10-Daagse Nederlandstalige rondreis Israël
v.a. € 2410,00 p.p.

10-Daagse Nederlandstalige rondreis Israël

7 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Dag 1 – Tel Aviv
Vertrek per lijnvlucht naar Tel Aviv. Bij aankomst transfer naar uw centraal gelegen hotel in Tel Aviv.
 
Dag 2 – Tel Aviv
Na het ontbijt ontdekken wij de bruisende hoofdstad van Israël.  De stad is o.a. bekend om haar stranden, de tolerantie, het genieten van het leven en  Bauhaus-erfgoed.  Dit erfgoed zien wij wanneer we met de stadsrondleiding de zgn. ‘ Witte Stad’ bekijken.  Tevens bekijken we het oude Jalfa, de plek van waaruit Tel Aviv is ontstaan. 
 
Dag 3 – Tel Aviv – Caesarea – Haifa - Akko
We verlaten het mondaine Tel Aviv en rijden naar het noorden. Onze eerste  bezoek van deze dag zijn de Romeinse opgravingen van Caesarea. Caesarea was in de tijd van het Nieuwe Testament de hoofdstad van de Romeinse provincie Judea en werd gesticht in 22 voor Christus door keizer Herodus.  Caeserea werd de belangrijkste haven van het Romeinse Rijk. De restanten van de haven liggen tegenwoordig op de zeebodem maar nog wel te zien is de paardenrenbaan en het amfitheater. Deze laatste wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt voor voorstellingen.  Wij vervolgen onze reis naar de havenstad Haifa aan de voet van het Karmelgebergte. 
Hier vinden wij het wereldcentrum van de Baha’i en het graf van de stichter. De aanhangers van het Baha’i geloof zien alle religies als één en  hebben alleen andere boodschappers. De witte tempel in de prachtig aangelegde Perzische tuin is een opvallende verschijning en de gouden koepel  torent in al haar pracht boven de stad uit. Vanaf de tempel genieten van een mooi uitzicht over de Middellandse Zee.  Langs de Ben Goerion Boulevard zien wij de Duitse huisjes die herinneren aan de Duitse kolonisten die hier kwamen wonen. Zij wilden in de 19e eeuw een Christelijke kolonie stichten. De stenen huisjes zijn tegenwoordig omgetoverd tot winkels en restaurants maar geven een leuk inzicht in het leven van toen. de vestingstad Akko die in 2001 door Unesco werd uitgeroepen tot Werelderfgoed.  In de oudheid behoorde de stad al tot de belangrijkste steden in de regio.  Alexander de Grote veroverde de stad en later viel Akko, toen bekend onder de naam Ptolemais, in handen van de Romeinen waar onder leiding van Herodes de stad werd uitgebouwd. Na de definitieve verdeling van het Romeinse rijk in 395 na Chr. viel Akko toe aan het Oost-Romeinse, later Byzantijnse Rijk waar de stad floreerde. Na de moslimoverheersing kwam de stad in handen van de Kruisvaarders, vervolgens vernietigd door de Mamelukken en uiteindelijk weer opgebouwd door de Ottomaanse sultan die zich verdedigde tegen Napoleon. Al deze culturen hebben hun stempel op de stad gedrukt en we bevinden ons dan echt op een kruispunt van beschavingen.  Minaretten en kerkkoepels steken uit boven de stadswallen. In de smallen straten en op de markt zwerft de geur van koffie, kruiden en gebakken vis.  We zwerven door de oude stad en zien de vele monumenten waaronder de middeleeuwse citadel die grotendeels ondergronds ligt, het badhuis, de karavanserai, Al Jazzar Moskee en  Templar’s tunnel. Die 350 meter lange tunnel die van de vesting naar de haven leidt geeft een beeld hoe de stad was in de tijd van de Kruisvaarders. Overnachting in Galilea.
 
Dag 4 – Galilea – Safed – Golanhoogten – Galilea
Safed wordt in de Talmoed genoemd als één van de vier heilige steden en de vele synagogen van de stad getuigen van deze status. Met een ligging van ruim 800 meter boven zeeniveau is het ook de hoogstgelegen stad van Israël.  De strategisch gunstige ligging bracht de kruisvaarders er in de 12e eeuw toe hier een vestingstad te bouwen.  Vanaf de 16de eeuw vestigden veel kabbalisten zich in Safed en tot vandaag is het joodse religieuze leven alom aanwezig.  We bezoeken een aantal belangrijke synagogen. In de kunstenaarswijk vinden we veel ateliers en bezoeken we het Glicenstein-museum, waar lokale kunst wordt tentoongesteld.
Vervolgens reizen we naar de Golanhoogten.  Het is een bergachtig gebied op de grens tussen Libanon, Syrië, Jordanië en Israël in het noorden van Israël. Hier ligt ook de hoogste berg van Israël; Mount Hermon, met een hoogte van 2814 meter.  Naast de Israëlische joden wonen er ook veel Druzen, een kleine religieuze gemeenschap die bewust veel van hun gebruiken geheimhouden.  Het gebied speelt een belangrijke rol in de regio en was tot 1967 onderdeel van Syrië toen Israël het bezette en uiteindelijk tijdens de oorlog annexeerde.  We zien enkele oorlogsmonumenten en bezoeken een wijnmakerij waar we uiteraard ook de wijn proeven.  Vanaf de slapende vulkaan Bental hebben we uitzicht op Syrië. Gezien de grote militaire aanwezigheid wordt deze plek ook wel de ogen van Israël genoemd.   Overnachting in Galilea.
 
Dag 5 – Galilea – Kafernaum – Jezus trail  - Tiberias
Vandaag bezichtigen we enkele plaatsen uit het Nieuwe Testament.  Na het ontbijt beginnen we met een boottocht over het Meer van Galilea. Voel de Bijbel voor uw ogen tot leven komen. We bezoeken een oud en klein bootmuseum uit de tijd van Jezus. Kafernaum was in de tijd van de Bijbel een visserdorpje en  waar Jezus en deel van zijn leven woonde en predikte in de synagoge.  De overblijfselen van de oude synagoge zullen wij vandaag bezoeken alsook de kerk en het huis van de discipel Petrus.  We rijden verder naar Tabgha, gelegen aan de oevers van het Meer van Galilea, waar het wonder van het voeden van de 5000 mensen plaatsvond. We bezoeken de Kerk van de Vermenigvuldiging waarvan sommige elementen  1500 jaar oud zijn, waaronder prachtige segmenten van mozaïekvloeren. Een andere kerk in de buurt markeert de plek van Christus' vierde opstandingsverschijning. Liefhebbers kunnen ook de 2,5 km over de Jezus’ trail naar Tabgha wandelen i.p.v. de bus. De volgende stop is Mount Beatitudes. De berg der zaligsprekingen is een heuvel in Noord-Israël op het Korazim-plateau. Het is de plek waar Jezus zijn Bergrede zou hebben gehouden. De berg kijkt uit over de noordwestelijke oever van het Meer van Galilea en biedt een betoverend uitzicht op het noordelijke deel van het meer en over de kliffen van de Golanhoogten.
Overnachting in Tiberias. 
 
Dag 6 – Tiberias – Nazareth - Yardenit – Jericho – Qumran -  Dode Zee
We starten vandaag met een bezoek Nazareth, de bakermat van het christendom.  Dit is de stad waar volgens de traditie de engel Gabriël Maria vertelde dat ze zwanger zou worden door de kracht van de Heilige Geest en de plaats waar Jezus zijn kindertijd en jeugd doorbracht. Stop bij de Yardenit-doopplaats aan de rivier de Jordaan. Tell es-Sultan - het oude Jericho uit de Bijbelse tijden - ligt op ongeveer 2 km van het moderne stadscentrum, met uitzicht op de natuurlijke bron van Ein Sultan. Dit zijn de oudste overblijfselen van een stad ter wereld. De muur van een ronde toren is bijna 10.000 jaar oud. Denk aan het Bijbelse verhaal van Jozua die zijn troepen rond de stadsmuren van Jericho marcheerde totdat ze vielen.  Vervolgens  gaan we naar Qumran, de thuisbasis van de Dode Zeerollen. Zij werden in 1947 in een grot ontdekt  door een bedoeïenen herder die op zoek was naar een verloren geit. De rollen bleken de oudste Bijbelse Hebreeuwse geschriften te zijn die ooit zijn gevonden, en werpen licht op de praktijken en overtuigingen van het oude jodendom tijdens de christelijke oorsprong. Overnachting in de Dode Zee
 
Dag 7 – Dode Zee – Massada – Ein Gedi – Dode Zee
We nemen de kabelbaan naar Massada, In de woestijn van Judea ligt de oase en het natuurreservaat Ein Gedi. Hier kronkelen de riviertjes Nahal David en Nahal Aroegot door groene valleien, die een groot contrast vormen met het verder dorre woestijnlandschap. Het gebied met veel grotten en een mooie waterval wordt veel in de bijbel genoemd. David zwierf hier rond op de vlucht voor koning Saul. de hooggelegen burcht op een rots nabij de Dode Zee. De burcht heeft een belangrijke plaats in de geschiedenis en staat symbool voor het verzet tegen de heersers . Na de val en verwoesting van Jeruzalem en de Joodse Tempel tijdens de grote Joodse Opstand in 70 n.Chr. werd er op verschillende moeilijk toegankelijke plaatsen van het land nog verzet gepleegd tegen de Romeinse bezetters, onder meer door zeloten bij Massada. Toen de Romeinen uiteindelijk de citadel bereikten, vonden zij alleen doden. Zij zouden zelfmoord hebben gepleegd om zich niet te hoeven overgeven.  Overnachting aan de Dode Zee.
 
Dag 8 – Jeruzalem
Via de bergen van Judea komen we aan bij de Olijfberg in Jeruzalem.  Dit is een belangrijke plaats in zowel de joodse als de christelijke traditie. De berg heeft 3000 jaar gediend als begraafplaats voor het Joodse volk. De Olijfberg wordt in het Nieuwe Testament vaak genoemd als de plaats waar Jezus stond toen hij huilde over Jeruzalem. Vanaf de berg hebben we een panoramisch uitzicht over de stad.  Vervolgens maken we een wandeling door de oude stad.  We zien de wereldberoemde klaagmuur, de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk, de Joodse wijk, de Stad van David, de Armeense wijk, de Islamitische wijk en de Tempelberg.
Overnachting in Jeruzalem. 
 
Dag 9 – Jeruzalem – Yad Vashem - Bethlehem – Jeruzalem
Na het ontbijt gaan we naar het Israël Museum waar zich de originele Dode Zeereollen liggen. Het museum is gebouwd in de vorm van een witte kruik die de potten symboliseert waarin de eerste rollen zijn gevonden. Vervolgens naar het indrukwekkende Yad Vashem, het  museum van de Holocaust. De schokkende geschiedenis wordt verteld in de vorm van beeld, kunst en geluid. 
Na de lunch vertrekken we naar Bethlehem. De geboorteplaats ligt in Palestijns gebied en om hier te komen passeren we de grensmuur die Israël van de Westelijke Jordaanoever. Hier bezoeken we de Geboortekerk waar vele pelgrims komen. Daarna keren we terug naar Jeruzalem.
 
Dag 10 – Tel Aviv 
Transfer naar de luchthaven voor de terugreis. 
Tijdens uw 10-Daagse Nederlandstalige rondreis Israël verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Tel Aviv - Metropolitan Hotel

Het Metropolitan Hotel ligt in het hart van Tel Aviv, nabij het strand en op loopafstand van veel bezienswaardigheden.

 

De kamers zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Tot de faciliteiten van het Metropolitan behoren onder meer een restaurant, lobbybar, fitnessruimte, een sauna en een buitenzwembad dat 's zomers geopend is.

 

Tiberias - Hotel Prima Galil

Het Prima Galil Tiberias Hotel heeft een centrale ligging in de historische stad Tiberias en biedt een geweldig uitzicht over de stad en het Meer van Galilea. Er is gratis WiFi beschikbaar.

 

De ruime kamers zijn voorzien van alle gemakken die u mag verwachten van een modern hotel. De badkamer is uitgerust met bad of douche en toilet.

Dead Sea - Hotel Oasis Dead Sea

Het Oasis Dead Sea Hotel is gebouwd in unieke Arabische architectuur en ligt aan de oever van de Dode Zee in Ein Bokek. Het hotel biedt een modern wellnesscentrum en een gedeeld zwembad in een zusterhotel en biedt de reizigers een traditionele hamam, sauna, fitness en jacuzzi aan.  Er is gratis WiFi beschikbaar, en je kunt bij de accommodatie parkeren.

 

Alle kamers van het Oasis Hotel bieden uitzicht op zee. De kamers zijn voorzien van airconditioning en thee- en koffiefaciliteiten. In de Marin-eetruimte kun je ontbijten en dineren.

 

Het hotel ligt 3 km ten noorden van de warmwaterbronnen van Zohar. Het is ideaal voor een bezoek aan de archeologische opgravingen van Marsada

Jeruzalem - Prima Park Hotel Jeruzalem

Het Prima Park Hotel Jerusalem is centraal gelegen nabij het Israël Museum en het parlement, de Knesset.
 

Het hotel biedt ruime kamers met alle faciliteiten die u kunt wensen. De badkamer is uitgerust met bad of douche en toilet.