11-Daagse Nederlandstalige rondreis Kazachstan
v.a. € 2995,00 p.p.

11-Daagse Nederlandstalige rondreis Kazachstan

Kazachstan behoort tot de grootste landen ter wereld en is vooralsnog een relatief onbekende reisbestemming. Hoewel het land bekend staat om de eindeloze steppen die het landschap domineren, geldt dit niet voor het zuidoostelijke deel van het land, waar het prachtige landschap varieert van zandduinen tot gletsjermeren. We beginnen deze rondreis in de nieuwe stad Astana. Deze moderne hoofdstad kan als etalage worden gezien voor moderne, uitdagende architectuur. Vervolgens vliegen we naar het zuiden voor een bezoek aan het historische Turkestan, 1 van de belangrijkste steden op de historische Zijderoute. Het tweede gedeelte van deze reis staat in het teken van Almaty en de schitterende afwisselende natuur in Altyn Emel, de Charyn Canyon en Kolsai meren. Kortom, Kazachstan is een verrassende vakantiebestemming.

9 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Heen-/terugvlucht vanaf  Brussel met Turkish Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Binnenlandse vlucht Astana – Shymkent
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelssprekende lokale gids
• Nederlandstalige* reisbegeleiding (* vanaf 8 personen)
• Overnachtingen in 4-sterrenhotels en guesthouses op basis van logies/ontbijt
• Alle lunches & diners (vanaf lunch dag 2 tot diner dag 11)
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Treinreis per nachttrein tussen Shymkent en Almaty in een 4-persoonscouchette
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WorldExperts.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
• Upgrade treinticket Shymkent - Almaty € 110,- p.p. voor een 2-persoonscouchette
 
Bijzonderheden
• Minimum aantal deelnemers: 6
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
• Enkele kamers zijn met gedeelde faciliteiten in de guesthouses.

 

 
 
Dag 3 – Astana – Alzhyr – Astana
Op korte afstand van Astana ligt het Alzhir-Akmola herdenkingskamp/monument. Hier was één van de strafkampen van de “Goelag Archipel” gelegen. Hoewel met name de kampen in Siberië bij ons bekend zijn, deden de kampen in Kazachstan hier niet voor onder en vormt dit een zwarte pagina in de geschiedenis van het land. Alzhir was bestemd voor de vrouwen van de “Verraders van het Moederland” en het behoorde tot één van de grootste kampen van de Sovjet-Unie. Niet alleen vanwege de bijzondere rol als kamp binnen het goelagsysteem, maar ook omdat het een aantal high-profile gevangenen zaten, waaronder kunstenaars en actrices. De leefomstandigheden waren net zo hard als elders. De accommodatie bestond uit houten barakken met maar liefst 400 stapelbedden per barak en het voedselrantsoen was onvoldoende. Het kamp heeft na de opening in 1938 tot sluiting in 1953 naar schatting 18.000 gevangenen gehuisvest. Na dit bezoek keren we terug naar de stad om een wandeling langs de Ishim rivier te maken. Overnachting in Astana.
 
Dag 4 – Astana – Shymkent 
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar de Shymkent. Na aankomst maken we nader kennis met deze oriëntaals aandoende stad. Shymkent werd gesticht in de 12e eeuw als een karavanserai en werd meerdere malen verwoest, waaronder door de troepen van Dzjengis Khan. Tegenwoordig heeft deze zuidelijke stad 630.000 inwoners en is hiermee de derde stad van het land. Om een goed beeld van het dagelijks leven te krijgen, nemen we u mee naar een van de bazaars die de stad rijk is. Shymkent kent een rijke geschiedenis en dit zien we in het Regionaal Museum . Het museum herbergt een fraaie collectie archeologie alsook etnografie. Tevens horen we hier meer over de lokale gebruiken die in steden zoals Nur-Sultan en Almaty niet meer van toepassing zijn. Naast het Regionaal Museum, is er een klein maar interessant Museum van de Sovjetrepressie. Hier ziet u foto’s en documenten van de politieke repressie. De verhalen die we in Alzhir hebben gehoord krijgen hier een gezicht. Overnachting in Shymkent.
 
Dag 5 – Shymkent – Turkistan
Turkistan is gesticht in 490 en bereikte zijn glorieperiode in de 12e eeuw. Omringd door machtige vestingwerken was Turkistan het administratieve centrum van de Centraal-Aziatische heersers zoals de sjahs van Chorasmië, de Mongolen, Timuriden en Shaybanids. Tevens is de stad bekend geworden door de soefi dichter Hodzha Ahmed Yasavi. Door zijn invloed werd de stad een belangrijk centrum van spiritualiteit. Een van de bekendste monumenten is dan ook het mausoleum van de soefidichter Hodzha. Het architectonisch complex is gebouwd in opdracht van Timur Lenk en is tegenwoordig een bedevaartsoord. Het complex omvat een verzameling van historische gebouwen waaronder de graven van Robia Sultun Begin, de kleindochter van Timur Lenk en de Kazachse Khans. Binnen het complex zien we ook de ondergrondse moskee en het historische badhuis. Verder naar het eens zo welvarende Otrar. Tegenwoordig zien we hier een archeologische site waar Timurlenk is gestorven. Na het diner volgt de transfer naar het treinstation van Shymkent, waar we op de comfortabele nieuwe nachttrein naar Almaty stappen, de voormalige hoofdstad van Kazachstan. Overnachting in de trein. 
 
Dag 6 – Almaty
Na aankomst in Almaty rijden we naar het hotel waar we ontbijten alvorens we met de stadstour beginnen. Alhoewel de stad zijn status als hoofdstad heeft verloren aan Nur-Sultan, blijft Almaty wel het belangrijkste zakelijke en culturele centrum van Kazachstan. De groei van deze stad is te danken aan de Tweede Wereldoorlog, toen de Sovjet-Unie besloot om de industrie van het land grotendeels uit het Europese gedeelte naar Centraal-Azië te verplaatsen. Almaty is een groene en gezellige stad waar de inwoners graag flaneren of hun tijd verdrijven in een van de vele barretjes en terrasjes. Toch proeft men nog het Sovjetverleden: boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd dateert de houten Russisch-orthodoxe Zenkov kathedraal, die zich mag rekenen tot één van ’s werelds hoogste houten gebouwen. Het is een van de weinige bouwwerken die de aardbeving van 1911 hebben overleefd. Het interieur is versierd met een indrukwekkende verzameling relikwieën en iconen. We wandelen verder door het 28 Panfilov Wachterspark, vernoemd naar de soldaten die Moskou wisten te beschermen tegen de invasie van de Nazi’s. In het park zien we o.a. de eeuwige vlam en de bronzen standbeelden van deze helden. Verder naar het Staatsmuseum van Kazachstan, waar we o.a. kennismaken met archeologische vondsten, traditionele met goud geborduurde kledingstukken en juwelen. Een mooie rit van circa 15 km neemt ons mee naar een hoogte van zo’n 1700 meter waar de beroemde ijsbaan Medeo is gelegen. Met de kabelbaan gaan we naar de skipiste Shymbulak op 2200 meter hoogte waar vandaan we een schitterend uitzicht op de groene vallei hebben. Volgens de “skitraditie” zijn ook hier in Kazachstan diverse gezellige gelegenheden om wat te drinken. Eenmaal terug in het centrum van Almaty rijden we naar Koktebe, het hoogste park van de stad. Koktebe is erg geliefd onder de lokale bewoners omdat u vanaf hier een prachtig panorama op de stad heeft. Na ons diner terug naar het hotel. Overnachting in Almaty. 
 
Dag 7 – Altyn Emel
Vandaag verruilen we onze comfortabele touringcar voor moderne jeeps. Buiten de stad bestaat het landschap uit steppe, kloven en bergen en zijn de wegen deels onverhard. We rijden naar het nationaal park Altyn Emel. Het park is gelegen ten noorden van het stuwmeer Kachagai. In dit gebied is er een goede kans om wilde ezels en steppe-antilopen te zien. Na het inchecken en de lunch in ons guesthouse rijden we verder naar de Aktau en Katutau heuvels. De horizontale banden van wit, rood en oranje in het gesteente creëren een bijzonder effect. De Aktau heuvels zijn ook bekend als een unieke paleontologische vindplaats. Maar liefst 56 soorten van vroege Mioceen flora alsook fossielen van oude dieren zijn hier gevonden. Een mooie wandeling door de droge rivierbedding brengt ons aan de voet van de heuvels. Verder naar de roodkleurige Katutau heuvels, een unieke rotsformatie ontstaan uit lava. Diner en overnachting in een comfortabel guesthouse. 
 
Dag 8 – Altyn Emel – Charyn Canyon – Kolsai Meren
Deze morgen vertrekken we richting de Charyn Canyon, gelegen op ongeveer 20 km van de Chinese grens. Onderweg bezoeken we de bekende zandduinen van het park die door het brullend geluid zijn naam van Zingende Duin ontleent. Bij gunstige windomstandigheden kan het geluid op de top van de duin oplopen tot 105 decibel. Vanaf hier rijden we verder naar het Nationaal Park Charyn. De Charyn Canyon wordt ook wel na de Grand Canyon als de grootste kloof beschouwd. Onze wandeling neemt ons mee door de “Vallei der Kastelen”, een pad langs schitterende rotsformaties met dieprode kleuren. Aan het einde van de kloof stroomt de rivier Charyn, wat het een ideale plaats maakt om rustig iets te drinken na alle indrukken. Tegen het einde van de middag vertrek richting de Kolsai Meren, waar we in een kleinschalig bergresort zullen overnachten. Diner en overnachting bij het Kolsaimeer.
 
Dag 9 – Kolsai Meren 
De Kolsai Meren worden gevormd door 3 alpine meren. De meren worden gezien als de parel van het Tien-Shan gebergte en omringd door met sneeuw bedekte pieken en beboste heuvelruggen. De omgeving nodigt ons uit hier een mooie wandeling te maken. Er is een goed wandelpad en er zijn diverse activiteiten mogelijk. Zo kunt u waterfietsen of een roeiboot huren. De lunch vandaag is in de vorm van een picknick, ideaal om vanaf een bankje te nuttigen met zicht op het meer. Indien gewenst kunt u naar het tweede meer wandelen, een flinke en uitdagende tocht van 9 km en een klim van 1700 meter naar 2250 meter. Diner en overnachting bij het Kolsaimeer. 
 
Dag 10 – Kolsai Meren – Kaindy meer – Almaty
Na het ontbijt reizen we verder naar het unieke en prachtige Kaindy Meer, dat op een hoogte van 2000 meter is gelegen en maar liefst 400 meter lang is. Vanaf de parkeerplaats is het een wandeling van 20 minuten tot we de oever van het meer bereiken. Het idyllisch gelegen meer is recent ontstaan door een aardverschuiving en gekend om de talloze dode boomstammen die boven het azuurblauwe water uitsteken. Aan het einde van de middag komen we aan in Almaty voor ons afscheidsdiner. Overnachting in Almaty.  
 
Dag 11 – Almaty 
Transfer naar de luchthaven conform vluchtschema.
Tijdens uw 11-Daagse Nederlandstalige rondreis Kazachstan verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Nur-Sultan - Hotel Kazzhol

Hotel  Kazzhol

Het luxueuze Hotel Kazzhol is een begrip in Nur-Sultan en is het ideale hotels voor de toerist. Het hotel is gelegen op 5 minuten wandelen van het Onafhankelijkheidsplein.

 

Faciliteiten:

Het hotel beschikt over een eigen restaurant waar Centraal-Aziatische maar ook Europese gerechten worden geserveerd. Tot de faciliteiten behoren ook een spacentrum met massagedienst, schoonheidssalon en zwembad.

 

Kamers:

Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van alle comfort zoals zitje, bureau, minibar, airconditioning en wifi. De badkamers zijn voorzien van een bad of douche en toilet.  

 

 

Shymkent - Hotel Sapar Standart

Sapar Standart

Het kleinschalige 4-sterrenhotel ligt centraal in Shymkent nabij de bekende Kanny Shopping Mall en telt 20 kamers.

 

Faciliteiten:

Het hotel is voorzien van een restaurant, bar, sauna en wasserette. Het hotel is voorzien van wifi internet.

 

Kamers:

De nette kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een minibar, badkamer met douche, toilet en haardroger. De kamers zijn voorzien van airconditioning en wifi.

 

TREIN

Shymkent - Nachttrein Shymkent - Almaty

Almaty - Hotel Kazzhol

Hotel Kazzhol

Dit moderne 4-sterrenhotel is centraal gelegen in Almaty.

 

Faciliteiten:

Het hotel is voorzien van een spacentrum met zwembad, een restaurant waar traditionele gerechten worden geserveerd. In het hotel is gratis wifi aanwezig.

 

Kamers:

Alle nette kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een minibar. De moderne badkamers zijn voorzien van een bad of douche, toilet en haardroger.

Altyn Emel - Guesthouse Altyn Emel

Guesthouse Altyn Emel

Dit gezellige guesthouse is gelegen in het Nationaal Park Altyn Emel en vormt de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. 

 

Faciliteiten

In het restaurant worden dagelijks traditionele maaltijden geserveerd. 

 

Kamers

De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van een airconditioning. Enkele kamers hebben eigen sanitair. Indien u een kamer toegewezen krijgt ter plaatse zonder eigen sanitair, maakt u gebruik van het moderne sanitair op de gang. Op voorhand is niet bekend welke kamers worden toegewezen en derhalve gaat men bij boeking van de reis akkoord met bovenstaande situatie. 

Kolsai Meren - Mountain Resort Kolsai Meren

Mountain Resort

Dit gezellige guesthouse is gelegen in de bergen vlak bij de Kolsai Meren, ideaal om de omgeving te verkennen. 

 

Faciliteiten

In het restaurant worden dagelijks traditionele maaltijden geserveerd. 

 

Kamers

De kamers zijn verdeeld over 2 berghutten en zijn netjes ingericht. Enkele kamers hebben eigen sanitair. Indien u een kamer toegewezen krijgt ter plaatse zonder eigen sanitair, maakt u gebruik van het moderne sanitair op de gang. Op voorhand is niet bekend welke kamers worden toegewezen en derhalve gaat men bij boeking van de reis akkoord met bovenstaande situatie. 


Upgrade nachttrein 1e klas couchette

Upgrade nachttrein 1e klas couchette