19-Daagse Donaucruise Passau - Roemeense Donaudelta - Passau
v.a. € 2999,00 p.p.

19-Daagse Donaucruise Passau - Roemeense Donaudelta - Passau

Ontdek de schoonheid van de Donau rivier! Vanuit Duitsland nemen we u mee over deze verbazingwekkende rivier en cruisen we tot aan de Zwarte Zee naar de Donau delta. Onderweg ontmoet u vele culturen en kunt u genieten van een grote verscheidenheid aan landschappen. Met deze cruise doorkruisen we maar liefst 8 landen en bezoeken we de meest interessante en culturele steden

6 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Alle overnachtingen aan boord van de M/S Maxima 
• Welkoms- en afscheids receptie met de kapitein
• Verblijf aan boord op basis van volpension incl. koffie/thee na de lunches en diners
• Late snack conform programma
• Feestelijk gala diner
• Entertainment aan boord, met o.a. lokale artiest
• Alle vervoer ter plaatse
• Gebruik van audiosysteem gedurende de excursies
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Bagage service (in-en ontscheping)

Optioneel
• Excursiepakket/rondleiding € 289,- p.p. : Wenen / Boekarest / Veliko Tarnovo / Belgrado / Vukovar / Boedapest / Bratislava
• Drankenpakket € 522,- p.p.
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Prijzen zijn dynamisch
• Single kajuit is op het hoofddek gelegen
• Garantiekajuit is op aanvraag
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.
• Gegarandeerd vertrek
 
Hoe kunt u in Passau komen?
 
Per vliegtuig
Brussels Airlines en Lufthansa bieden dagelijkse vluchten aan naar München. Vanuit München kan u de trein nemen naar Passau. In het centraal station (hauptbahnhof) van Passau neemt u de taxi naar het schip voor de inscheping.
Vluchtduur: +/- 1u20
 
Per trein
Vanuit elk Nederlands of Belgisch station kan u per trein tot in het Hauptbahnhof van Passau geraken. De prijs van het treinticket is afhankelijk van de beschikbaarheid.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.
 
Per auto
Passau ligt op ongeveer 8 uur rijden van Nederland. Uiteraard kunt u onderweg een aantal mooie tussenstops in plannen. We geven graag enkele tips: Frankfurt, Wurzburg, Regensburg of München. Vlak aan de plaats van inscheping kunt u een beveiligde parkeergarage vinden. U kunt online reserveren via www.globus-parkservice.de. Naast de parkeerfaciliteiten biedt men hier een gratis shuttle- en bagageservice aan. Parkeren kan al vanaf € 106,- per auto.
 
Per bus
Vraag de mogelijkheden hiervoor na aan een van onze medewerkers. Wij willen u adviseren om 1 dag voor vertrek aan te komen in Passau. Inscheping reeds om 14u30 en vertrek van het schip om 15u30. Hotelovernachtingen zijn er al vanaf € 69,- per persoon. Informeer naar de mogelijkheden.
 

 

Dag 1 – Passau
Bij de terminal van de aantrekkelijke stad Passau wacht het schip om te beginnen aan uw Donaucruise. Inscheping van 15:00 tot 16:00.

Dag 2 – Wenen 
Vandaag staat de traditionele Donaumetropool Wenen optioneel op het programma. Vanaf de pier vaar je langs het “Nieuwe Wenen” met de Uno-stad en het Donau-eiland. Bekijk indrukwekkende, prachtige gebouwen zoals de Staatsopera, het Burgtheater, de Hofburg, het parlement, het stadhuis en de Votiefkerk terwijl u langs de beroemde Ringstrasse rijdt. Tijdens een aansluitende rondleiding beleeft u deze charmante stad en haar wereldberoemde “Wenen Schmäh” van dichtbij. Na een korte vrije tijd gaan we langs de Praterstern terug naar uw schip.
A: 12:30 / V: 17:30

Dag 3 – Solt en Mohacs
In de middag komen we aan in Solt. U heeft de keuze uit de excursie naar het prachtige Pecs, één van de mooiste Hongaarse steden of de excursie naar Puszta waar u een traditionele show met paarden ziet. Verder naar Mohacs.
A: 13:00 / V: 19:30
 
Dag 4 – Novi Sad
We meren aan in de op één na grootste stad van Servië; Novi Sad. In deze stad is een mix van traditioneel Oostenrijks-Hongaars en moderne architectuur terug te vinden. Optionele stadstour door de oude stad van Novi Sad.
Optionele excursie naar Sremski Karlovci, waar in 1699 in de Vredeskapel het vredesverdrag tussen de Heilige Liga en de Turken werd ondertekend. Het bijzondere aan het gebouw zijn de vier ingangen, waardoor alle betrokken bevoegdheden tegelijkertijd naar binnen konden. Na een korte wandeling door Sremski Karlovci bezoekt u het Museum van de Bijenteelt en de Wijnkelder. Hier vindt u interessante feiten over de ontwikkeling van de wijnbouw in Servië. Een proeverij van verschillende soorten wijn, honing, schnaps en snacks met kaas en olijven ronden het bezoek af.
A: 07:00 / V: 20:00
 
Dag 5 – “IJzeren poort” - Lepenski Vir
Vandaag varen we door één van Europa’s meest imponerende rivier valleien. Deze 130 km lange kloof leidt de Donau door de Karpaten en de uitlopers van de bergen in de Balkan. 
Optionele excursie naar de archeologische vindplaats Lepenski Vir, de locatie van een van de grootste archeologische ontdekkingen. De complexe plattegronden van de herontdekte nederzetting maken het mogelijk interessante conclusies te trekken over de aanzienlijke technische kennis en vaardigheden van de bewoners. Aangenomen wordt dat de Lepenski Vir-cultuur zelfs ouder is dan die van Mesopotamië. In het museum kun je sculpturen en gereedschappen bekijken die dateren uit de periode tussen 6500 en 5500 voor Christus. Dateert uit de 1e eeuw voor Christus en getuigt van een hoogontwikkelde beschaving. 
A: 09:30 / V: 15:00
 
Dag 6 – Vidin
Vidin is een van de oudste steden van Bulgarije en vindt zijn oorsprong in een Keltische nederzetting. Tijdens de optionele stadstour maakt u een fotostop bij de op een na grootste orthodoxe kathedraal van het land, in de zogenaamde "Driehoek van Tolerantie". We gaan verder langs wat ooit de grootste synagoge van de Balkan was. Na een uitgebreide rondleiding door het fort “Baba Vida”, dat ooit door de Romeinen werd gebouwd, loop je door het gezellige voetgangersgebied terug naar het schip.
Tweede optionele mogelijkheid: Na een panoramische tocht door het prachtige Bulgaarse landschap bereikt u de beroemde en unieke rotsformaties van Belogradchik. De rode zandstenen kliffen omringen de stad vanuit het westen, zuiden en zuidoosten en imponeren bezoekers al van ver met hun bizarre uiterlijk. Gedurende miljoenen jaren heeft de natuur de rots gevormd; Tegenwoordig vervoeren de fantastische figuren met namen als “Adam en Eva”, “De Ruiter”, “Madonna” en dergelijke je naar de wereld. neem de kijker mee naar een sprookjeswereld. Te midden van deze rotsformaties bezoekt u het Byzantijnse fort Belogradchik, vanwaar u betoverd zult worden door de rotsformaties en de prachtige panoramische uitzichten. Een korte rondleiding door Vidin rondt deze excursie af.
A: 05:00 / V: 17:00
 
Dag 7 – Giurgiu / Boekarest
In de ochtend legt het schip aan in Giurgiu, onze uitvalsbasis voor de optionele excursie naar Boekarest. Ontdek deze dynamische stad en bewonder de grandioze gebouwen, zoals het Parlementspaleis en de orthodoxe kerk (de belangrijkste in Roemenië). De brede boulevards, de indrukwekkende gebouwen en de levendigheid op straat, geven de stad een warme Europese uitstraling. Aan het eind van de middag keren we terug naar het schip om onze riviercruise over de Donau voor te zetten.
A: 08:00 / V: 14:00
 
Dag 8 – Tulcea
We varen over de zuidelijke St. Jorisarm in de Roemeense Donau delta met keermanoeuvres in de Zwarte Zee.
Optioneel kunt u deelnemen aan de excursie over de delta met kleine bootjes. De delta omvat een uniek ecosysteem, bijzonder omvangrijke rietbedden en bossen. Een waar paradijs voor een grote verscheidenheid aan vogels, vissen en planten.
A: 07:00 / V: 20:00
 
Dag 9 – Sulina
Geniet van de zonsopgang terwijl we via de Sulina Arm naar KM 0 varen. Mogelijkheid om het strand te bezoeken.
A: 07:30 / V: 13:00
 
Dag 10 – Braila
Verken deze charmante Roemeense stad op eigen gelegenheid.
A: 01:00 / V: 12:00
 
Dag 11 – Rousse
Verken de Bulgaarse stad op eigen gelegenheid of sluit aan met onze optionele excursie naar Rousse. Na een rit door het pittoreske Bulgaarse platteland bereikt u Veliko Tarnovo, de voormalige hoofdstad van Bulgarije. In de Middeleeuwen was er een levendig politiek en cultureel leven in de stad. Meer dan 200 jaar lang beschouwden Europese rechtbanken Veliko Tarnovo als het derde Rome en het tweede Constantinopel. De stad, met zijn woon- en ambachtswijken en talrijke kerken, kloosters en terrassen, werd gebouwd op de steile hellingen van de heuvels van Zarewetz, Trapesitza en Momina Krepost. Na een wandeling door het steegje van de ambachtslieden maakt u een fotostop bij de Tsarevets-heuvel, waarop het kasteel en daarmee de zetel van de Bulgaarse tsaar werd gebouwd. Daarna gaan we verder naar Arbanassi, een klein dorpje ingebed in het prachtige heuvelachtige landschap rond Veliko Tarnovo. Maak een wandeling door de pittoreske straatjes en geniet van de bijzondere charme van deze plek. De Bulgaars-Orthodoxe Kerk van de Hemelvaart is waarschijnlijk de grootste schat van Arbanassi. Muurschilderingen, houtsnijwerk en talrijke iconen zijn een bezoek waard. Prachtige herenhuizen uit de 17e tot 19e eeuw. Eeuw nodigen u uit om te blijven hangen.
A: 09:30 / V: 23:30
 
Dag 12 – Nikopol 
Excursie naar Pleven met een rondleiding door het historische stadscentrum en het mooie Kajlaka Park. 
Optionele excursie naar Pleven. Ervaar het prachtige en gevarieerde Bulgaarse landschap tijdens de busreis van Nikopol naar Pleven. Als de zevende grootste stad van het land, het transportcentrum van Noord-Bulgarije en een industriële stad, is Pleven ook een cultureel centrum met een universiteit, wetenschappelijke instituten, een theater en een opera. De stad heeft een gevarieerde geschiedenis en bijna alle monumenten en musea weerspiegelen de periode van de oorlog tegen de Ottomanen. De eerste bestemming van de excursie is waarschijnlijk het bekendste monument hoog boven de stad: het panoramische monument “Pleven Epopee”, waarin de geschiedenis van Pleven op indrukwekkende wijze wordt vereeuwigd. Het werd in 1977 gebouwd ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de bevrijding van Bulgarije van de Turkse overheersing. Ook talrijke musea, monumenten en interessante gebouwen, zoals het mausoleum van de in 1877 gesneuvelde Russische en Roemeense soldaten, herinneren aan de glorieuze geschiedenis van de stad. Dit alles kunt u bewonderen tijdens de aansluitende een uur durende wandeling door het voetgangersgebied, dat wordt gekenmerkt door indrukwekkende waterpartijen. Na een korte pauze in het nabijgelegen Kajlaka Park gaan we terug naar Nikopol, waar uw schip op u wacht.
A: 07:00 / V: 13:30
 
Dag 13 – Kladovo
Vandaag meert het schip aan in het Servische Kladovo. Dit gezellige plaatsje is idyllisch gelegen aan de Donau en nodigt uit om de oude burcht en museum te bezoeken.
A: 12:30 / V: 17:00
 
Dag 14 – Belgrado
Optionele stadstour door Belgrado. Vanaf de pier is het een korte reis naar het Kalemegdan-fort, het belangrijkste gebouw en beroemde monument in Belgrado, dat u al vanaf het schip kunt zien. Terwijl je langsloopt, kun je enkele voorwerpen uit het Militair Historisch Museum bewonderen. Vanaf het fort kunt u ook genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de samenvloeiing van de Sava en de Donau, evenals op Nieuw-Belgrado. Tijdens een aansluitende wandeling door het stadscentrum en het voetgangersgebied met het Plein van de Republiek ervaart u de dagelijkse drukte van de Servische hoofdstad. De excursie door de Balkanmetropool eindigt op uw schip met een rondleiding door de stad, die u ook langs het Koninklijk Paleis, het stadhuis en de Sint-Savaskerk brengt - een van de grootste orthodoxe kerken ter wereld.
Optionele avonduitstap: 
Laat de avond in Belgrado levendig en kleurrijk eindigen! De bus brengt je vanaf de “Save pier” naar een typische lokale avond. Een van de beste Servische folkloregroepen biedt je met hart en plezier een folkloreoptreden van topklasse. Verheug u op Servische wijn, muziek en dans met de bijbehorende kostuums uit alle delen van Servië, evenals de minderheden die in Servië wonen. Verschillende invloeden, zoals uit Rusland of Turkije, hebben de Servische folklore gevormd en zo gevarieerd, kleurrijk en levendig gemaakt. Het einde van deze levendige avond is een korte tocht door de lichten van Belgrado voordat u terugkeert naar het schip.
A: 10:00 / V: 23:30
 
Dag 15 - Vukovar
Ontdek het pittoreske oude centrum van Vukovar aan de monding van de Vuka en de Donau. De barokke gebouwen zijn na de oorlog liefdevol gerestaureerd en schitteren in hun volle pracht. Bijzonder bezienswaardig zijn het Franciscaner klooster en het kasteel Eltz. Een gedenkteken voor de recente geschiedenis is echter de watertoren, die nog steeds de sporen van de oorlog vertoont.
A: 12:00 / V: 17:30
 
Dag 16 – Boedapest
Langs de indrukwekkende oevers in Hongarije bereiken we Boedapest. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau. Boeda is de stadshelft op de westoever en is altijd een afzonderlijke stad geweest, totdat het in 1873 samengevoegd werd met de tegenoverliggende stad Pest. De hoogtepunten van Boeda zijn voornamelijk de Burcht en Burchtenheuvel en het Vissersbastion, terwijl aan de andere kant het Parlementsgebouw prijkt. U kunt ervoor kiezen optioneel onder leiding van een gids de hoogtepunten van de Hongaarse hoofdstad te verkennen. 
A: 14:30 / V: 21:00
 
Dag 17 – Bratislava
In de middag leggen we aan in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. De gids neemt u graag mee voor de optionele stadswandeling, waarna we de bus nemen en het kasteel van Bratislava zullen bezoeken.
A: 13:45 / V: 18:30
 
Dag 18 – Pöchlarn
Optionele rondleiding door Schallaburg met proeverij.
Tijdens een rondleiding door het renaissancekasteel maak je een interessante reis door de tijd, van de hoge middeleeuwen tot de 16e eeuw. Het complex was ooit een goed versterkt fort en werd later omgebouwd tot een prachtige aristocratische residentie. Bewonder de artistieke architectuur met zijn bewogen geschiedenis tijdens uw tocht van het romaanse woonkasteel naar de gotische kapel, de wapenkamer en de indrukwekkende arcade-binnenplaats met zijn prachtige terracotta decoraties. Een must-proeverij met abrikozentaart rondt de excursie af.
A: 12:30 / V: 16:30
 
Dag 19 – Passau
We zijn weer aangekomen in Passau, waar we deze prachtige reis ook begonnen zijn. 
Na het ontbijt neemt u afscheid van het schip en de cruise over de Donau.
A: 08:30 

 

Tijdens uw 19-Daagse Donaucruise Passau - Roemeense Donaudelta - Passau verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.
SCHIP

Passau - MS MAXIMA

Comfort, stijl en moderne inrichting, plus een panoramisch uitzicht wachten op u aan boord van onze zusterschepen BOLERO, MAXIMA en VIKTORIA. Geniet van een uniek uitzicht in het beste gezelschap vanaf ons ruime zonnedek of vanuit de privacy van uw eigen hut. Voor nog meer ontspannende momenten is er ook een spa met sauna en whirlpool beschikbaar. Onze chef-kok tovert dagelijks gastronomische gerechten in de kombuis en onze attente bemanning staat 24 uur per dag klaar voor al uw wensen.
 

MS MAXIMA

Het schip
Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van het ms Maxima. Het comfortabele en stijlvolle schip voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het schip is 126,7 meter lang, 11,4 meter breed en telt 90 hutten verdeeld over 3 dekken. Het volledige schip is voorzien van airconditioning en biedt plaats aan 180 passagiers.
 
Faciliteiten
Tot de faciliteiten behoren o.a. de receptie, gezellige salon met uitzicht en een ruim zonnedek met (lig)stoelen. Voor eerste hulp is een dokter aan boord. Voor die ontspannende momenten staat de wellnessruimte met sauna ter beschikking. Tegen betaling kan gebruik worden gemaakt van Internettoegang. In het gezellige restaurant tovert de chef-kok elke dag een culinair hoogstandje op uw tafel. De attente bemanning staat de klok rond voor u klaar om u te verwennen.
 
Verblijfsbasis
Aan boord van het ms Maxima kunt u genieten van een volpension menu. Het schip beschikt over een goede keuken met veel nationale en internationale specialiteiten. Deze maaltijden worden geserveerd in het gezellige restaurant. Op verzoek serveert men ook glutenvrije, suikervrije en lactosevrije menu’s.
 
De hutten
Alle hutten zijn stijlvol en comfortabel ingerichte buitenhutten en hebben individueel regelbare airconditioning/verwarming, douche/wc, SATELLIET TV met radio, haardroger, koelkast, kluis en telefoon. De hutten zijn ca. 16 m² groot. De bedden staan naast elkaar maar kunnen desgewenst gescheiden worden. De hutten op het midden- en bovendek hebben te openen panoramische ramen die tot aan de vloer reiken (Frans balkon), terwijl de hutten op het hoofddek grote, niet te openen patrijspoorten hebben. In sommige gevallen kunnen de hutten met 2 bedden ook door drie personen worden bezet.