9-Daagse rondreis Oman met privéchauffeur
v.a. € 2765,00 p.p.

9-Daagse rondreis Oman met privéchauffeur

Ontdek dit magische land met een privéchauffeur! Het sultanaat Oman is het op een na grootste land van het Arabische Schiereiland. Dit moderne land laat u een mooie combinatie zien van authenticiteit en de moderne invloeden. U verblijft in mooie hotels, ziet prachtige stranden, rijdt door indrukwekkende landschappen, langs authentieke dorpen. Maak kennis met diverse culturen, rust uit bij de mooiste oases. De bevolking ontvangt u met open armen!

 

8 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief:
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende chauffeur
• Overnachtingen in comfortabele 3- en 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• Maaltijden volgens programma
• Alle vervoer ter plaatse 
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
 
Exclusief:
• Internationale vlucht – onze medewerkers helpen u graag met het selecteren van deze vlucht. 
• Overige maaltijden
• Fooien
• Visum Oman
• Persoonlijke uitgaven
• Dossierkost: € 35,-
 
Bijzonderheden: 
• Gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden
Dag 1 – Aankomst in Muscat
Vandaag vertrekt u naar Muscat. Nadat u door de immigratie bent gegaan en uw bagage heeft opgehaald, wordt u in de aankomsthal opgewacht door uw chauffeur. Transfer naar het hotel en inchecken. Na wat rusten in de kamer kunt u al wat genieten van deze bijzondere stad. Overnachting in Muscat.
 
Dag 2 – Muscat 
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een stadstour door Muscat. Tijdens deze stadstour leert u Muscat beter kennen en ziet u hoe het moderne commercieel centrum in harmonie is met zijn traditionele cultuur. Met zijn natuurlijke haven betekent Muscat "Ankerplaats" en ligt in een natuurlijke vulkanische kom. Onze rondleiding door de Grote Moskee (behalve vrijdag) & Bait Al Zubair Museum (behalve vrijdag) is een korte introductie die de geschiedenis en ontwikkeling van Oman volgt. Rijd langs de Corniche aan het water en bezoek de vismarkt en de kleurrijke Muttrah Souq. We gaan verder en maken een fotostop bij het prachtige Al Alam-paleis, het officiële paleis van Zijne Majesteit Sultan Qaboos, geflankeerd door de 16e-eeuwse Portugese forten Mirani en Jalali.
Namiddag ter vrije besteding.
Overnachting in Muscat.
 
Dag 3 – Muscat – Ras Al Had (Sur)
In de vroege ochtend ( +/- 08.00u) vertrekken we naar Ras Al Junaiz via de schilderachtige en ruige kustroute. Deze tour biedt adembenemende glimpen van de blauwe wateren van de Golf van Oman, in combinatie met ongerepte witte stranden.
We rijden langs het vissersdorpje Quriyat. Er is een goede kans om flamingo's en arenden te spotten bij een binnenstroom. We gaan dan verder naar het Bimah sinkhole, een spectaculaire kalkstenen krater met blauwgroen water op de bodem. Op heldere zonnige dagen kunt u, tijdens het rijden langs de kust, haaien zien in het diepblauwe water of snelvoetige Gazellen door het landschap zien sprinten. Terwijl we vanaf hier verder gaan, slingert de weg door bergachtig terrein en blijven ook het blauwe water van de oceaan zien.
Aankomst in Sur en bezoek de vissteiger en dhow fabriek. Inchecken in het hotel.
's Avonds rijden we naar het Ras Al Jinz Wetenschappelijk Centrum waar we samen met ervaren gidsen naar het strand wandelen om de schildpadden te zien nestelen op het zand.
 
Dag 4 – Ras Al Had – Wadi Bani Khalid – Wahiba
Na het ontbijt rijden we verder naar Wadi Bani Khalid. Deze wadi bestaat uit kleine mooie dorpjes ingebed in de bergen. De Wadi heeft helder diepblauw water, hier is het raadzaam om lichte, comfortabele kleding en wandelschoenen te dragen. Na genoten te hebben van je tijd in de Wadi, gaan we verder naar Wahiba Sands, na het inchecken in het Arabisch Oryx-kamp, kunt u genieten van de rust en de omgeving.
De Wahiba Sands, een enorme massa golvende rode en witte zandduinen die oprijzen tot 200 meter, herbergen ook een verscheidenheid aan flora en fauna. De steeds veranderende patronen van de duinen zijn een genot voor de fotograaf. Ervaar een achtbaanachtig gevoel terwijl onze ervaren chauffeurs je over de duinen rijden. Wahiba Sands is ook de thuisbasis van de traditionele bedoeïenenstam die bekend staat om hun gastvrijheid en hun kennis van het zand. We stoppen bij een bedoeïenenfamilie in hun traditionele en eenvoudige habitat.
Diner en overnachting in het kamp.
 
Dag 5 – Wahiba – Birkat Al Mouz – Nizwa
Transfer van Arabian Oryx Camp naar Birkat al Mouz. We stoppen bij het mooie dorpje Birkat Al Mouz, gelegen aan de voet van Jebel Akhdar (Groene Bergen). Een van de beroemdste dorpen met in het Sultanaat, ook de thuisbasis van het traditionele Falaj-irrigatiesysteem (UNESCO). Ook ziet u hier een schilderachtige omgeving, twee oude ruïnes en een grote plantage omringt door hoge bergen. Geniet van een wandeling door de oase en dichte dadelplantages.
Verder naar Nizwa, hoofdstad van het binnenland. Nizwa is de geboorteplaats van de islam in het Sultanaat Oman. Nizwa heeft het beroemde Round Tower Fort, gebouwd in de 17e eeuw, en de souk die bekend staat om zijn veeveiling op vrijdag, ingewikkelde met de hand gesneden "Khanjars" (dolken) en decoratieve zilveren sieraden.
Overnachting in Nizwa.
 
Dag 6  –Nizwa – Al Hamra – Tanouf – Misfah – Nizwa
Vertrek in de ochtend naar de dadelplantages in het dorp Al Hamra. Onderweg brengen we een bezoek aan Misfah, een mooi bergdorp met nog traditionele modderstenen woningen. Daarna vertrekken we naar Jabrin, de mooiste kastelen van Oman die aan het einde van de 17e eeuw werden gebouwd en een zetel van Omaanse leer werden. Het kasteel heeft prachtige Omaanse plafondschilderingen en prachtig uitgevoerd houtsnijwerk. Na ons bezoek aan Jabreen Castle, gaan we verder met een bezoek aan Bahla Fort dat is uitgeroepen tot werelderfgoed.
 
Dag 7 – Nizwa – Mussanah 
Na het ontbijt kan er nog een bezoek gebracht worden aan de markt in Nizwa (enkel op vrijdag), nadien rijden we door de bergen naar Mussanah. Bij aankomst in het resort heeft u vrije tijd.
 
Dag 8 – Mussanah – Barka vismarkt – Nakhi fort - Mussanah
In de ochtend bezoek aan de vismarkt bij de kust, hier ziet u wat de vissers binnenbrengen en hoe het aan de man wordt gebracht. We rijden verder langs de dadelpalmen en maken een stop bij de Nakhl-bronnen. Maak een wandeling door het dorp en zie het Falaj-systeem, hier kan men ook kennismaken met de bevolking. Maak een fotostop bij het Nakhl-fort gelegen op een rots. Terug naar Mussanah voor overnachting.
 
Dag 9 – Muscat
Conform het vluchtschema volgt de transfer naar de luchthaven.
Tijdens uw 9-Daagse rondreis Oman met privéchauffeur verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Muscat - Muscat Hotel

Sur - Sur hotel

Wahiba Sands - Arabian Oryx Camp

Arabian Oryx Camp

Gelegen bij Wahiba Sands liggen deze luxueuze tenten.

 

Faciliteiten:

Het kamp beschikt over een typisch Arabisch restaurant waar typische gerechten geserveerd worden en biedt gratis koffie en thee gedurende de dag,

 

Kamers:

De in bedoeïenen-stijl typische tenten met tegelvloer zijn voorzien van airco, koelkast, koffie- en theefaciliteiten en volledige badkamer met douche.

Mussanah - Mussanah Hotel

Algemeen
Het Sultanaat Oman is maar liefst 10x zo groot als Belgie en 7,5 x als Nederland en ligt op het meest oostelijke punt van het Arabische Schiereiland. Oman is een zeer rijk land met een landschap gaande van hoge bergen en woestijnen maar ook historische forten en prachtige moskeeën. Met een cultureel erfgoed van meer dan 6000 jaar maakt van dit Sultanaat een land zeker het ontdekken waard. Het noorden is bergachtig en woestijn, in tegenstelling tot het zuiden dat groen en vruchtbaar is. Onderweg ziet u typische dorpjes, oases, diepe fjorden en wateren met dolfijnen en schildpadden. De levendige hoofdstad Muscat met zijn mooie haven en levendige souk, Nizwa met zijn cultureel erfgoed, de woestijn met nederzettingen van bedoeïen en maak zeker een tocht op een traditionele dhow. Kortom: het Sultanaat Oman is verrassend, veelzijdig en authentiek. Welkom in het land van 1001 nachten.
 
Ligging
Het sultanaat Oman ligt op het Arabische Schiereiland en is op Saoedi-Arabië na het grootste land van Arabië. 
De buurlanden zijn Jemen in het zuidwesten, Saudi Arabië in het westen en de Verenigde Arabische Emiraten noordwestelijk. Oman heeft een prachtige kustlijn van maar liefst 1700 km. De grootste zandwoestijn Rub al Khali ligt in Oman en is een van ’s werelds grootste zandwoestijnen. Sinds 1970 is Oman open voor toerisme.
 
Klimaat 
Door het gevarieerde landschap kan het klimaat over heel Oman erg uiteenlopen. Het noorden aan de kust kent in de zomermaanden zeer hoge temperaturen en is vochtig, maar in het binnenland is het erg droog. Het zuiden is de temperatuur het hele jaar door erg mild.
Religie
De officiële staatsgodsdienst in Oman is de islam, maar er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende stromingen binnen de islam. Wettelijk gezien is er godsdienstvrijheid in Oman. Het Ibadisme is de grootste stroming, met daarnaast nog de sjiieten en soennieten met elk hun eigen moskeeën, kleinere gemeenschappen zijn de hindoes en christenen. 
 
Eten en drinken 
De Omaanse keuken is heel gevarieerd en kent veel invloeden uit Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De basis is, zoals in de meeste landen in deze regio, rijst, kip, geitenvlees en dadels. Ook wordt er veel vis gegeten. De gebruikte specerijen zijn saffraan, komijn en kardemom en zeker veel fruit.
Enkele traditionele gerechten zijn: Mabbous (stoofpotje met gele rijst), Qabouli (met lamsvlees), Mashuai (kingfish met citroenrijst) en rhukal brood (rond, plat)
 
Drinken in Oman
Oman is gekend voor zijn koffie. De koffie wordt gedronken uit kleine kopjes, zonder melk of suiker. Wel veel gebruikt met de koffie is kruidnagel of kardamom. Thee wordt vaak gedronken met veel melk of met gember.
Proef in de souks zeker eens de rozenwatermelk of de warme gembermelk. Alcohol is redelijk duur en enkel verkrijgbaar in de duurdere hotels.
 
Elektriciteit 
De netspanning in Oman is 220 of 240 volt. De Britse stekker (driepoot) is meest gebruikte. Een adapter is dus noodzakelijk. (ter plaatse te koop in hotelwinkels of supermarkten.)
 
Tijdsverschil 
In de winter is het in Oman 3 uur later dan bij ons, tijdens de zomer 2 uur later.
 
Taal 
De officiële taal in Oman is het Arabisch en de voertaal in het dagelijks leven. Het Engels is ook algemeen gekend en zeker in de toeristische steden/plaatsen. Een paar woordjes Arabisch gebruiken bij de lokale bevolking wordt zeker op prijs gesteld.  
 
Bagage en kleding
Oman is een islamitisch land waar bijna alle locals traditionele kleding dragen. Dit betekent dat mannen een kaftan en tulband dragen. Vrouwen dragen meestal volledig bedekkende kleding.
We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken (ook voor de heren), korte rokken en hemdjes taboe in islamitische landen. Voor de dames adviseren we een lange sjaal mee te nemen. We raden aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag).
 
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Oman heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij uitreis nog 6 maanden geldig is. Een Elektronisch visum voor Oman is nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Dit kan voor vertrek aangevraagd worden via www.rop.gov.com 
 
Fotograferen en filmen
Over het algemeen vindt de lokale bevolking het niet vanzelfsprekend om gefotografeerd te worden. Vraag daarom de mensen altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Het is verboden militaire objecten, grensposten en vliegvelden te fotograferen.
 
Geldzaken 
De Omaanse munteenheid is de Omani Rial (OMR). Er zijn briefjes van 100, 200 en 500 Baisa en 1, 5, 10, 20 en 50 Rial. Munten bestaan in 5, 10, 25 en 50 Baisa. Voor één euro ontvangt u 0,42 OMR (01-03-2022). 
Kredietkaarten worden ook in de meeste plaatsen aanvaard.
De Oman Rial is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar, vandaar dat de koers van deze 2 valuta altijd gelijk zijn.
 
Fooien 
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen in Oman zullen een kleine fooi op prijs stellen. In de restaurants kan het bedrag afgerond worden. Duurdere restaurants berekenen tien tot vijftien procent servicekosten.  
 
Bij de meeste groepsreizen zal uw reisleiding voorstellen een gezamenlijke fooienpot samen te stellen, zodat u zich gedurende de reis nergens meer zorgen om hoeft te maken. In landen waar we gebruikmaken van plaatselijke reisleiding en chauffeurs, is het de gewoonte dat u uw blijk van waardering voor de geleverde diensten uit in het geven van een fooi. Gebruikelijk is € 3,- per dag voor de gids, € 2,- per dag voor de chauffeur en € 2,- per dag voor de reisleiding. Dit komt neer op € 7,- per dag x het aantal dagen.
 
Gezondheid 
Hoewel inentingen voor Oman niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt. Neem hiervoor contact met uw huisarts. Bij aankomst vanuit een land waar gele koorts voorkomt of als u meer dan 12 uur (bijvoorbeeld voor een overstap) in zo’n land geweest bent, moet u kunnen bewijzen tegen gele koorts ingeënt te zijn. Oman zelf is geen risicogebied voor gele koorts. Bij aankomst uit een land waarvoor geldt dat het risico op verspreiding van polio hoog is, is een polio-inenting verplicht.
 
Apotheek voor Oman
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. De apotheken in Oman zijn vergelijkbaar met deze van Europa en hebben dus een goed aanbod. 
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Extra maatregelen voor Oman
Neem als contactlensdrager altijd een reservebril mee, u kan nl. last krijgen van zand en stof. Ook bescherming voor de zon is belangrijk, deze is zeer fel in Oman. Zonnebrandcrème met hoge factor, zonnebril en bescherming voor het hoofd is essentieel. Ook is het belangrijk om meer water te drinken, kraanwater is redelijk veilig maar beter flessenwater te nemen. Extra zoutinname helpt om vocht vast te houden.
 
Openingstijden
Grote winkels en winkelcentra in Muscat zijn geopend van 8.00 tot vaak 19 of 20 uur. Buiten Muscat doen de meeste winkels aan de middagsluiting tussen 13 en 16u, tevens zijn ze op vrijdagochtend ook gesloten. 
De banken zijn open van zondag tot donderdag van 08.00 tot 14.00u. Restaurants van 11.30 tot 14.00 en dan vanaf 17.00 tot 00.00. Ook hier op vrijdagochtend gesloten.
 
Shoppen in Oman
De kleine marktjes buiten de grote steden, zijn de beste plaats om typische en traditionele spullen van het land kopen. Maar ook in de souks en kleine winkels kunnen er mooie souvenirs gekocht worden. 
 
Post, internet en telefoon
In de grotere steden in Oman zijn er telefoonkantoren van waaruit u met een telefoonkaart kunt bellen. Het internationale landennummer van Oman is +968, dit van Nederland is +31 en van België +32.
 
Mobiel bellen in Oman
Mobiel telefoneren is in Oman geen enkel probleem, er is een goed netwerk. Enkel in de afgelegen gebieden is er vaak geen of slecht bereik. Informeer wel voor vertrek bij uw provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. 
 
Internet in Oman 
Alle de belangrijkste (toeristische) steden zijn er internetcafés. In Muscat is WiFi gratis in hotels en winkelcentra en zelfs in de grote parken. Andere steden gaan in de toekomst dit ook aanbieden. Skype kan niet gebruikt worden in Oman.
 
Veiligheid/ Criminaliteit 
Oman is een zeer veilig land, er is nauwelijks criminaliteit. Uiteraard dient u zoals overal alert te zijn en op waardevolle spullen te letten. In Oman is het gebruikelijk dat je als vrouw achterin een taxi plaatsneemt. Vooral in het verkeer is het aandachtig zijn: rekening houden met hoge snelheden, inhaalmanoeuvres en op onverwachte plaatsen stilstaande auto’s. Actuele informatie over de veiligheid in Oman kunt u terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken
 
Openbaar vervoer
In Oman is er weinig openbaar vervoer, er rijden geen treinen of trams. Wel zijn er lange afstandsbussen tussen de steden Muscat, Sur en Nizwa. In de steden zelf rijden er mini-busjes, maar de taxi blijft het meest gebruikte vervoersmiddel.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Bahla Fort
- Aflaj irrigatiesysteem (UNESCO)
- Bat, Al-Khutum en Al-Ayn necropolissen
- Shisr / Wubar caravanoase
- Wierookwortelbomen en specerijenhandel
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen in Oman zijn: Renaissance Day (23 juli), Nationale feestdag (18 november) met aansluitend op 19 november de verjaardag van de Sultan. 
 
Islamitische feesten in Oman
Daarnaast zijn er de islamitische feesten zoals het Suikerfeest na afloop van de ramadan en het Offerfeest. 
 
Oman ambassade in Brussel
F.D. Rooseveltlaan 236, 1050 Brussel, tel: 02-679 70 10
 
Belgisch consulaat in Muscat
P.O Box 4102 Ruwi Muscat, Oman,  tel: +968-24564905
binsalim@omantel.net.om
 
Ambassade van het Sultanaat Oman in Den Haag
Nieuwe Parklaan 9, 2597 LA Den Haag, tel: 070-3615800
info@embassyofoman.nl
 
Nederlandse ambassade in Muscat
Way 3017, Villa 1366, Shatti Al Qurum, Muscat, tel: +968-24603706
mus@minbuza.nl