9-Daagse Nederlandstalige rondreis Jordanië
v.a. € 2875,00 p.p.

9-Daagse Nederlandstalige rondreis Jordanië

Iedereen kent het Koninkrijk Jordanië door het wereldwonder Petra, maar Jordanië is meer dan Petra alleen. De moderne metropool Amman waar we zowel prachtige moskeeën zien als Romeinse ruïnes, Wadi Rum: een van de mooiste woestijnen ter wereld waar u onder de sterren kan overnachten, de Romeinse ruïnes van Jerash, en zoveel meer. De rijke geschiedenis en de betoverende schoonheid in combinatie met een mix van oosterse en westerse culturen maken van Jordanië een ideale reisbestemming, het ontdekken waard!

8 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen/terugvlucht vanaf Brussel met Brussels Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Zeer ervaren lokale gidsen
• Overnachtingen in de genoemde hotels of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt
• Lunches dag 2 t/m dag 8
• Diners op dag 6 en dag 8
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, drankjes etc. etc.
 
Bijzonderheden
• Minimaal aantal deelnemers: 6
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
Dag 1  – Brussel – Amman 
Vandaag vertrek naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. Bij aankomst wordt u ontvangen door de gids en naar uw hotel gebracht.  Welkomstdiner en overnachting.
 
Dag 2 – Ammam – woestijnkastelen – Amman
Na het ontbijt  ontdekken we  de bruisende hoofdstad Amman, in Bijbelse tijden bekend als Rabbath Ammon en Philadelphia.  De Citadel was vroeger het bestuurlijke en religieuze centrum van de stad en ligt op een heuvel met uitzicht over de huidige stad. Aan de voet van deze heuvel ligt het Romeinse amfitheater dat wij ook bezoeken. We zien enkele Byzantijnse kerken en proeven de sfeer van het Midden-Oosten in de levendige soek. Na de lunch reizen we naar de beroemde  woestijnkastelen van Jordanië.  Qasr Kharaneh is het enige kasteel dat exclusief voor verdediging is gebouwd en Qasr Amra is bekend om zijn prachtige mozaïeken uit het Omayyad-tijdperk. We stoppen bij de Azraq-oase, een rustpunt voor honderd soorten trekvogels. En te midden van de vele poelen zien we  Qasr Azraq, het zwarte basaltfort dat het hoofdkwartier was van Lawrence of Arabia. Terugkeer naar Amman voor overnachting.
 
Dag 3 – Amman – Jerash – Aljoun – Amman
Vandaag staat er meteen één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het land op het programma: de ruïnes van de oude Romeinse stad Jerash! Gerasa, zoals de stad oorspronkelijk heette, werd gesticht in 63 voor Christus op een groene vlakte en had haar glorietijd van de 1e tot de 4e eeuw na Christus. Een zware aardbeving deed de stad vernietigen en in de loop van de eeuwen onder zand verdwijnen totdat deze in 1806 werd ontdekt door de Duitse reiziger Seetzen. Sindsdien hebben opgravingen de  overblijfselen van de stad blootgelegd. Tot de hoogtepunten behoren de Poort van Hadrianus die met oorspronkelijke stenen is opgebouwd, de Hippodrome, de Tempel van Zeas, het Forum en de Artemis tempel met de indrukwekkende Korinthische zuilen.  
Na de lunch reizen we verder naar Ajloun en bezichtigen we het beroemde 12e-eeuwse woestijnkasteel Qala’at ar-Rabat. De verrassend goed bewaard gebleven fresco’s maken dit kasteel een unicum. Vanaf het kasteel hebben we een wijds zicht op onder meer de Golan-hoogvlakte, de Jordaanvallei en het Meer van Galilea.  Na dit bezoek reizen we terug naar Amman voor diner en overnachting. 
 
Dag 4 – Amman – Madaba – Mt. Nebo – Kerak – Petra
We verlaten  Amman en reizen naar het 30 km verderop gelegen Madaba. In dit gemoedelijke stadje werden in 1884 de overblijfselen van de Byzantijnse Sint-Joriskerk gevonden waarvan de miljoenen steentjes van het indrukwekkende pelgrimsmozaïek uit 560 na Chr. de Bijbelse plaatsen weergeven. In deze omgeving vinden we ook de berg Nebo waarvandaan Mozes over het beloofde land zou hebben uitgekeken nadat hij 40 jaar met zijn volk door de woestijn had gezworven. De berg is een belangrijk bedevaartsoord voor Joden, Christenen en Moslims. Bij helder weer kunnen we genieten van een wijds uitzicht over de Jordaan vallei strekkend van de Dode Zee tot aan het Meer van Galilea. 
We bezoeken Kerak. Deze  stad staat bekend om de 12e-eeuwse kruisvaardersburcht uit  1142. De burcht werd gebouwd  door Payen le Bouteiller op de ruïnes van een vroegere citadel die dateerde uit de tijd van de Nabateeërs. De kruisvaarders noemden het Krak des Moabites, zoals ze vaker burchten krak noemden (een Arabisch woord voor 'klein fort'), vanwaar de naam Kerak is afgeleid. Zijn hoge ligging, vlak bij de Koninklijke Weg, maakte het mogelijk het verkeer zowel uit het noorden als uit het zuiden te controleren.

Dag 5 –Petra
Petra behoort zonder twijfel tot de meest bijzondere bezienswaardigheden ter wereld en de archeologische stad is voor velen dé reden om Jordanië te bezoeken. De stad die gebouwd is in de rotsen werd herontdekt aan het begin van de 19e eeuw nadat deze lang onvindbaar was. Petra was de hoofdstad van de Nabateeërs, een van oorsprong nomadisch volk dat in deze vallei neerstreek en van hun rijkdom door handel de stad met pracht en praal bouwde. Via de Siq, een smalle kloof die start bij het bezoekerscentrum, wandelen we naar Al Khazneh, de Schatkamer.  Al Khazneh is het bekendste monument in de oude stad Petra. Net zoals de meeste omliggende gebouwen in de stad werd deze structuur uitgehouwen uit een zandstenen rotswand. De monumentale voorgevel met de karakteristieke zuilen en ornamenten is het beroemdste monument van Petra en maakt op iedereen een verpletterende indruk. Het was ooit een graftempel en de urn bevatte waardevolle schatten. We wandelen verder. De graftempels, paleizen en offerplaatsen uit de oudheid in deze bijzondere omgeving komen tot leven. We klimmen de trappen op van de Ad-Deir tempel en genieten van het uitzicht. Petra was duidelijk schatrijk.
In de avond kunt u deelnemen aan een optionele workshop Arabisch koken waarbij de ingrediënten uit de directe omgeving komen.
 
Dag 6 – Petra – Wadi Rum
In de ochtend bezoeken we het wondermooie ‘Klein Petra’. Daarna verlaten wij deze mystieke plek en rijden naar de al evenzo sprookjesachtige Wadi Rum woestijn. 
De woestijn is gekend om de rode kleuren en prachtige rotsformaties en wordt ook wel de ‘ Vallei van de Maan’ genoemd. Het afgelegen gebied wordt bewoond door een paar duizend bedoeïenen en er is weinig infrastructuur. Het zorgt ervoor dat het landschap bijna onaangetast blijft. We maken een jeeptocht om het bijzondere landschap te ontdekken. Bij de "Beau Geste" buitenpost ontmoet je legionairs met lange rokken die met kardemom-gekruide koffie aanbieden. De avondzon zorgt voor prachtige kleuren op de rotsen en we overnachten in een comfortabel tentenkamp in het midden van de woestijn. ’s Nachts kunnen we genieten van de sterrenhemel.

Dag 7 – Wadi Rum - Aqaba
In de ochtend genieten we nog van de kleurenpracht in de Wadi Rum. Daarna rijden we naar de badplaats Aqaba aan de Rode Zee.  Op deze vakantieplek kunnen we aan het strand alle indrukken van onze reis op ons laten inwerken. Voor de duikliefhebbers ligt er een prachtige onderwaterwereld te wachten. Tevens kan je in Aqaba uitstekend winkelen en eten. Overnachting in Aqaba.
 
Dag 8 – Aqaba – Dode Zee – doopplek Jezus – Amman
We reizen door naar de Dode Zee waar we de gelegenheid hebben te baden, of beter gezegd te drijven, op het zoute water. Met een ligging van ruim 400 meter onder zeeniveau is dit de laagste plek op aarde.  Het drijven op het zoute water is een bijzondere ervaring, al wordt aangeraden dit niet langer dan 15 minuten te doen. De modder uit de Dode Zee bevat 25 mineralen en heeft een heilzame werking op de huid. Voordat  we aankomen in Amman maken we een stop op de plek aan de Jordaan waar Jezus gedoopt zou zijn. Afscheidsdiner en overnachting in Amman.
 
Dag 9 – Amman – Brussel 
De laatste dag is ter vrije besteding tot aan de transfer voor de terugreis conform vluchtschema.
Tijdens uw 9-Daagse Nederlandstalige rondreis Jordanië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Amman - Ambassador Hotel

Boutique Hotel Ambassador

Het recentelijk gerenoveerde Hotel Ambassador ligt in het centrum van Amman op circa 2 km van King Abdullah moskee en het Zahran paleis. De archeologische opgravingen liggen op ca. 4 km afstand van het hotel.

 

Faciliteiten:

Het 4-sterremhotel beschikt over een seizoensgebonden zwembad, fitness, restaurant, bar en terras. Er is gratis wifi.
 

Kamers:

Dekamers zijn voorzien van aircondtioning, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten en badkamer met bad of douche, toilet en haardroger. Flatscreen-tv met satellietzenders.

Petra - Petra Moon Hotel

Petra Moon Hotel
Met een ligging van ca. 100 meter van de toegangspoort en het bezoekerscentrum ligt dit hotel uitstekend om Petra te ontdekken.

Faciliteiten: 
Gasten kunnen genieten van een ontbijtbuffet in het restaurant. Voor lunch en diner worden er regionale en internationale gerechten geserveerd. Het hotel heeft ook een supermarkt en een drankautomaat. Tevens beschikt het hotel over een daktuin met een seizoensgebonden buitenzwembad. Wifi aanwezig.

Kamers:
De ruime kamers zijn voorzien van aircondtioning, flatscreen-tv met satellietzenders, kluisje, patio, ventilator, muskietennet en waterkoker. Badkamer met bad en/of douche, toilet, haardroger en toiletartikelen.

TENT

Wadi Rum - Sun City Rum Camp

Sun City Rum Camp
Overnachten in de machtige Wadi Rum is een bijzondere ervaring! Dit luxe tentenkamp ligt te midden van de roodkleurige woestijn met haar opvallende rotsen. 

Faciliteiten:
Het luxe kamp beschikt over ruime bedoeinententen en zogenaamde ' Mars koepels'. Er is een restaurant, terras en avondentertainment. Vanuit het kamp zijn wandelingen mogelijk en worden er excursies georganiseerd.

Tenten:
De ruime tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en privé badkamer met douche en toilet.
 

Aqaba - Lacosta Hotel

Lacosta Hotel
Dit geliefde hotel ligt zowel in het centrum als dichtbij het strand en is geschikt voor iedereen die van de veelzijdigheid van Aqaba wilt genieten. Zowel de ruines van het oude Alya als palm Beach liggen op circa 10 minuten wandelen. Restaurants en winkelmogelijkheden zijn er in de directe ongeving.

Faciliteiten:
Dit rookvrije hotel beschikt over een restaurant, fitnessfaciliteiten en een koffiebar/café. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes, gratis parkeerplaatsen en een gratis shuttleservice van/naar het strand worden ook voorzien

Kamers:
Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders, een koelkast, een waterkoker,  badkamer met douche, toilet en haardroger.i. Sommige kamers hebben een balkon en uitzicht op de zee en/of de stad.

Algemeen
Jordanië, officieel  het koninkrijk Jordanië, was vroeger onderdeel van het Ottomaanse Rijk tot 1917.
Jordanië, met de hoofdstad Amman, kent een roerige geschiedenis die tot op de dag van vandaag voortduurt.
Een reis naar Jordanië biedt vele mogelijkheden. 
 
Ligging
Jordanië, officieel het Koninkrijk Jordanië, is een land in het Midden-Oosten. Jordanië is gelegen ten oosten van Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse Gebieden) met als grens de rivier de Jordaan en de Dode Zee (een zoutmeer). In het Noorden grenst het aan Syrië, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten. Via de Golf van Akaba heeft men toegang tot de Rode Zee. De hoofdstad is Amman.
 
Klimaat
De zomers in Jordanië zijn zonder uitzondering warm tot heet, zonnig en droog. De temperatuur voor Jordanië loopt in de zomer op van 30°C to 37-41 °C. De winterperiode, die loopt van december tot begin maart, is mild en minder droog dan de zomer.
 
Religie
In Jordanië bestaat vrijheid van godsdienst en sinds de invoering van de grondwet in 1952 is de islam de staatsgodsdienst in Jordanië. Ongeveer 92% van de totale bevolking is soennitisch en 3% sjiitisch, ongeveer 5 % is christen.
 
Eten en drinken
De keuken is gevarieerd en kent invloeden van de Turkse en Griekse keuken.
Alles wat halal is, kunnen moslims zonder beperking eten of doen. Bijvoorbeeld: vleesproducten uit ritueel geslachte geoorloofde of toegestane soorten eten. alle groenten, fruit, brood en andere graansoorten eten.
Er wordt veel rijst, dadels, kip, vis, lamsvlees, nootjes, falafel (onder andere gemaakt met kikkererwten) en salade gegeten. Erg lekker is mansaf (lamsvlees met yoghurt en rijst), magloubah (rijst, diverse groenten en kip of vlees), shawerma en de diverse mezze (voorgerechten).
Shai, de zwarte en zoete thee is de nationale drank bij uitstek. Tijdens uw reis door Jordanië zult u aardig wat kopjes thee aangeboden krijgen. Deze shai wordt geserveerd in kleine glaasjes.
In de grote hotels, bars, nachtclubs en in sommige restaurants met een drankvergunning wordt alcohol geschonken. Dit vaak is erg prijzig, vooral in toeristische plaatsen. Het is verboden om in het openbaar alcohol te drinken.
 
Drinkwater
Kraanwater is in Jordanië niet drinkbaar. Drink alleen frisdrank uit flesjes en gebruik geen ijsklontjes. Vermijd groente of fruit dat in ongekookt water is gewassen. Kook leidingwater ook voordat u het gebruikt om mee te koken. Gebruik ook voor bijvoorbeeld tandenpoetsen en lenzen schoonmaken alleen gekookt water of flessenwater.
 
Elektriciteit
Jordanië heeft 220 volt. Apparaten met een platte stekker kunt u meestal normaal gebruiken. Voor andere apparaten neemt u een wereldstekker of 3 potige stekker mee.
 
Tijdverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Jordanië 1 uur later 
 
Taal
In Jordanië wordt Arabisch gesproken, dat is de officiële taal. Maar ook met Engels wordt door een deel van de bevolking gesproken. 
Hallo: mrhban مرحبًا
Ja: naeam نعم
Nee: raqm رقم
Dankjewel: shukran شكرا لك
Hoe gaat het? Kayf halika? كيف حالك؟
 
Bagage en kleding
Voor Jordanië gelden geen bijzondere kledingseisen, wel iets om rekening mee te houden: omdat de dag- en nachttemperaturen in Jordanië nogal kunnen verschillen, is het handig om steeds een vest, trui of jas bij de hand te hebben. 
Het is, zeker als vrouw, respectvoller om jezelf te bedekken. Niet van top tot teen, maar in ieder geval je schouders tot aan je knieën. De lokale vrouwelijke bevolking draagt zowel oosterse als westerse kleding. Een vrouw in een spijkerbroek of jurk is volkomen normaal. Daarnaast lopen er nog veel vrouwen rond, gehuld in de lange zwarte chador, in sommige gevallen ook met een volledig gesluierd gezicht. 
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. 
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Jordanië heeft u een geldig paspoort nodig, welk nog minimaal geldig 6 maanden is bij aankomst. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers hebben voor Jordanië een toeristenvisum nodig. Dit visum regelt u gemakkelijk bij aankomst op de luchthaven in Jordanië. Een visum van te voren in Nederland of België regelen is dan ook niet nodig. 
Het Nederlandse en Belgische rijbewijs zijn geldig in Jordanië, ook bij het huren van een voertuig. Let wel: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Soms vragen verhuurmaatschappijen een IRB (internationaal rijbewijs), daarom wordt aangeraden voor de zekerheid IRB model 1949 mee te nemen.
 
Fotograferen en filmen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Fotografeer nooit militaire locaties, -gebouwen of grensposten. Dit is in geen enkel land verstandig. Wees voorzichtig met het fotograferen van de bevolking; vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes. 
 
Geldzaken
De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). In een dinar gaan 1000 fils.
 
Creditcards
Creditcards worden in hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.
 
Geld wisselen
Wissel alleen bij bevoegde wisselkantoren en/of bij aankomst op de luchthaven van Amman.
 
Fooien
Het is gebruikelijk om fooi te geven in Jordanië. Houdt rekening met ongeveer 20% fooi. 
Ook de gids, chauffeur en kamermeisje stellen een fooi zeer op prijs.
 
Gezondheid
Op medisch opzicht is Jordanië beter af dan een aantal andere landen in de regio.
Grote ziekenhuizen vindt men in de grote steden. Niet alle voorzieningen voldoen aan westerse normen. Spoedeisende en gespecialiseerde zorg ligt onder onze norm. Soms is dit helemaal niet beschikbaar. Medisch personeel spreekt meestal weinig of geen Engels.
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.
 
Artsen, apotheken en ziekenhuizen
Neem speciale medicijnen in ruim voldoende mate mee (in de originele verpakking) of vraag uw arts om een recept. Het is raadzaam zelf een reisapotheekje met reguliere medicijnen mee te nemen.
In geval van ziekte kunt u in de steden naar een ziekenhuis gaan. De meeste ambassades hebben een lijst van goede ziekenhuizen en klinieken en namen van huisartsen, specialisten en tandartsen. Houdt u er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Neem bij een ziekenhuisopname direct contact op met uw verzekeringsmaatschappij, zodat deze voor de betaling kan zorgen.
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. 

Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Vaccinaties
Vaccinaties zijn niet verplicht maar zeker aan te bevelen. U kunt verder advies aan uw huisarts of GGD vragen betreffende vaccinaties.
 
Openingstijden
Veel winkels zijn zeven dagen per week open en hanteren ruimere openingstijden met incidenteel een middagpauze. 
 
Restaurants
Het merendeel van de restaurants zijn geopend tussen 08.30 – 23.30.
 
Post, internet en telefoon
 
Internet:
Op het platteland kan het bereik soms niet optimaal zijn. De meeste hotels bieden gratis Wifi aan en soms dient u hier een klein bedrag voor te betalen. Steeds vaker bieden pubs en cafés in de steden ook gratis internet aan. 

Telefoon:
Over het algemeen heeft u op het platteland, redelijk mobiel bereik. Informeer vooraf bij uw provider naar de roamingkosten. Ook kun je ter plaatse een prepaid SIM-kaartje kopen van een lokale provider. Ook handig is in een internetcafé via Skype bellen. Internationaal toegangsnummer: 962.
 
Openbaar vervoer
Het is misschien niet de meest voor de hand liggende manier om Jordanië te verkennen, maar het is goed te doen om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Hoewel wij normaal gesproken taxi's niet zien als openbaar vervoer, zullen die hier toch meegenomen worden. In Jordanië zijn taxi's namelijk heel normaal, en niet duur. Andere vormen van openbaar vervoer zijn bussen, een echt rijschema is er echter vaak niet of de chauffeur houdt zich er niet aan. De bus vertrekt als hij vol is! Er rijden geen passagierstreinen.
 
Veiligheid
Jordanië is een relatief veilig land om te reizen. Hoewel er weinig criminaliteit voorkomt is het verstandig vooral op drukke plekken goed op uw spullen te letten.
Reis alleen als het noodzakelijk is in de strook van 10 kilometer langs de grens met Syrië en Irak.
Hebt u direct hulp nodig in Jordanië? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemeen alarmnummer: 911 (vanaf gsm 112)
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Petra
- As-Salt
- Baptism Site  “Al-Maghas”
- Quseir Amra
- Um er-Rasas (Kastrom Mefa’a)
- Wadi Rum
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdagen van Jordanië zijn: Dag van de Boom (15 januari), Verjaardag van Abdullah (30 januari), Dag van de Arabische Liga, Dag van de Arbeid, Lailat-ul-Meraj, Ramadan, Viering van de Grote Arabische Opstand, De dag dat koning Hoessein de troon besteeg.
 
Nederlandse ambassade Amman
Abu Bakr Siraj Ad-Din str.3, Noord Abdoun, Amman 11194, Tel: +96 265902200
 
Jordaanse ambassade Den Haag
Badhuisstraat 79, 2587 CD Den Haag, Tel. +31 70 4167200
 
Belgische Ambassade Jordanië
Jabal Amman, 4th cicle (near the first ministry), Saad Juma str. 17,  11118 Amman, Tel: +962 6 4655730  
 
Jordaanse ambassade Brussel
Franklin Rooseveltlaan 104, 1050 Brussel, Tel: +32 26407755