliteiten: 

Het hotel verzorgt een uitgebreid ontbijtbuffet dat u kunt nuttigen op de binnenplaats, in het restaurant kunt u terecht voor lunch en diner. In de bar kunt u genieten van een drankje.

 

Kamers:

De modern ingerichte kamer beschikt over een airco, minibar, flatscreen-tv, kluisje en volledig ingerichte badkamer met bad en douche.

Algemeen
Italië, staat bekend om zijn veelzijdigheid op het gebied van vakantie. De vele zandstranden, wijngaarden, schilderachtige dorpjes, wereldse steden en een adembenemend landschap. Aan de kust gelegen gebieden worden gekenmerkt door zandstranden, meer noordelijk gelegen gebieden kennen meer prachtige bergen en meren als het Gardameer. 
 
Ligging
Italië is omgeven door de Middellandse zee, de Tyreense zee, de Ionische zee en de Adriatische zee, en heeft zijn karakteristieke laarsvorm met hak met het eiland Sicilië als “voetbal” ervoor. Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk en Slovenië.
 
Klimaat
Italië is een eiland met een combinatie van verschillende klimaten: een zeeklimaat en een mediterraan klimaat.
Een groot deel van het noorden van het land heeft een zeeklimaat, met relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Centraal en Zuid-Italië hebben een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat , met warme, droge zomers en relatief milde winters. Het meest noordelijke deel van Italië, waar de ondergrens van de Alpen zich bevindt, heeft deels een hooggebergteklimaat en in lager gelegen delen een overgangsklimaat .
De temperaturen in Italië zijn in de zomermaanden in grote delen van het land warm tot zeer warm. Met name in het zuiden kunnen de temperaturen oplopen tot maar liefst 40 graden en hoger. In het noordelijk gedeelte is het doorgaans beduidend koeler, tot zelfs 15 c° lager dan in het zuiden. De meeste neerslag in Italië valt ten westen van de Apennijnen en in de bergen in het uiterste noorden van Italië. De zuidelijke helft van Italië kent meer gelijkmatige neerslag, waarbij de meeste regen in de wintermaanden valt en de zomermaanden  zeer droog zijn. Pas in september nemen de regenkansen daar weer wat toe. In de bergen kennen we soms zware depressies met gevolg  wateroverlast. Op sommige campings in Italië komt het dan tot overstromingen en modderstromen.
 
Religie
De overgrote meerderheid van de Italianen is rooms-katholiek. Nadat dit in 1984 de status van staatsgodsdienst verloor, is het aantal religieuze minderheden toegenomen. Dit is vooral een gevolg van de toename van het aantal immigranten, en in mindere mate van heroriëntatie onder autochtone Italianen.
 
Eten en drinken
Het eten is voor Italianen belangrijk en vormt een belangrijk deel van hun cultuur en dagelijks bestaan. 
Ze nemen dan ook uitgebreid de tijd om te eten en volop te genieten van hun eten en drinken. Er wordt alleen niet zo uitgebreid ontbeten als bij ons. De meeste Italianen ontbijten in een café met een kop cappuccino en een cornetto (croissant). Dit croissantje of  broodje wordt in de cappuccino gedoopt voor het opgegeten wordt.
Italiaans eten wijkt nogal af van ons Nederlandse eten, ook de tijden waarop de Italianen eten wordt zijn anders dan wat wij gewend zijn. Cappuccino wordt alleen maar bij het ontbijt gedronken. Dus als je later op de dag een koffie wil drinken, zullen de Italianen vreemd opkijken als je een cappuccino bestelt. Na het ontbijt drinken ze namelijk vooral espresso. Deze koffie is enorm sterk en het wordt door de Italianen flink gezoet met veel suiker. Tussen de middag gaan de Italianen weer naar een eetcafé om te lunchen. Dit is meestal een uitgebreide warme maaltijd met lekker knapperig stokbrood, olijven pasta, vlees, vis, salade, en niet te vergeten de populaire carpaccio. 
Italianen beginnen later aan hun diner dan wij, namelijk rond 21.00 uur. Het diner bestaat uit in totaal 5 gangen en bevat de gerechten waar wij het Italiaanse eten zo om waarderen. Een mix van warme en koude gerechten, die stuk voor stuk dat heerlijke verfijnde Mediterraanse smaakje hebben.
 
Drinkwater
In Italië is het kraanwater over het algemeen goed drinkwater en levert het geen maag- of darmklachten op. Wel kan het kraanwater niet altijd even helder zijn. Een witte troebele kleur kan door twee dingen komen: Er kan chloor in het water zitten. Het zijn natuurlijke mineralen die uit de bergen komen of in het grondwater zitten.
 
Elektriciteit
In Italië worden de stopcontacten van type F en L gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. 
Op veel toeristische plekken zoals hotels zie je speciale combinatiestopcontacten, waar alle types (C, F en L) in passen,  voor stopcontact type L heb je een wereldstekker (ook wel verloopstekker genoemd) nodig.
 
Tijdverschil
We kennen geen tijdsverschil met Italië.
 
Taal
Het Italiaans is een Romaanse taal en lijkt het meest op Latijn van alle nog levende talen.
 
Hallo:                  ciao 
Ja:                       si        
Nee:                    no       
Dankjewel:          grazie 
Hoe gaat het?    Come sta andando?
 
Bagage en kleding
Voor Italië gelden geen bijzondere kledingseisen, wel iets om rekening mee te houden: de Italiaan zal zich
 ’s avonds als ze uit eten gaan, omkleden in nette kleding (niet snel zul je iemand in strandkleding aantreffen), het gaat om gezien te worden. Neem vooral luchtige/dunne katoenen kleding mee.
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  

Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Italië heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, hebben geen visum nodig om Italië in te kunnen reizen. 
Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. 
Het Nederlandse en Belgische rijbewijs zijn geldig in Italië, ook bij het huren van een voertuig.
 
Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Fotografeer nooit militaire locaties, -gebouwen of grensposten. Dit is in geen enkel land verstandig. De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. 
 
Geldzaken
De nationale munteenheid is de euro.
 
Creditcards
Creditcards worden in hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.
 
Geld wisselen
In Italië zijn de Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.30 en van 15.00 tot 16.00. In toeristische gebieden zijn banken continue geopend van 8.30 tot 16.00. In het weekend zijn de banken gesloten.
 
Fooien
Het is niet gebruikelijk om fooi te geven in Italië. Meestal zijn er wel servicekosten van rond 10% berekend. 
In sommige Italiaanse restaurants berekenen zij ook “coperto”.
 
Gezondheid
De medische zorg in Italië is van goede kwaliteit. Ziekenhuizen in Italië zitten anders in elkaar dan bij ons; het is niet ongebruikelijk dat je familie je eten brengt. 
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.
 
Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Apotheken vindt u in alle steden en dorpen, genaamd farmacia.De openingsuren zijn doorgaans van 09.00 – 13.00 en van 15.30 – 20.00. Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Vaccinaties
Vaccinaties zijn niet verplicht. U kunt verder advies aan uw huisarts vragen betreffende vaccinaties. 
 
Openingstijden
In Italië openen de winkels hun deuren om 8.30 – 9.00. De winkels zijn tussen 12.30 – 13.00 en 15.30 – 16.00 gesloten. Vervolgens zijn de winkels weer geopend van 16.00 tot 19.30/20.00.
 
Restaurants
Het merendeel van de restaurants serveert tussen 13.00 – 14.30 de lunch en openen pas vanaf 20.00 hun deuren voor het diner. 
 
Post, internet en telefoon
Bijna overal kan men postzegels kopen bij het lokale postkantoor of tabakswinkel en kunt u een karakteristieke rode brievenbus vinden. Postkantoren zijn op werkdagen open  tussen 08.30 – 13.30, 15.00 –18.00.
 De post doet er 3 tot 7 dagen over naar een ander land in de Europese Unie. 
 
Internet:
Op het platteland kan het bereik soms niet optimaal zijn. De meeste hotels bieden gratis Wifi aan en soms dient u hier een klein bedrag voor te betalen. Met een laptop heeft u overigens in de centra van de grote steden gratis toegang tot hotspots. Steeds vaker bieden pubs en cafés in de steden ook gratis internet aan. 
 
Telefoon:
Over het algemeen heeft u op het platteland, uitgezonderd de natuurgebieden en bergpassen redelijk mobiel bereik. Informeer vooraf bij uw provider naar de roamingkosten. Ook kun je ter plaatse een prepaid SIM-kaartje kopen van een lokale provider. Ook handig is in een internetcafé via Skype bellen. 
 
Openbaar vervoer
In Italië is reizen met het openbaar vervoer heel gebruikelijk. Je kunt gebruik maken van de bus, trein en metro. Spoorwegen lopen doorheen heel Italië dus reizen per trein is een populaire vervoersmiddel.
Ook is de taxi in de steden een prima optie. Daarnaast varen er veerboten tussen het vasteland en de eilanden.
 
Veiligheid
Er zijn op dit moment geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Italië. Deze informatie is onderhevig aan veranderingen. Wij adviseren dan ook om op de website van de Rijksoverheid te kijken voor de actuele informatie.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- archeologische sites van Pompeii
- historische stad Verona
- kust van Amafi
- historische centrum van Florence
- Venetië en haar lagune
- Villa d’Este in Tivoli
- Dolomieten
- historische centrum van Rome
- Piazza del Duomo in Pisa
- botanische tuin van Padua
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen van Roemenië zijn: Nieuwjaar (1 januari), De drie koningen (6 januari),Dag van de vrijheid (25 april), Dag van de Arbeid (1 mei), Pasen, Dag van de Republiek (2 juni), Pinksteren, Maria Hemelvaart (15 augustus), Allerheiligen ( 1 november), Dag van onbevlekte ontvangenis (8 december) en kerst. 
 
 
 
Nederlandse ambassade Rome
Via Michele Mercati 8, 00197 Rome, Tel. +39 06 32 28 60 01
 
Italiaanse ambassade Den Haag
Ancona, Bari, Bologna, Florence, Genua, Livorno, Milaan, Napels, Palermo, Turijn, Venetië en Verona.
Parkstraat 28 2514 JK  Den Haag, Tel. 070 302 10 30
amblaja.esteri.it.
 
Belgische Ambassade Rome
Via Giuseppe de Notaris 6,  00197 Rome, Tel.+39 06 360 95 11
diplomatie.belgium.be/italy
 
Italiaanse ambassade Brussel
Rue Joseph II 22/24, 1000 Bruxelles +32 2 643 38 50
ambbruxelles@esteri.it