8-Daagse cruise over de Douro
v.a. € 1049,00 p.p.

8-Daagse cruise over de Douro

Ga samen met WorldExperts mee op deze cruise over de Douro.
De Dourovallei wordt gekenmerkt door steile hellingen en prachtige wijnterrassen en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek tijdens deze Dourocruise de schoonheid van de architectuur van Porto en laat je meevoeren naar de middeleeuwen in de charmante steden van het Portugese achterland. Na uw cruise wacht de Portugese hoofdstad Lissabon op u, een moderne metropool met historische charme. Of maak een korte trip naar het noordwesten van Spanje en treed in de voetsporen van de pelgrims.

4 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief:
• Duitstalige ervaren gidsen
• Alle overnachtingen aan boord van MS DouroQueen
• Verblijf aan boord op basis van volpension incl. koffie/thee of middernachtsnack
• Galadiner
• Welkomst- en afscheidsreceptie met de kapitein
• Gebruik van het audiosysteem gedurende de excursies 
• Verblijf aan boord op basis van volpension
 
Exclusief:
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.

Optioneel
• Excursiepakket/rondleiding € 159,- p.p. 
• Drankenpakket € 203,- p.p.
 
Bijzonderheden
• Prijzen zijn  dynamisch
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.
Dag 1 – Porto
Vertrek naar Porto en inscheping tussen 17:00 en 19:00 uur.
 
Dag 2 – Porto – Caladas de Aregos
Ontdek tijdens de optionele excursie de stad van vissers, zeelieden, handelaars en scheepsbouwers die deelnamen aan Portugese ontdekkingsreizen. In de 18e eeuw schonk Porto een van de meest nobele wijnen van de wereld zijn naam: de portwijn. Tijdens een degustatie krijgt u meer te weten over de porto. Ontdek vervolgens de smalle straatjes en eeuwenoude gebouwen. Wandel over het handelsmerk van de stad, de ijzeren brug,  gebouwd onder leiding van Gustav Eiffel. Van de kathedraal op de Penaventosa-heuvel hebt je een adembenemend uitzicht over de rivier. Het uitzicht vanaf daar is net zo uniek als vanaf het hoger gelegen Pilarklooster.
Vertrektijd Porto: 14.30 uur / Aankomst Caladas de Aregos: 19:00

Dag 3 - Caladas de Aregos – Pinhao
Loop door het rustige Pinhão en breng een bezoek aan het beroemde treinstation versierd met blauwe en witte keramische tegels. Bezoek aan een traditionele quinta (wijnmakerij) met lunch.
Vertrektijd Caladas de Aregos: 07:00 uur / Aankomst Pinhao: 11:00 uur.
 
Optionele excursie naar het Mateuspaleis.
Tussen de 15e en 17e eeuw vestigden talrijke leden van de adel zich in Vila Real. De belangrijkste attractie van de stad is het Mateuspaleis, het landhuis van de laatste graaf van Vila Real. Het barokke gebouw ligt in een mooi park met uniek gesnoeide heggen en eeuwenoude bomen. 

Dag 4 – Pinhao – Barca d’Alva
Ga met ons mee tijdens de optionele excursie naar Castelo Rodrigo, een van de 12 historische parochies Portugal, gelegen op zo’n 670 m boven zeeniveau. Eeuwenlang woonden hier Joden, Arabieren en Christenen vreedzaam samen. Vanwege de oude amandelbomen staat Castelo Rodrigo ook bekend “de witte stad”. Bezoek met ons de ruïnes van het kasteel en paleis, dwaal door de geplaveide straten en ontdek 16e-eeuwse gevels en raamornamenten in de bekende Manuelino-stijl.
Vertrektijd Pinhao: 08:00 uur – Aanlegtijd Barca d’Alva: 14.00 uur.

Dag 5 – Barca d’Alva - Pocinho
Optionele daguitstap naar Salamanca. Alle gebouwen in het stadscentrum zijn bekleed met goudkleurig gesteente - dat maakt Salamanca dan ook zo uniek! Kom meer te weten van Salamanca tijdens de rondleiding door de oudste universiteit van Spanje. Ontdek Plaza Mayor, waar vroeger stierengevechten plaatsvonden. Aanschouw het unieke Schelpenhuis, een gotisch gebouw dat de bruiloft tussen twee zeer invloedrijke families van de stad vertegenwoordigt. Sluit de rondleiding af met het bezoek aan de “nieuwe” 16e eeuwse gotische kathedraal alsook de “oude” 12e eeuwse kathedraal. Lunch is inbegrepen.
Vertrek Barca d’Alva 18:00 uur – Aankomst Pocinho: 20:00 uur.

Dag 6 – Pocinho – Regua
Optionele excursie naar Lamego, gesticht in de Portugese barokperiode. De heilige van Remedies vond zijn laatste rustplaats in Lamego. Als je wilt, kun je vanaf het bedevaartsoord via de buitentrap zo'n 600 treden naar beneden lopen naar de stad. Bijzonder bezienswaardig zijn de gotische kathedraal en het plaatselijke museum met een indrukwekkende schilderijencollectie. 
Vertrek Pocinho 07:00 – Aankomst Regua: 14:30 uur.

Dag 7 – Regua - Porto
Optionele excursie naar de "bakermat van Portugal" Guimarães.
Guimarães is een van de meest aantrekkelijke steden in Portugal met het 15e eeuwse Paleis van de Hertogen van Braganca, de dynastie van de laatste Portugese koningen. 
In december 2001 werd het stadscentrum uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. In 2012 was
Guimarães een van de culturele hoofdsteden van Europa.

Optionele excursie naar Braga
Hoewel Braga een van de oudste steden van het land is, trekt de levendigheid veel jonge mensen aan. De stad, vroeger bekend als Bracara Augusta onthult de naam van de stichter: Augustus. Aanvankelijk de administratieve zetel van het Romeinse Rijk en later de hoofdstad van het huidige Galicië is het vanuit historisch oogpunt een belangrijke stad. Tijdens de rondleiding ontdekt u het bisdom van Braga en de kathedraal, oudste van Portugal. Sinds de kathedraal in de 12e eeuw werd gesticht door de ouders van de eerste Portugese koning, is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste religieuze trekpleisters.

Dag 8 – Porto
Uw laatste dag in Porto is aangebroken. U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen in Porto.


OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET:
Excursiepakket met 4 excursies € 159 p.p.
- Stadstour Porto
- Excursie Mateuspaleis
- Excursie naar Castelo Rodrigo
- Excursie naar Lamego
 
Tijdens uw 8-Daagse cruise over de Douro verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Porto - Douro Queen

Het schip Douro Queen
Welkom aan boord van onze DOURO QUEEN, waar u verzekerd bent van het beste uitzicht! Ontspan op het zonnedek en geniet van het prachtige landschap van de Portugese Dourovallei met zijn wijnterrassen. Het zwembad aan dek nodigt uit tot af en toe verkoeling. En ook aan comfort aan boord hechten wij veel belang! De stijlvol ingerichte hutten hebben een eigen balkon met zitje op het bovendek. In het gezellige restaurant kunt u genieten van uitstekende lokale en internationale gerechten en de heerlijke wijnen uit deze wereldberoemde wijnstreek.

Kajuitinformatie
Alle hutten zijn buitenhutten met een uitloopbalkon op het bovendek. De hutten op het hoofddek hebben grote, niet-openende panoramische ramen. Alle hutten zijn ca. 15 m² groot (inclusief balkonruimte voor bovendekhutten) en beschikken over een douche/toilet, individueel regelbare airconditioning, haardroger, kluis en satelliet-tv. De achterdekhutten op het hoofddek zijn ongeveer 14 m² groot. De comfortabel ingerichte hutten bieden bedden naast elkaar, die desgewenst apart geplaatst kunnen worden. Voor hutten 100 t/m 107 en 300 t/m 307 bevindt zich een kleine overloop met twee treden in de hutgang.

Betaalmiddelen
De munteenheid aan boord is de euro. Aan het einde van de cruise kunt u uw rekening en eventuele aan boord geboekte excursies gemakkelijk contant, met uw EC-kaart (pincode vereist) of met uw creditcard (Mastercard, VISA) betalen.
 

Algemene informatie

Taal: Duits Engels
Capaciteit: 130 passagiers
Bemanning: 30 leden
Lengte: 78,11 meter
Breedte: 11,4 meter
Diepte: 1,5 meter
Spanning: 220 volt