9-Daagse rondreis Saoedi-Arabië - gegarandeerd vertrek
v.a. € 0 p.p.

9-Daagse rondreis Saoedi-Arabië - gegarandeerd vertrek

Het tot voor kort volledig voor toerisme gesloten land, heeft sinds 2020 dan toch zijn deuren geopend. Belgische en Nederlandse toeristen zijn welkom om dit land van enorme tegenstellingen te ontdekken. 

De moderne en hoogstaande architectuur van Riyadh en Jeddah gaan perfect samen met de eeuwenoude wijken en kastelen. We zien hoe het religieuze leven het dagelijks leven nog steeds beïnvloedt, hoe tradities in ere worden gehouden. Saoedi-Arabië lijkt een enorme woestijn, maar we zien ook dorpen omgeven door groene bergen en prachtige oases. Het hoogtepunt van deze reis is de historische site van Madain Saleh, de graftombes die ook wij nu mogen bezoeken. Maak kennis met dit boeiende en toch ook wat geheimzinnige land!

5 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief:
• Heen-/terugvlucht met Turkish Airlines of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
• Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
• Engelstalige gids gedurende de hele reis
• Overnachtingen in 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
• Maaltijden volgens programma
• Alle vervoer ter plaatse met airco
• Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
• Luchthavenbelastingen en toeslagen
 
Exclusief:
• Overige maaltijden
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via WoldExperts
• Visum Saoedi-Arabië 
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
• Reserveringskosten
 
Bijzonderheden:
• Gegarandeerd vertrek: minimum 2 personen
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen
 
Dag 1 - Riyadh
Vandaag vertrekt u naar Riyadh. Bij aankomst op de luchthaven van Riyadh wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel. 
 
Dag 2 – Riyadh 
Ontbijt in het hotel. We beginnen onze tour door het mystieke Riyadh met een bezoek aan het Nationale museum, de belangrijkste plaats van het Saoedische nationale erfgoed en cultuur. Het museum biedt een overzicht van de geschiedenis van de Arabische beschaving van de prehistorie tot onze moderne tijd. We vervolgen daarna naar het nabijgelegen Murabba-paleis (bezoek van buitenaf aangezien in renovatie) dat een van de historische gebouwen in de stad. We stoppen voor lunch in een typisch lokaal Saoedisch restaurant. 's Middags vervolgen we onze tour door het mystieke Riyadh met een bezoek aan het Masmak Fort en zijn museum dat de geschiedenis van de verovering van Arabië door de Al-Saud familie. Het paleis werd gebouwd tijdens het bewind van Abdullah bin Rashid in het jaar 1895 n. Chr. om als militair garnizoen te dienen voor het leger van Abdullah bin Rashid. Zijne Majesteit Koning Abdulaziz, de vader van de natie vandaag, heeft het fort in 1902 veroverd, waardoor dit fort de geboorteplaats werd van het 3e Saoedische koninkrijk, het huidige koninkrijk.  In de late namiddag rijden we nog langs de koninkrijkstoren en de Faisaliah terug naar het hotel. 
Maaltijden: O, L
 
Dag 3 – Riyadh – Ha’Il per trein 
Na het ontbijt transfer naar het treinstation van Riyad en stappen in de nieuwe trein richting Ha’il. De spoorverbinding is zeer recent aangelegd en stelt ons in staat om Ha'il in iets minder dan 5 uur te bereiken. De stad Ha'il ligt aan de voet van het imposante Shammar-gebergte waarvan de naam ook die is van een grote noordelijke Arabische stam. Ha'il staat bekend om zijn gastvrije mensen en is van oudsher de thuisbasis van Saoedi-Arabië's dichters en schrijvers. Een interessant feit over Ha'il is dat de meeste vroege Europese ontdekkingsreizigers hier, in de 19e eeuw, langs deze stad kwamen (Charles Doughty, Lady Blunt, Charles Huber, Julius Euting...). Lunch op eigen gelegenheid. Namiddag bezoek aan het Arif Fort en het nabijgelegen erfgoedmuseum. De dag sluiten we af met een wandeling langs de traditionele markt waar we de lokale lekkernijen en delicatessen vinden. Diner en overnachting in Ha'il.
Maaltijden: O, D
 
Dag 4 – Ha’il – Jubbah – Al Ula
Deze ochtend starten we met de rit naar Jubbah, gelegen aan het meer. Meerdere archeologische vindplaatsen van menselijke nederzettingen uit het Midden-Paleolithicum werden gevonden rond de rand van het paleomeer. Jubbah is omgeven door grote zandstenen vol met oude rotstekeningen en inscripties. Jubbah heeft kunnen profiteren van vroegere vochtige tijden die het dorre Arabische schiereiland veranderden in een savanne vergelijkbaar met wat men tegenwoordig in Afrika kan vinden. Tijdens de laatste vochtige periode, die plaatsvond van het 10e tot het 6e millennium v.Chr.,  vulden de Afrikaanse moessonregens rivieren en meren waar dieren in gedijden. Wanneer de dieren, door de woestijnvorming -die begon tijdens het 6e millennium v. Chr. uitstierven of verder trokken, vestigeden de mens zich in Jubbah. Dankzij de tekeningen van oeros, cheeta's, leeuwen die we vandaag de dag nog steeds zien op verschillende zandstenen zoals de Jebel Umm Sanman kunnen we het leven van toen visualiseren. Jubbah en Shuwaymis, de andere grote plaatsen met rotstekeningen in de provincie Ha’il, zijn vermeld op de UNESCO Werelderfgoed sinds 2015 vanwege hun talrijke rotstekeningen en rijke inscripties. In de regio tussen Ha'il en Al-Ula kunt u een van de beste woestijnervaringen ter wereld ervaren. Op onze weg rijden we door de beroemde woestijn van Nefud Al Kabir, wat letterlijk de "grote uitgestrektheid van zandduinen" betekent. Het is 290 kilometer lang en 225 kilometer breed, met een oppervlakte van 103.600 vierkante kilometer. Lunch op eigen gelegenheid. We vervolgen onze route naar het beroemde Al Ula gebied. Vroeg in de avond komen we aan en checken in bij ons prachtig gelegen hotel. Diner en overnachting in Al Ula.
Maaltijden: O, D
 
Dag 5 – Al Ula
Al-Ula is een oude oase die al 7000 jaar wordt bewoond, wat we zien in de oude gravures in en rond de oase. Tijdens de 1e st millennium v. Chr. ontwikkelt zich de stad Dedan dankzij de strategische ligging aan de handelsweg is het een van de oudste Arabische koninkrijken geworden die heerste over de meeste van wat nu de provincies Tabuk en Medina zijn. Tijdens de 1e eeuw v. Chr. vestigden de Nabateeërs, die uit Petra kwamen, zich 30 kilometer ten noorden van Dedan in Al-Hijr, waar ze 94 monumentale graven bouwden, vergelijkbaar met degene die ze in Petra hadden gegraven. We beginnen deze dag met het bezoek aan twee oude plaatsen met inscripties in Al-Ula en gaan vervolgens verder naar de oude stad Dedan, een belangrijke oase op de handelsroute tussen Zuid-Arabië en de mediterrane wereld. We gaan dan verder naar de oude stad Al-Ula die aan het begin van het islamitische tijdperk een belangrijke halteplaats werd langs de pelgrimsroute naar Mekka. Lunch op eigen gelegenheid. Vervolgens een bezoek aan de oude sites van Ekma en Abu 'Aoud waar de mensen teksten schreven in oud alfabet die we voor u zullen ontcijferen. Diner en accommodatie in Al-Ula.
Maaltijden: O, D
 
Dag 6 – Al Ula – Mada’in Saleh – Medina
Na het ontbijt starten we met een bezoek aan de beroemde Hegra (Madain Saleh), de eerste site van Saoedi-Arabië die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Madain Saleh, wiens oorspronkelijke naam Al-Hijr of Hegra in het Grieks was, is de meest zuidelijke belangrijke stad van het Nabatean-koninkrijk die bloeide dankzij de karavaanhandel tussen de 2e eeuw v.Chr. tot de Romeinse verovering. Het is de op één na rijkste Nabatese stad in termen van monumentale graven met 94 versierde grafmonumenten, waaronder enkele van de best bewaard gebleven werken waar we de architectonische bekwaamheid van de Nabateeërs kunnen zien. Tijdens de wandeling door deze fascinerende site ontdekken we de geheimen van de graven, zien oude inscripties, stenen structuren en vele anderen. Ons bezoek wordt gevolgd door een lunch op eigen gelegenheid voordat we doorgaan met het verkennen van vele locaties rond ALULA zoals Leopard Trail. We bezoeken vervolgens Jebel Al-Fil en genieten van wat vrije tijd naast de "Olifantenrots". In de middag rijden we richting de stad Medina langs de oude HIJAZ-spoorweg. Bij aankomst inchecken. Diner en overnachting in Medina.
Maaltijden: O, D
 
Dag 7 – Medina – Jeddah
Deze ochtend bezoeken we de heilige stad Medina. In het centrum van de stad is de uitgestrekte Al-Masjid an-Nabawi (profeetmoskee) een belangrijk islamitisch bedevaartsoord. Zijn opvallende groene koepel stijgt op boven de graven van de profeet Mohammed en de vroege islamitische leiders Abu Bakr en Umar. De Masjid al-Qiblatain (Qiblatain-moskee) staat bekend als de plaats waar de profeet Mohammed kreeg het bevel om de gebedsrichting naar Mekka te veranderen. We bezoeken alleen de buitenwijken van de stad, behalve de heilige bedevaartsoorden en we sluiten de dag af met een korte wandeling in de buurt Mount Uhud om te genieten van de zonsondergang boven de stad. We zullen ook het Dar Al Madina museum bezoeken dat het verhaal van de islam en de biografie van de profeet zal vertellen. Daarna vertrekken we richting Jeddah dat we zullen bereiken na een rit van 4 uur. Inchecken hotel . Diner en overnachting in Jeddah.
Maaltijden: O, D
 
Dag 8 – Jeddah
We beginnen de dag met aan bezoek aan het Abdul Raouf Khalil Museum dat het lokale en Arabische erfgoed presenteert. Nadien verkennen we het oude Jeddah. We zullen genieten van een prachtig wandeling in Al-Balad, het oude deel van de stad. Deze wandeling door de oude stad neemt je mee langs alle minder bekende lokale plekken die je gezien moet hebben: verborgen juweeltjes op de oude markt, verborgen oude Jeddah galerijen, lokale restaurantjes waar geen toeristen komen,... Tijdens een bezoek aan Al-Balad worden we meegenomen naar Beit Nassif (van buitenaf), een van de prominente gerenoveerde gebouwen in de oude stad. Het vijf verdiepingen tellende gebouw biedt een zeldzame kans voor de bezoekers om de mix van traditionele architectuur met de moderne te ervaren. Op eigen gelegenheid lunchen. We passeren de Al Rahmah Moskee. Daarna zullen we de Drijvende Moskee zien, dit architecturale wonder met één koepel dat letterlijk aan de zee ligt en symboliseert de gedurfde overgang van Jeddah naar de moderne tijd. Vanaf de binnenplaats van de moskee heeft u een prachtig uitzicht op de Rode Zee. Onze tour eindigt met de Jeddah Corniche, de 30 km lange kuststrook van de stad Jeddah. Gelegen langs de Rode Zee, heeft de Corniche langs de kustweg, recreatiegebieden, paviljoens en grootschalige sculpturen, evenals de King Fahd's Fountein, de hoogste fontein ter wereld.  In een traditioneel Saoedisch restaurant genieten we van onze laatste avond. Overnachting in Jeddah
Maaltijden: O, D
 
Dag 9 – Jeddah 
Conform het vluchtschema volgt de transfer naar de luchthaven. 
Maaltijden: O
Tijdens uw 9-Daagse rondreis Saoedi-Arabië - gegarandeerd vertrek verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Riyadh - Hotel Riyadh

Hail - Hotel Hail

Al Ula - Hotel Al Ula

Jeddah - Hotel Jeddah

Algemeen
Het Koninkrijk Saoedi-Arabië ligt in het Midden-Oosten centraal op het Arabisch schiereiland. Het land staat al jaren bekend als het centrum van de Islam, hier vindt men nl. de 2 heiligste plaatsen voor moslims: Mekka en Medina. Saoedi-Arabië bestaat grotendeels uit woestijn, hier bevinden zich enkele van de grootste olievoorraden ter wereld. Door de olie behoort Saoedi-Arabië tot de rijkste landen ter wereld. 
Het Arabisch schiereiland wordt al vele duizenden jaren bewoond maar door de extreme hitte in de zomer bestonden de bewoners voornamelijk uit Nomadenstammen. Tijdens de middeleeuwen kregen deze stammen elk hun eigen emiraat binnen het land. Van de zestiende eeuw tot het begin van de twintigste eeuw maakte grote delen Saoedi-Arabië deel uit van het Ottomaanse rijk. In 1774 werd echter wel al de eerste Saoedische staat gesticht, de voorloper van het huidige Koninkrijk Saoedi-Arabië. De laatste decennia was het land een steeds meer en meer religieus extremistisch land geworden. De religieuze leiders hebben veel invloed op de regering. Hierdoor wordt er een strakke regelgeving naar islamitisch gebruiken gehanteerd. Tegenwoordig worden er al wat versoepelingen gedaan, zoals vrouwen die met de wagen mogen rijden. Het is een fascinerend land met een mysterieus laagje, nu open voor toerisme.
 
Ligging
Het Koninkrijk Saoedi-Arabië ligt centraal op het Arabische Schiereiland en is het grootste land van Arabië. Saoedi-Arabië grenst in het noorden aan Jordanië en Irak, in het westen aan de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit en Qatar en in het zuiden aan Jemen en Oman. Saoedi-Arabië is een monarchie en werd heel recent geopend voor toerisme. In dit zeer rijk en modern land zijn talrijke luxueuze hotels, prachtige zandstranden, indrukwekkende landschappen, typische dorpjes, rustige oases, allerlei culturen terug te vinden. Een perfecte combinatie van authenticiteit en moderne invloeden.
 
Klimaat 
Saoedi-Arabië kent een typische woestijnklimaat: droge en hete zomers, zachte en droge winters. Overdag noteren we hier temperaturen van meer dan 40 graden, maar ‘s nachts kan het goed afkoelen. De temperatuur aan de kust is minder hoog dan in het binnenland. De wintertijd is kort en kan af en toe wat rekenen op een beetje neerslag.  
 
Religie
In Saoedi-Arabië is de soennitische islam de staatsgodsdienst en dit wordt zowel in het dagelijkse leven als in het openbare leven strikt gevolgd. In dit land sluiten winkels en kantoren wanneer wordt opgeroepen voor het gebed, dus 5x daags. Er is geen andere religie toegestaan in Saoedi-Arabië en de islamitische wetgeving – de sharia is hier van kracht. Wie de wet overtreedt, wordt gevangen gezet en dit meestal zonder vorm van proces. 
 
Eten en drinken 
In de Saoedische keuken vinden we vele invloeden van de Libanese keuken, verschillende soorten kebab worden overal aangeboden. Een typisch lokaal gerecht is de Shawarma, gemarineerd lamsvlees met groenten en saus in een pitabroodje. Of Khoezie, met rijst gevuld lamsvlees met rozijnen, noten en ui. Vis staat voornamelijk aan de kust op het menu.
 
Internationale keuken in Saoedi-Arabië 
In Saoedi-Arabië vindt men alle internationale keukens terug, gaande van kleine restaurantjes tot de dure Franse restaurants. Ook de grote fastfoodketens zie je hier overal.
 
Drinken in Saoedi-Arabië
Het drinken van alcohol is ten strengste verboden. De belangrijkste drank is Turkse koffie, daarnaast ook de Franse en Italiaanse koffie. In de koffiehuizen serveren ze deze varianten, ook thee wordt vaak gedronken. In de winkels vindt men ook de grote merken van frisdranken. Proef ook eens de lokale champagne: appelsap met bubbels waar ze fruit aan toevoegen. Dit kan men verkrijgen in de betere restaurants. 
 
Elektriciteit
De netspanning in Saoedi-Arabië is 220 volt. Er zijn zowel stopcontacten met de ronde 2-polige als de Britse 3-polige stekkers. Reserve batterijen en een wereldstekker zijn aan te raden. 
 
Tijdsverschil 
In de winter is het in Saoedi-Arabië 2u later dan bij ons, tijdens de zomer 1u later.
 
Taal 
De officiële taal in is het Arabisch en de voertaal in het dagelijks leven. Het Engels is ook redelijk gekend, vooral bij de jongere generatie. Indien u enkele woordjes Arabisch kent, wordt dit zeker gewaardeerd.  
 
Bagage en kleding
Wat betreft uw kleding raden we u aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen u om in uw kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken, korte rokken en hemdjes taboe in islamitische landen. Er wordt van toeristen verlangd zich conservatief te kleden, de religieuze politie let vooral op dames of ze zich goed gekleed hebben. Dames dienen zeker een sjaal mee te nemen. 
 
Wij adviseren u om wat extra toiletpapier mee te nemen. In de hotels zijn er altijd toiletten en toiletpapier aanwezig, onderweg is er zelden toiletpapier aanwezig. Neem daarom 1 rol toiletpapier mee of vochtig toiletpapier (i.v.m. hygiënische omstandigheden). Ook aan te raden is desinfecterende lotion om uw handen te kunnen reinigen.
 
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels van de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij(en). Indien u gebruik maakt van een binnenlandse vlucht dan gelden er andere bagage voorwaarden. Controleer de actuele regels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  
 
Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor het reizen naar Saoedi-Arabië heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij uitreis nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum voor Saoedi-Arabië is nodig indien u 30 dagen of langer verblijft in het land. 
Reizigers met Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben ook een e-visum nodig. 
 
Fotograferen en filmen
Over het algemeen vindt de lokale bevolking het geen probleem om gefotografeerd te worden, Saoedische dames willen echt niet gefotografeerd worden. Vraag mensen wel altijd eerst om toestemming als u ze wilt fotograferen. Het is verboden militaire objecten, ambassades, moskeeën en wegblokkades te fotograferen. Ook archeologische plaatsen is het over het algemeen verboden om te filmen, vraag aan uw gids toestemming hiervoor of koop (waar mogelijk) een video permit.
 
Geldzaken 
De Saoedische munteenheid is de Riyl (SAR). Er zijn briefjes van 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 Rial en munten bestaan in 5, 10, 25 en 50 halalas en 1, 2 Riyal. Voor één euro ontvangt u 4,06 SAR (01-03-2022). 
Kredietkaarten worden ook in de meeste plaatsen aanvaard.
 
Fooien 
Hotelpersoneel, chauffeurs en gidsen in Saoedi-Arabië zullen een fooi op prijs stellen. In de restaurants is 10% gebruikelijk, deze werknemers – vaak gastarbeiders- zijn afhankelijk van fooien.  
 
Bij de meeste groepsreizen zal uw reisleiding voorstellen een gezamenlijke fooienpot samen te stellen, zodat u zich gedurende de reis nergens meer zorgen om hoeft te maken. In landen waar we gebruikmaken van plaatselijke reisleiding en chauffeurs, is het de gewoonte dat u uw blijk van waardering voor de geleverde diensten uit in het geven van een fooi. Gebruikelijk is € 2,- per dag voor de gids, € 2,- per dag voor de chauffeur en € 2,- per dag voor de reisleiding. Dit komt neer op € 6,- per dag x het aantal dagen.
 
Gezondheid 
Hoewel inentingen voor Saoedi-Arabië niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties u nodig heeft, hangt af van het soort reis en het gebied dat u bezoekt. Neem hiervoor contact met uw huisarts. 
 
Apotheek voor Saoedi-Arabië 
Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Vooral belangrijk is zonnecrème want de zon is heel sterk, ook een goede zonnebril en hoofdbedekking.
Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Door de grote hitte is het zeer belangrijk om veel water te drinken.
 
Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee u in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. 
 
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er wordt regelmatig een wandeling gemaakt over veelal een ongelijke ondergrond.
 
Openingstijden
Elke winkel sluit 5x per dag ivm het gebed en dit op weekdagen, tijdens het weekend zijn ze gesloten. Het weekend valt op donderdag en vrijdag. Winkels zijn geopend van zaterdag t/m woensdag van 9 tot 14.00 en van 16.30 tot 21.00. De grote shopping centra zijn open tot middernacht. 
 
Post, internet en telefoon
Banken en postkantoren zijn geopend van 07.30 tot middag en in de namiddag van 16.30 tot 20.00
Er is een goed mobiel netwerk in Saoedi-Arabië. Bellen met het thuisland is duur, wil je veel bellen dan raden we aan een lokale telefoonkaart aan te kopen. Het internationale landennummer van Nederland is 0031, van België 0032.
 
Mobiel bellen in Saoedi-Arabië
Mobiel bellen is mogelijk in Saoedi-Arabië. Informeer wel voor vertrek bij uw provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. 
 
Internet in Saoedi-Arabië
Het internet wordt hier zwaar gecensureerd, websites die vb over onderwijs, vrouwenrechten, politiek gaan worden geblokkeerd. De goede hotels beschikken over WiFi en in de steden zijn er internetcafés. 
 
Veiligheid/ Criminaliteit 
In Saoedi-Arabië komt nauwelijks criminaliteit voor. Uiteraard dient u zoals overal steeds alert te zijn. Actuele informatie over de veiligheid in Saoedi-Arabië kunt u terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken
 
Openbaar vervoer
Er is een groot busnetwerk met routes doorheen het hele land tussen de grote steden. Tijdens de hadj worden er dan nog speciale diensten ingelegd. Ook is er een metro in de grote steden als Riyadh, Jeddah en Medina.
Het gebruik van taxi’s is eveneens ingeburgerd. Let wel dat mannen op de passagiersstoel mogen zitten, dames nemen plaats op de achterbank.
 
Cultureel erfgoed en UNESCO
- Archeologische site Al-Hijr
- Petroglieven van Hail
- Al-Ahsa Oase
- At-Turaif 
- Historisch Jeddah
 
 
Nationale feestdagen
De belangrijkste feestdag in Saoedi-Arabië is: Nationale feestdag op 23 september, ter gelegenheid van de stichting van het Koninkrijk in 1932.  
 
Islamitische feesten in Saoedi-Arabië
Daarnaast zijn er de islamitische feesten zoals het Suikerfeest na afloop van de ramadan en het Offerfeest. Tijdens de maand Dhulhidjah gaan de moslims naar Mekka, na deze hadj volgt dan het Offerfeest. In elke familie wordt dan ritueel een schaap geslacht.
 
Een belangrijk festival is het Jenadriayah National Festival dat buiten de stad Riyadh gevierd wordt. De eerste dagen is het enkel toegankelijk voor mannen, nadien zijn ook de gezinnen welkom. Op dit festival gaat de aandacht vooral naar traditionele zang en dans, zwaardvechten.
 
 
Saoeidische ambassade in Brussel
Franklin Rooseveltlaan 45, 1000 Brussel, tel.: 02-6298020
beemb@mofa.gov.sa
 
Belgische ambassade in Riyadh
Main Road 2, House A2, 11693 Riyadh tel.: +966-(11) 4882888
Riyadh@diplobel.fed.be
http://saudiarabia.diplomatie.belgium.be
 
Saoedische ambassade in Den Haag
Koninginnegracht 26, 2514 AB Den Haag, tel.: 070-3614391
nlemb@mofa.gov.sa
 
Nederlandse ambassade in Riyadh
Abdullah Hizaf Asehmi Street (Diplomatic Quarter), 11693 Riyad, tel: +966-(11) 4422300    
riy@minbuza.nl