17-Daagse Nederlandstalige groepsreis Brazilië
v.a. € 4750,00 p.p.

17-Daagse Nederlandstalige groepsreis Brazilië

Deze 17-daagse reis omvat enkele van de diverse hoogtepunten die Brazilië te bieden heeft. De reis begint in de drukte van de beroemdste stad van Brazilië, Rio de Janeiro. Hier is er voldoende kans om de levendige Carioca-sfeer op te snuiven en ondergedompeld te worden in een van de echt iconische steden van Zuid-Amerika. Van hippe stranden tot majestueuze bergen, Rio de Janeiro is gegarandeerd een hoogtepunt van elke reis. Terwijl je in de stad bent, wordt er tijd besteed aan het verkennen van twee van de beroemdste bezienswaardigheden; Suikerbroodberg en Christus de Verlosser. We laten de hectische razernij van Rio achter om getuige te zijn van de kracht van de natuur in Iguaçu. Terwijl u de verbluffende panorama's vanaf de Braziliaanse kant bewondert en uitkijkt over adembenemende uitzichtpunten aan de Argentijnse kant, blijft geen enkele hoek van dit natuurwonder onontgonnen. 

De volgende stop is een 4-daagse onderdompeling diep in het Amazone-regenwoud. U kunt genieten van een verscheidenheid aan activiteiten, zoals ecologische wandelingen, kanotochten en nachtsafari's, terwijl u het leven in de jungle ervaart. Door de vochtigheid van het regenwoud in te ruilen voor de koele zeebries, kunt u op de laatste bestemming heerlijk ontspannen, omringd door de rijke geschiedenis van Brazilië. U krijgt de gelegenheid om Recife te bezoeken, ook wel bekend als het Venetië van Brazilië, voordat u uiteindelijk uitrust in de koloniale kustplaats Olinda.

 

9 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief:
• Heen- en terugvlucht met Air Portugal of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Binnenlandse vluchten
• Verblijf in comfortabele hotels o.b.v. logies & ontbijt
• Lunch behalve op dag 5, 8, 9, 14, 15 en 16 – volpension in Amazon Lodge
• Engelstalige lokale gidsen
• Nederlandstalige reisbegeleiding
• Boottocht op dag 6 is op basis van internationaal publiek. De activiteiten in Amazon Lodge   
  gebeuren in kleine groepje met Engelstalige gids.
• Inkomgelden bij vermelde excursies
• Luchthavenbelastingen en -toeslagen
 
Exclusief:
• Niet vermelde maaltijden
• Optionele excursies
• Fooien
• Dossierkost
 
Bijzonderheden:
• Minimaal aantal deelnemers: 10
• Verlenging mogelijk, neem contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie
Dag 1 – Rio de Janeiro
Vandaag vertrekt u naar Brazilië, bij aankomst in Rio de Janeiro wordt u opgewacht voor transfer naar het hotel. Na het inchecken heeft u de avond vrij.
 
Dag 2 – Rio de Janeiro
Na het ontbijt maakt u kennis met deze boeiende stad. De wandeltour begint in de wijk Cosme Velho waar we de tandradbaan nemen en via de steile, beboste heuvel komen we aan de top van Corcovado en het beroemde monument Christus de Verlosser. Zo iconisch als het monument zelf is; de adembenemende uitzichten op Copacabana, Ipanema en Rodrigo de Freitas Lagoon zijn net zo gedenkwaardig. Via de weelderige vegetatie, beekjes en watervallen van Tijuca Forest Reserve gaan we terug -per tandradbaan – naar beneden;  we nemen een korte fotostop bij het beroemde Mário Filho of 'Maracanã'-stadion en de Sambódromo, bekend als het middelpunt van Rio's carnavalsoptocht.
De lunch is in een typisch Braziliaanse churrascaria (all-you-can-eat bbq), voordat we verder gaan naar de wijk Urca, een van de oudere wijken van Rio in de schaduw van de Suikerbroodberg. Hier gaat een kabelbaan naar Morro da Urca en dan helemaal naar de top van Sugarloaf, zo'n 400 meter boven de zeespiegel. Vanaf de kabelbaan naar boven kunt u genieten van panoramische zichten op het strand van Copacabana, de baai van Guanabara en de eerder bezochte Christus de Verlosser, waarbij de vergezichten vanaf de top een echt hoogtepunt van de dag zijn, vooral tijdens zonsondergang.
 
Dag 3 – Rio de Janeiro
Het stadscentrum van Rio staat vol met prachtige historische gebouwen, gebouwen in Portugese koloniale- en renaissancestijl schitteren met moderne wolkenkrabbers in een eclectische mix van architecturale stijlen. De beste manier om dit stadsdeel te ontdekken is te voet en met het openbaar vervoer zoals metro en bus - net als een carioca (inwoner van Rio).
We zien o.a. het Cinelandia-plein, waar het operagebouw, het Museum voor Schone Kunsten, het stadhuis en de nationale bibliotheek zich allemaal bevinden, de moderne kathedraal van São Sebastião, de koloniale kerken van São Antônio en São Francisco da Penitência, met een korte stop bij de charmante patisserie Colombo. We bezoeken ook het interieur van de Koninklijke Portugese Leeskamer, de populaire markt van Uruguaiana, het plein Praça XV de Novembro, het voormalige keizerlijke paleis, het parlement van de staat Rio, de oude kathedraal van Nossa Senhora do Carmo en de historische steegjes van Travessa do Comércio, om te eindigen bij de indrukwekkende kerk van Nossa Senhora da Candelária.
 
Dag 4 – Rio de Janeiro
Deze ochtend begint met een aangename wandeltocht door de Boheemse wijk Santa Teresa van Rio. Met zijn geplaveide straatjes en mooie huizen van rond de eeuwwisseling op de heuvel met uitzicht op de baai van Guanabara en het stadscentrum, is Santa Teresa een heel speciale plaats. Deze kleurrijke wijk is de thuisbasis van veel van Rio's kunstenaars, muzikanten en dichters en is ongetwijfeld de meest pittoreske wijk van de stad. De talrijke gezellige restaurants en bars en trendy winkels trekken steeds meer bezoekers.
Hoewel het in wezen een wandeltocht is, zal een deel van de route worden gedaan met de antieke tram van Santa Teresa - die het beroemde 'Arcos da Lapa'-aquaduct van Rio passeert op weg van en naar deze hoger gelegen wijk. De tour gaat te voet verder en onthult veel van Santa Teresa's geheimen, zoals de kleurrijke, met tegels omzoomde trap die leidt naar de studio van Jorge Selarón en het culturele centrum van Parque das Ruínas met zijn indrukwekkende uitzicht over de baai.
De rest van de dag ter vrije besteding, verken de verborgen hoekjes van Santa Teresa verder of ontspan op het strand in de buurt van uw hotel. Proef vanavond van het energieke nachtleven van Rio in Lapa en probeer wat samba-passen.
 
Dag 5 – Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu
Met de belangrijkste bezienswaardigheden, geluiden en geuren van Rio ontdekt te hebben, volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Iguaçu. Bij aankomst wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel.
Met zijn bron in de Serra do Mar nabij de Atlantische kust en met het omringende Nationaal Park dat zowel Brazilië als Argentinië beslaat, groeit de rivier de Iguaçu uit tot een kronkelende loop van meer dan 1.000 km lang, voordat hij uitmondt in de rivier de Paraná door de beroemde 2.700 m brede Iguaçu-watervallen. Het spektakel van ongeveer 275 watervallen culmineert in de angstaanjagende titel 'Devil's Throat', waar het water meer dan 80 meter naar beneden stort; exploderend op de rotsen beneden in een waas van fijne mist.
Nadat u bent ingecheckt in het hotel, kunt u de rest van de dag op uw gemak genieten.
 
Dag 6 – Foz do Iguaçu
Deze ochtend is het tijd om naar het Iguaçu National Park te gaan voor een excursie die zowel een rustige wandeling in het wild omvat als het zien van een ongetemde natuurkracht. Vanaf de ingang van het park loopt de weg via verschillende paden die dit reservaat van 1700 km² doorspitten. De subtropische regenwouden die het landschap bedekken, herbergen een enorme verscheidenheid aan jungleplanten, tropische bomen en 400 vogelsoorten.
Langs de route naar de belangrijkste watervallen hebben we vanaf talrijke uitkijkpunten ongelooflijke panoramische zichten, neem de tijd om onderweg van deze veranderende zichten te genieten. De spectaculaire Devil's Throat is het grote hoogtepunt van deze dag en is duidelijk zichtbaar vanuit verschillende hoeken in de aanloop naar en op het hoogtepunt van de trektocht, waar het water meer dan 80 meter naar beneden valt met een kracht die sterk genoeg is om een nooit eindigende nevelwolk te creëren 10 meter hoog en wandelaars hebben bij aankomst een fantastisch uitzicht op dit fenomeen.
Nadat je dit natuurspektakel hebt gezien, kunt u optioneel nog per boot rechtstreeks naar het donderende water van de watervallen. Deze excursie begint met een rit van twee kilometer in een open jeep door het tropische regenwoud van Iguaçu National Park. De laatste 500 meter naar de oever van de Iguaçu-rivier zijn te voet, voordat je aan boord gaat van een speciaal uitgeruste boot voor een spannende rit door het ruwe water en de mist die door de watervallen is ontstaan.
 
Dag 7 – Foz do Iguaçu
Geniet vandaag van een daguitstap langs de Argentijnse kant van de watervallen en het Nationaal Park. Bij aankomst in het park is de eerste stop het bezoekerscentrum, dat een uitstekend inzicht biedt in de rijke biodiversiteit van het gebied. Om de watervallen te bezoeken, is de meest geschikte optie per trein, met dank aan een spoor dat speciaal is ontworpen voor het park. De trein verbindt drie stations; Centraal Station (waar het bezoekerscentrum zich bevindt), Cataratas Station, dat toegang geeft tot de onderste en bovenste paden, en het Devil's Throat Station, dat naar de hoofdwatervallen leidt. Het is een schilderachtige route van 7 km van ongeveer 20 minuten. De sporen lopen langs de rivier de Iguazú en de trein rijdt met snelheden van niet meer dan 20 km/u en stopt wanneer dieren de lijnen oversteken.
Het park biedt drie goed bewegwijzerde wandelroutes: The Green Trail is een ontspannen wandeling (650 m) langs een moeras en verschillende inheemse flora. Cataratas Station is het startpunt van de langere Upper (1700 m) en Lower (1400 m) Trails, met een prachtig panoramisch uitzicht op tal van uitkijkpunten. De laatste Lower Trail biedt een meer intieme benadering van de watervallen van onderaf, en toont de onmetelijkheid van dit natuurwonder, terwijl het water meedogenloos in de rotsen aan de voet van The Devils Throat beukt.
Als u tot slot kiest voor een uitgebreide optie, stap dan in de trein naar het eindstation, Garganta del Diablo. Vanaf hier doorkruist een schilderachtig pad (2200 m in totaal) de rivier de Iguaçu naar zijn adembenemende climax.
Na het verkennen van de watervallen, paden, rivier en park transfer terug naar het hotel.
 
Dag 8 – Foz do Iguaçu – Manaus
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Manaus. Bij aankomst wordt u opgewacht voor transfer naar het hotel in het centrum van de stad. Hier overnacht u voor u morgen aan het Amazone avontuur begint.
Als de tijd het toelaat, kunt u een wandeling maken door het historische centrum van de stad, dat zich ontwikkelde als gevolg van de rijkdom die werd gegenereerd door de rubberboom aan het einde van de negentiende eeuw. Hoogtepunten zijn het beroemde operahuis Teatro Amazonas en de bruisende gemeentelijke markt Adolpho Lisboa in het havengebied, waar allerlei soorten exotisch fruit, geneeskrachtige kruiden en gigantische riviervissen te koop zijn.
 
Dag 9 – Manaus
In de vroege ochtend vertrek langs een prachtige route naar uw jungle lodge. Eerst een korte rit naar de rivierhaven van Ceasa, gevolgd door een boottocht van 30 minuten over de Amazone naar het dorp Careiro. Onderweg ziet u de beroemde samensmelting van de machtige rivieren Solimões en Negro. Vanaf Careiro is het nog een 1u15 over een verharde en onverharde weg naar Maçarico Rivero. Tijdens de reis kunt u genieten van het prachtige Amazone-regenwoudlandschap en er zal ook een korte stop zijn om de beroemde Vitória Régia-waterlelies in een nabijgelegen meer te zien. Per speedboot het laatste deel van de reis; een schilderachtige reis van een uur door kleine kreken en overstroomd bos naar de lodge. Bij aankomst in de lodge kunt u genieten van een welkomstdrankje en diner, voordat u zich op uw kamer nestelt.
 
Dag 10 – Amazone
Zeer vroeg in de ochtend (rond 5.30 uur) vertrek per gemotoriseerde kano's om de zonsopgang in de Amazone te bewonderen en getuige te zijn van het ontwaken van het regenwoud. De vroege ochtenduren zijn de beste tijd om wilde dieren te observeren, met name vogels. Een deskundige gids staat klaar om ervoor te zorgen dat niets wordt gemist, voordat u terugkeert naar de lodge voor het ontbijt.
Vervolgens zal een informatieve jungletocht een introductie geven tot de flora van de Amazone en de vele mogelijke toepassingen, of die nu eetbaar of medicinaal zijn.
Stap vanmiddag aan boord van een motorboot voor een visexpeditie op zoek naar de beruchte piranha uit het Amazonegebied. Van de kleine vis met de scherpe tanden wordt gezegd dat ze vrij gemakkelijk te vangen zijn; alles wat je nodig hebt is een haak, kleine stukjes vlees als aas en wat geduld. Bij terugkomst in de lodge zal uw gids u laten zien hoe u uw vangst kunt bereiden en koken, die voor het diner wordt geserveerd in echte Amazon-stijl.
 
Dag 11 – Amazone
Na het ontbijt neemt uw gids u mee op een kanotocht om de omgeving van Amazon Lodge verder te verkennen; 793 hectare ongerept, dicht primair regenwoud. De regio rond de Juma-rivier is bijzonder rijk aan dieren in het wild, dus houd je ogen open voor apen, roze rivierdolfijnen, luiaards en een eindeloze verscheidenheid aan vogels. Wanneer u op de kleine waterwegen vaart die de gebieden met overstroomd bos aan weerszijden van de rivier doorkruisen, zet de bootbestuurder de motor uit en kunt u zich volledig concentreren op de geluiden van de natuur terwijl u geruisloos door het water glijdt.
Bezoek 's middags een lokale gemeenschap om kennis te maken met het dagelijks leven van de bewoners. Er wordt onder meer inzicht gegeven in de inheemse kennis van geneeskrachtige planten, seizoenswijzigingen in de tropische vegetatie en de bereiding van maniokmeel, een van de belangrijkste exportproducten van de regio.
Na het diner ga je nog een keer het water op voor een avondexpeditie op zoek naar kaaimannen. Kijk uit voor de glinsterende weerspiegeling van de ogen van de kaaimannen van het fakkellicht van de gids terwijl de boot over de rivieroever navigeert. Maar deze magische tour gaat niet alleen over het spotten van de kaaiman; het gaat over in een boot zitten in de donkere Amazone-nacht, luisteren naar de geluiden van de verborgen dieren in het wild en ervaren hoe echte onderdompeling in de natuur voelt.
 
Dag 12 – Manaus – Olinda
Vandaag is de laatste dag van avontuur in de Amazone, tijdig vertrek uit de lodge voor de transfer terug naar Manaus en de luchthaven, waarbij dezelfde route en combinatie van voertuigen en boten wordt gebruikt bij aankomst. Bij aankomst in Recife wordt u opgewacht door uw chauffeur voor de rit naar de kustplaats Olinda.
Olinda, gesticht in 1535, is een van de best bewaarde koloniale steden van Brazilië en werd onlangs de eerste culturele hoofdstad van het land. Met zijn steile geplaveide straatjes en kleurrijke huizen die majestueus op de heuvel liggen met uitzicht op Recife en de smaragdgroene zee, is Olinda zeker een van de meest charmante en pittoreske plaatsen van Brazilië.
Na het inchecken kunt u 's avonds flaneren door de straten en de ambachtelijke boetieks te bekijken of te genieten van een slaapmutsje met uitzicht op de oceaan.
 
Dag 13 – Olinda
Vandaag zullen zowel Recife als Olinda ontdekt worden. Na het ontbijt zal uw gids u ontmoeten in het hotel en u meenemen op een wandeltocht door het historische centrum van Olinda, een UNESCO-werelderfgoed met adembenemende vergezichten over de Atlantische Oceaan en het naburige Recife. Hoogtepunten zijn onder meer het rijkelijk versierde São Bento-klooster, dat in 1582 werd gebouwd en de thuisbasis was van het eerste rechten college van Brazilië, en de Igreja da Sé met zijn weelderige gouden interieur. Nadat je de prachtige huizen en levendige kunstenaarsstudio's hebt bekeken, zal je gids ook inzicht geven in het duistere verleden van de stad met een bezoek aan de voormalige slavenmarkt.
Na het proeven van een heerlijke regionale lunch, wordt de middag besteed aan het verkennen van het rijke erfgoed van Olinda's zusterstad Recife. De eerste stop zijn de eilanden, rivieren en bruggen van het historische centrum, die hebben geleid tot vergelijkingen tussen Recife en Venetië. Met een deel van het oorspronkelijk door de Nederlanders gestichte havengebied, bracht Recife meerdere culturen samen, wat tot uiting komt in de architectuur van zijn belangrijke sites.
Beginnend bij de Praça da República, met zijn elegante gebouwen, gaat de tour door de oude stad, bezoekt u vergulde kerken en aangename pleinen voordat u Rua do Bom Jesus bereikt, voorheen bekend als "Jodenstraat", de locatie van de eerste synagoge in Amerika, dat nu een Joods museum is. Vanaf hier is het slechts een korte wandeling naar de nabijgelegen kade, waar voormalige pakhuizen zijn omgetoverd tot restaurants, ambachtelijke centra en musea gewijd aan de culturele uitingen van Recife, waaronder frevo, de unieke carnavalsdans van de regio.
 
Dag 14 – Recife – Porto do Galinhas
Na het ontbijt verlaten we Recife en rijden we naar Porto do Galinhas. De stad kreeg deze naam uit de periode tussen 1853 en 1888, toen de handel in slaven verboden was in Brazilië. De schepen die aanmeerden waren beladen met kratten met kippen (galinhas), dit als dekmantel voor de echte lading. 
Het strand, aan de zuidkust van Pernambuco, is nu een van de mooiste en meest bewonderde plekken van zowel Braziliaanse als buitenlandse bezoekers. Wat ooit een klein en rustig vissersdorpje was, is uitgegroeid tot een van de meest populaire paradijselijke bestemmingen van het land. Hier gaan we de volgende 2 dagen genieten van de rust en de prachtige omgeving.
De regio staat bekend om zijn projecten die bijdragen aan de bescherming van het milieu en de lokale biodiversiteit. Bij eb worden natuurlijke poelen met helder warm water gevormd door prachtige koraalriffen. Wanneer dit fascinerende natuurverschijnsel plaatsvindt, zijn er verschillende kleurrijke vissoorten te zien. Bezoekers kunnen op vlotten naar de zwembaden gaan of door het water waden.
 
Dag 15 – Porto de Galinhas
Het strand van Porto de Galinhas, met wit zand en veel kokospalmen, ligt recht tegenover het gelijknamige dorp. Muro Alto Beach daarentegen heeft karakteristieke zandstenen muren, vandaar de naam. Samen met Maracaípe Beach, zijn dit twee van de meest populaire stranden in de regio.
 
Dag 16 – Porto do Galinhas – Recife 
Geniet in de ochtend nog van deze prachtige omgeving. Conform het vluchtschema worden we opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.
 
Dag 17 – Aankomst
Aankomst van de vlucht.
 
Tijdens uw 17-Daagse Nederlandstalige groepsreis Brazilië verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Rio de Janeiro - Hotel Copa Sul

Hotel Copa Sul

Gelegen op slechts 200m van het bekende Copacabanastrand en enkele wandelminuten van Ipanema. Het modern ingerichte hotel Copa Sul geeft elke klant een persoonlijke service. In de onmiddellijke omgeving vindt u meerdere restaurants en winkels.

 

Faciliteiten:

24-uursreceptie, ontbijtrestaurant waar het ontbijtbuffet geserveerd wordt met veel seizoensfruit. Restaurant Temperos met Braziliaanse specialiteiten en American bar. Gratis WiFi in het hele hotel.

 

Kamers:

De modern ingerichte kamers beschikken allen over airco, kabel-tv, minibar en volledig ingerichte badkamer.

Foz do Iguacu - Nadai Confort

Nadai Confort

Hotel Nadai Confort ligt in het hart van Foz do Iguaçu, door de tuin met zwembad ervaart u hier toch de rust. Het personeel ontvangt de gasten met open armen.

 

Faciliteiten:

24-uursreceptie, tuin met zwembad, spacenter en fitnessruimte. Ontbijtruimte waar het ontbijtbuffet wordt geserveerd, restaurant met lokale specialiteiten.

 

Kamers:

De modern ingerichte kamers beschikken allen over airco, flatscreen-tv, minibar en volledig ingerichte badkamer.

Manaus - Casa Perpetua Hotel D'Charme

Casa Perpetua Hotel D'Charm

Dit hotel heeft een centrale ligging in Manaus dicht bij populaire bezienswaardigheden zoals het Amazonetheater, het gerechtsgebouw en de Kerk van Nossa Senhora da Conceicao.

 

Faciliteiten:

24-uursreceptie, roomservice, ontbijtruimte waar het ontbijtbuffet geserveerd wordt, buitenzwembad met bar, tuin.

 

Kamers:

De ruime kamers beschikken over airco, flatscreen-tv en volledig ingerichte badkamer. 

Manaus - Amazon Lodge

Amazon Lodge

Deze Amazon Lodge is een kleine en rustige drijvende lodge, geklasseerd door de Braziliaanse dienst toerisme als Standard ecological Lodge. Vanaf het houten dek kan u genieten van de zonsopgang en de geluiden van de natuur.

 

Faciliteiten:

Receptie en bar, restaurant, hangmatten. Er is geen electriciteit gedurende de dag, enkel van 18u tot 06.00u. Mogelijkheid tot zwemmen rond de lodge. 

 

Kamers:

De eenvoudig ingerichte kamers hebben allen een muskietennet, plafondventilator. Enkele kamers met gedeelde badkamer.

Olinda - Pousada Dos Quatro Cantos

Pousada dos Quatro Cantos

Pousada dos Quatro Cantos ligt in het historische centrum van Olinda, gevestigd in een 19e-eeuws herenhuis, op slechts enkele wandelminuten van het strand.

 

Faciliteiten:

Dagelijks wordt het ontbijtbuffet geserveerd met vooral seizoensfruit, brood en lokale delicatessen. In het restaurant kunt u genieten van een Afro-Braziliaans diner of internationale gerechten. 

 

Kamers:

De kamers zijn smaakvol ingericht met antiek meubilair en beschikken over airco, minibar, flatscreen-tv met satellietzenders en volledig ingerichte badkamers. Enkele kamers hebben balkon.

Porto do Galinhas - Pousada Porto Verde

Pousada Porto Verde

Gelegen in het centrum van Porto de Galinhas, precies twee minuten van het strand en de natuurlijke zwembaden van Porto de Galinhas wat het beroemdste strand van de regio Pernambuco is. Het werd meerdere keren verkozen als het beste strand van Brazilie.

Ideaal gelegen bij het dorp met meerdere restaurants, bars en winkeltjes.

 

Faciliteiten

Persoonlijk onthaal, bar met leeshoek, souvernirwinkeltje, zwembad en massageruimte.

 

Kamers

De comfortabel ingerichte kamers beschikken allen over wifi, airco, tv en koelkast. Elke kamer heeft volledig ingerichte badkamer en terras.