8-Daagse expeditiecruise Spitsbergen - Veelzijdige landschappen, zee-ijs en dieren in het wild
v.a. € 4850,00 p.p.

8-Daagse expeditiecruise Spitsbergen - Veelzijdige landschappen, zee-ijs en dieren in het wild

Deze expeditie richt zich op de veelzijdigheid van de verbluffende landschappen in het noorden van Spitsbergen, de enorme stukken zee-ijs en de vele mogelijkheden om walvissen, ijsberen, zeevogels, walrussen en andere soortgelijke dieren in het wild te spotten. Geniet van de fantastisch mooie landschappen, avontuurlijke landingen en kustlijnwandelingen. 

9 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
 

 • Alle maaltijden gedurende de hele reis aan boord van het schip inclusief snacks, koffie en thee.
 • Alle excursies en activiteiten aan wal tijdens de reis met Zodiac.
 • Programma met lezingen door bekende natuuronderzoekers en leiderschap door ervaren expeditiepersoneel.
 • Gratis gebruik van rubberen laarzen en sneeuwschoenen.
 • Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en schepen zijn uitsluitend bedoeld voor passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.
 • Alle diverse servicebelastingen en havengelden gedurende het hele programma.
 • AECO-kosten en overheidsbelastingen.
 • Uitgebreid materiaal vóór vertrek.

Exclusief

 • Internationale vluchten, WorldExperts adviseert u graag.
 • Pre- en postlandregelingen.
 • Paspoort- en visumkosten.
 • Aankomst- en vertrekbelasting van de overheid.
 • Maaltijden aan wal.
 • Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).
 • Kosten voor overbagage en alle items van persoonlijke aard, zoals was-, bar-, drank- en telecommunicatiekosten.
 • De gebruikelijke fooi aan het einde van de reis voor stewards en ander servicepersoneel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Dag 1 - Grootste stad, grootste eiland

Je landt in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, het grootste eiland van de Spitsbergen-archipel. Geniet van een wandeling door dit voormalige mijnstadje, waarvan de parochiekerk en het Spitsbergenmuseum voor fascinerende bezienswaardigheden zorgen. Hoewel het landschap er grimmig uitziet, zijn er meer dan honderd plantensoorten geregistreerd. In de vroege avond vaart het schip Isfjorden uit, waar u mogelijk de eerste dwergvinvis van uw reis kunt spotten.

 

Dag 2 – 7 De natuurlijke schoonheid, de natuur en het pakijs van Noord-Spitsbergen

Deze reis neemt je mee naar het pakijs en langs de afgelegen kustlijnen van het ruige noorden van Spitsbergen. Plaatsen die we kunnen bezoeken zijn onder meer:

 

Raudfjord

Aan de noordkust van Spitsbergen kun je genieten van deze uitgestrekte fjord vol gletsjers – en misschien zelfs bezocht door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en kustlijn ondersteunen ook bloeiende zeevogelkolonies, rijke vegetatie en de mogelijkheid van ijsberen. We zullen proberen te landen in Alicehamna of Buchananhalvøya.

 

Monaco-gletsjer

Afhankelijk van het weer en het zee-ijs kunnen we de Liefdefjorden binnenvaren, landen bij Texas Bar en cruisen in het zicht van de 5 kilometer lange (3,1 mijl) kant van de Monaco-gletsjer. De wateren voor deze steile gletsjer zijn een favoriete voedselplek voor duizenden drieteenmeeuwen, en de basis van het ijs is een populair jachtgebied voor ijsberen. Als de ijsomstandigheden ons verhinderen om hier vroeg in het seizoen te varen, varen we mogelijk langs de westkust van Spitsbergen.

 

Hoogtepunten van Hinlopen

We streven ernaar om de Straat van Hinlopen binnen te varen, de thuisbasis van baardrobben, ringelrobben en ijsberen. Bij de ingang is er zelfs de mogelijkheid om blauwe vinvissen te spotten. Nadat je tussen de ijsschotsen van Lomfjord in de Zodiacs hebt gevaren, kun je de vogelkliffen van Alkefjellet bekijken, met hun duizenden Brünnichs zeekoeten. Aan de oostkant van de Straat van Hinlopen kunnen we proberen te landen op Nordaustlandet. Hier zien we mogelijk rendieren, kleine rietganzen en walrussen. We kunnen een alternatieve route nemen als ijs de toegang tot Hinlopen verhindert.

 

De zeven eilanden

Het meest noordelijke punt van de reis kan ten noorden van Nordaustlandet zijn, bij Chermsideøya of Phippsøya, op de zeven eilanden. Hier kunnen we 80° noorderbreedte bereiken, slechts 870 km (540 mijl) van de geografische noordpool. IJsberen wonen in dit gebied, dus het schip kan enkele uren tussen het pakijs parkeren voordat het weer westwaarts draait.

 

Varen over de continentale plaat

Terwijl u onze route naar het westen volgt, moet u uitkijken naar ijsberen en ongrijpbare Groenlandse (Groenlandse) walvissen. Ongeveer 40 zeemijl ten westen van Spitsbergen varen we de rand van het continentaal plat. Hier foerageren vinvissen tijdens de zomer in de opwellingszones (waar koud, voedselrijk water van onder het zeeoppervlak opwelt) die langs de oevers van Spitsbergen lopen. Aan de monding van Kongsfjorden heb je een goede kans om dwergvinvissen te zien.

 

Forlandsundet, St. Johnsfjord of Alkhornet

Walrussen trekken soms naar Forlandsundet bij Sarstangen of Poolepynten. Als alternatief kunnen we de St. Johns Fjord invaren of zuidwaarts naar de monding van de Isfjorden, waar we landen in Alkhornet. Zeevogels nestelen op deze kliffen, poolvossen zoeken beneden naar gevallen eieren en kuikens, en rendieren grazen in de schaarse vegetatie.

 

Dag 8 – Terug huiswaarts

Zelfs grote avonturen moeten uiteindelijk eindigen. Het schip komt in de vroege ochtend terug in Longyearbyen en er zal busvervoer naar de luchthaven worden verzorgd.

 

Tijdens uw 8-Daagse expeditiecruise Spitsbergen - Veelzijdige landschappen, zee-ijs en dieren in het wild verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Longyearbyen - Cruiseschip Ortelius - Cruiseschip Plancius

Het schip ORTELIUS

Het schip “Ortelius” is een uitstekend schip voor poolexpeditiecruises in het Noordpoolgebied en Antarctica.

Net als Plancius was Ortelius een Nederlander/Vlaamse cartograaf. Abraham Ortelius (1527 – 1598) publiceerde de eerste moderne wereldatlas, het Theatrum Orbis Terrarum of Theater van de wereld in 1570.
Het schip heeft de hoogste ijsklassenotatie (UL1 komt overeen met 1A) en is daarom zeer geschikt om te navigeren in vast eenjarig zee-ijs en los meerjarig pakijs.
“Ortelius” is een geweldig expeditieschip 108 passagiers met veel open dekruimtes. Het schip wordt bemand door 20 zeer ervaren internationale nautische bemanningsleden, 19 internationaal bedienend personeel, 7 expeditie deskundigen op Antarctica (1 expeditieleider en 6 gidsen/docenten), voor het Noordpoolgebied we zullen 8 expeditiemedewerkers hebben (1 expeditieleider en 7 gidsen/docenten) en 1 arts.
Het schip biedt eenvoudig maar comfortabele hutten en openbare ruimtes
• 4 vierpersoonshutten met stapelbedden (deze kunnen ook gebruikt worden als drie- of tweepersoonshutten)
• 26  dubbele patrijspoorten hutten
• 12 twin hutten met ramen en 2 single hutten
• 2 dubbele luxe hutten met ramen
• 6 superior hutten met tweepersoonsbedden - in deze categorie zijn betreft het telkens buitenhutten met minimaal twee patrijspoorten of ramen per hut en alle hutten hebben een eigen douche en toilet.

”Ortelius” biedt een comfortabele standaard, met twee restaurants, een bar/lezing ruimte. Onze reizen zijn primair ontwikkeld om onze passagiers een kwaliteitsverkenning te bieden in een uniek stuk natuurgebied. Het aantal passagiers is beperkt tot ongeveer 108 op de “Ortelius”.


Het schip PLANCIUS

Het schip voer in het verleden voor de Nederlandse Marine tot het in 2004 werd gekocht door Oceanwide Expedities.
Het schip de Plancius vaart onder Nederlandse vlag en is volledig omgebouwd tot passagiersschip waarbij het voldoen aan de laatste SOLAS-regelgeving, geclassificeerd door Lloyd’s Register in Londen.

Karakteristieken van het schip zijn:
• Comfortabel en mooi ingericht, maar niet luxueus. Het is gemaakt voor ontdekkingsreizigers
• Ruim en toch klein scheepskarakter, comfort & stijl en moderne technologie
• Ideaal voor actieve, avontuurlijke en wildleven gerichte moderne ontdekkingsreizigers
• Kleine: 108 passagiers verdeeld over 50 passagiershutten met privéfaciliteiten (toilet, wastafel douche)
• 4 x vierpersoons hutten met patrijspoorten
• 9 x tweepersoons hutten met patrijspoorten
• 25 x tweepersoonshutten met raam
• 2 x luxe tweepersoonshutten, - (ca. 15 m2)
• 10 x superior hutten ca. 21 m2)
• Restaurant/collegezaal (dek 3) en een ruime observatielounge (met bar, dek 5) met grote ramen 
• Grote open dekruimtes (met volledige rondloop mogelijkheden op dek 4), wat uitstekende uitzichten oplevert om van het landschap te genieten en dieren in het wild
• Uitgerust met 10 Mark V opblaasbare zodiacs, inclusief 40 pk 4-takt buitenboordmotoren
 
Het schip wordt bemand door 20 nautische bemanningsleden, 20 servicepersoneel, 8 expeditiepersoneel (1 expeditieleider en 7 gidsen/docenten), en 1 arts.